Skip to main content

PANICA VINDE. Money.ro şi cum să-ţi creşti traficul de zece ori într-o zi. Cu ce titluri?

 
PANICA VINDE. Money.ro şi cum să-ţi creşti traficul de zece ori într-o zi. Cu ce titluri?

A crescut de zece ori într-o zi. Dar cum?

Publicitate

“Mass media, cei care postează pe reţelele de socializare şi fiecare dintre noi ca cetăţeni responsabili va trebui să adoptăm o atitudine civică responsabilă”, scria Raed Arafat pe Facebook cu câteva zile în urmă.

Respectă sau nu publicaţiile această recomandare?

Paginademedia.ro vă oferă azi un exemplu. Un site care, într-o singură zi, a avut o explozie de trafic uriaşă: de la 43.000 de afişări pe 15 martie, la 513.000 o zi mai târziu, adică ieri, 16 martie. De la 28.000 de unici, la aproape 400.000. Cu ce titluri?

Le-am selectat pe cele care au făcut cele mai multe afişări.

- "Medic în România: Când se vor anunţa morţii, cu sutele, cu miile, NU vor mai putea ascunde adevărul!" - 206.000 afişări

- "Lucian Mândruţă: Am să vă spun ceva GRAV!" - 135.000 de afişări

- "Mesajul unui om de ştiinţă: Până la sfârşitul anului, mulţi vor rămâne FĂRĂ părinţi şi bunici" - 74.000 de afişări

- "ITALIENII ne dau o veste teribilă: Vrem să lansăm un avertisment puternic: Pregătiţi-vă!"

- Strigătul unei românce din Italia: "Ruşine, Ruşine, Ruşine!"

Ce este Money.ro?

Site-ul a aparţinut, pe vremuri, publicaţiei Money.ro, din, pe atunci, grupul Realitatea-Caţavencu. Ulterior, a fost preluat de Sorin Freciu, care îl deţine şi în prezent.

Contactat de Paginademedia.ro, Radu Burlacu, redactor-şef al Money.ro, a explicat de ce această politică de titrare:

"Aceste titluri au în spate o situaţie concretă. Este o abordare directă a realităţii în care ne aflăm. Vorbim despre o situaţie excepţională, în care se află toată lumea. Nu cred că astfel de titluri pot induce panica."

GALERIE FOTO. Titlurile ultimelor zile pe Money.ro

Citeşte şi: TRAFIC. Cum pui în acelaşi titlu pandemia, pe Carmen Brumă şi ceva topless. Ce au citit românii ieri? Topul, plus o serie de articole "no comment"

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Didi Didi
    E vina prostilor care dau click. Eu evit orice articol cu GRAV, CUTREMURATOR, ADEVARUL, S A AFLAT, SECRET etc in titlu.
  • Dumitru Dumitru
    Petrișor, eu sper că ai trecut dincolo de titlu (care, una-peste alta este un citat), si ai citit stirea, sa ca vezi ca, de fapt, este o postare a unui medic de la Marie Curie, care chiar a zis "Când se vor anunța morții, cu sutele, cu miile, NU vor mai putea ascunde adevărul"

    Titlul stirii si stirea sunt foarte ok, strict din punct de vedere jurnalistic.

    Daca tot vorbim de deontologie (cred ca mai mult de libertatea presei) ar trebui o dezbatere in sensul in care este sau nu ok sa fie preluate mesaje ale unor medici (asadar avizate), daca esle sunt panicarde?

    Personal, eu zic ca e ok. Trebuie date mesaje si de o parte si de alta. Pana la urma rolul presei e acela de a informa obiectiv, indiferent daca adevarul e cel pe care ni-l dorim noi (sau Guvernul). Asta daca nu cumva vrem doar sa mintim frumos si sa punem presa in slujba statului.

    Cumva, si nu iti spun asta cu rea intentie, dar cred ca gresesti transformandu-te intr-o instanta morala a presei din Romania. Daca te uiti un pic la titlul pe care l-ai dat acestui articol, vei vedea ca si tu faci trafic tot ca cei pe care îi acuzi: tot cu panica, tot cu majuscule. Sigur, ai imbracat stirea ca sa para ca doar spui de altii, dar cumva te folosesti de aceleasi parghii. Repet, nu spun cu rea intentie.
  • ion ion
    e vina publicului. da click pe toate prostiile de pe site-urile pline titluri false, poze trucate sau scoase din filme si orice alta mod de clickbait. va dati seama ca astia si voteaza. generatia modelata de DD
  • Nick Ro Nick Ro
    Sa speram ca nu-i inchide ANCOM!

Trimite un comentariu

sus