Skip to main content

VIDEO. Şi Google „ne spune” să ne spălăm pe mâini. Cine a descoperit beneficiile spălatului pe mâini? Ne spune tot Google

 
VIDEO. Şi Google „ne spune” să ne spălăm pe mâini. Cine a descoperit beneficiile spălatului pe mâini? Ne spune tot Google

VIDEO. Până şi Google ne spune să ne spălăm pe mâini. Motorul de căutare ne aminteşte, astăzi, de spălatul pe mâini, un obicei esenţial în acestă perioadă în care lumea este marcată de pandemia de Coronavirus.

Publicitate

Chiar pe pagina principală a motorului de căutare apare, astăzi, un clip scurt în care utilizatorilor le este arătat cel mai eficient mod de a se spăla pe mâini.

Lângă mica anamaţie mai apare un personaj. Este vorba despre medicul maghiar Ignaz Semmelweis, recunoscut drept prima persoana care a descoperit beneficiile medicale ale spălatului pe mâini.

El a demonstrat că, dacă medicii îşi dezinfectează mâinile, transmiterea bolilor se reduce foarte mult.

Chiar pe 20 martie 1847 a fost numit coordonator al medicilor rezidenţi la maternitatea din cadrul Spitalului General din Viena.

Semmelweis a instituit o regulă ca tot personalul medical să-şi spele mâinile între examinările pacienţilor. Rezultatul a fost scăderea masivă a ratei infecţiilor în departamentul pe care îl conducea.

VIDEO. Ignaz Semmelweis, primul om care a descoperit cât de important e spălatul pe mâini

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus