Skip to main content

MĂSURI. Antenele reduc temporar salariile cu 20% și suspendă parte din angajați

 
MĂSURI. Antenele reduc temporar salariile cu 20% și suspendă parte din angajați

Măsuri în grupul Intact. Conducerea grupului Intact a hotărât, în perioada crizei cauzate de coronavirus, să reducă salariile din companie cu 20%.

Pentru următoarele 30 de zile, angajații companiei vor lua 80% din venitul normal.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, pe lângă reducerea temporară a salariilor, o parte dintre angajați vor fi suspendați în această perioadă. Este vorba, în principal, de cei care lucrau la producții care au fost oprite momentan, din rațiuni de prevenire a răspândirii epidemiei de coronavirus.

Publicitate

Măsura se aplică angajaților tuturor posturilor din grupul Intact.

Într-un mesaj către angajați, Mihai Gâdea explică ce se va întâmpla în perioada următoare la Antena 3:

"Am decis să ne organizăm activitatea astfel ca fiecare angajat să lucreze 128 ore pe lună, în loc de 160, ceea ce presupune plata a 80% din venit pe o perioadă de 30 de zile, astfel încât să traversăm cu bine această perioadă", spune Mihai Gâdea în mesajul intern.

"Sper ca această situație să se încheie curând, să revenim la planurile inițiale și să construim împreună, așa cum am făcut până acum.

Vă mulțumesc pentru că înțelegeți situația și pentru că alegeți să vă faceți zilnic meseria cu bună credință", mai scrie Mihai Gâdea.

Contactați de Paginademedia.ro în legătură cu măsurile luate, oficialii Antena Group au explicat, fără alte detalii, că "aceste măsuri au un caracter temporar și sunt menite a ne asigura pe termen lung respectarea angajamentelor față de telespectatori, de angajați și de partenerii de business."

Poziția Intact, pentru Paginademedia.ro:

"Intact Media Group ia măsuri care să asigure respectarea misiunii față de public.

Situația generată de epidemia COVID-19 a afectat proiectele in derulare din cadrul Intact Media Group și a impus luarea unor măsuri care să asigure continuitatea activității și respectarea misiunii față de public.

Aceste măsuri au un caracter temporar și sunt menite a ne asigura pe termen lung respectarea angajamentelor față de telespectatori, de angajați și de partenerii de business."

Reamintim că, în această săptămână, Antena Group a anunțat o serie de măsuri în contextul epidemiei de coronavirus. Printre acestea, pe lângă măsurile de protectie a angajailor (lucrul de acasă) suspendarea filmărilor pentru programe precum Chefi la cuțite, Next Star sau serialul Sacrificiul, dar și renunțarea la emisiunile înregistrate de la Antena 3.

La Antena Stars, matinalul a fost mutat între 10.00 și 13.00 (față de 8.00-12.00), iar emisiunea Agenția VIP cu Cristi Brancu nu va mai avea ediții în timpul săptămânii, doar sâmbăta și duminica.

Citește și: Antena 1 suspendă filmările pentru Chefi la Cuţite, Sacrificiul și Next Star: „Vor fi reluate atunci când condițiile o vor permite”


Antena 3: „Emisiunile înregistrate vor fi suspendate momentan”. Cine poate, lucrează de la distanță. Ce vor face jurnaliștii în perioada următoare?

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Si când te gândești că in ultima perioada o mulțime de oameni au lăsat locuri bune pentru a se transfera la Antene. Poate măcar de data asta se vor invăța minte cu ce înseamnă acest trust!
  • Aceeași instituție de presă care își bate joc de oameni. Oare si profitul l-au impărțit cu angajații?

Trimite un comentariu