Skip to main content

Presa scrisă, puternic afectată: Nu mai apar duminica Libertatea, Click şi GSP. Dilema, suspendată. La fel toate revistele Adevărul

 
Presa scrisă, puternic afectată: Nu mai apar duminica Libertatea, Click şi GSP. Dilema, suspendată. La fel toate revistele Adevărul

Presa scrisă este puternic afectată de stara de urgenţă cauzată de pandemia de coronavirus. Cu o distribuţie în scădere, cu chioşcuri care se închid zilnic, mai multe titluri îşi suspendă din ediţii.

Publicitate

Astăzi, grupul Ringier a decis să oprească apariţia ediţiilor de duminică a ziarelor Libertatea şi Gazeta Sporturilor, din cauza distribuţiei, după ce acum câteva zile a hotărât suspendarea revistelor, din luna aprilie.

Nici Click, titlu editat de Adevărul Holding, nu va fi tipărit duminică.

Şi Adevărul Holding a stopat, temporar, apariţia revistelor pe care le editează, printr-o decizie pe care a luat-o astăzi.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, chiar de săptămâna viitoare, nu va mai apărea pe piaţă săptămânalul Dilema Veche. Celelalte publicaţii afectate, din grupul Adevărul Holding, care au fost suspendate, sunt OK!, Click pentru femei, Click Poftă Bună şi Click Sănătate.

Ziarul Financiar a renunţat de mai bine de o săptămână la ediţia tipărită. Publicaţia se distribuia în cea mai mare parte pe bază de abonamente.

Din această săptămână, cotidianul România liberă este trimis abonaţilor în forma electronic.

Ieri, şi-a anunţat suspendarea publicaţiilor tipărite şi Publicaţiile Flacăra. Editorul are în portofoliu mai multe titluri, foarte multe de rebus şi integrame, dar nu numai (Flacăra, Rebus, Rebusache, Rebus de buzunar).

Citeşte şi: Ringier suspendă revistele glossy de luna viitoare. Numerele de aprilie apar pe piaţă

Citeşte şi: Ziarul Financiar suspendă ediţia din print o perioadă, din cauza epidemiei de Coronavirus. Va avea doar o ediţie digitală

Tolontan: S-a închis publicaţia cu cel mai mare tiraj din România

Până şi cea mai tipărită publicaţie din România s-a închis. Nu este un ziar, este broşura Kaufland, dar se tipărea săptămânal în 4,1 milioane de exemplare, scrie Libertatea.

"Publicaţia a luat decizia ca să nu-i mai expună pe cei care o duceau direct la casele oamenilor, în cutiile poştale", notează Tolontan.

Cătălin Tolontan, în Libertatea:

"Oprirea ziarelor ar însemna, au spus de curând cei din Asociaţia difuzorilor de presă, afectarea severă a câteva zeci de mii de familii, oameni care muncesc nu în difuzare, ci şi la tipografii şi transportatori."

Şi abonamentele ar putea fi afectate, dacă distribuitorii nu le mai livrează:

"Dintre cotidianele naţionale, Click are 17.000 de abonamente, Libertatea are 12.000 de abonamente, Adevărul 2.200, iar Gazeta Sporturilor, 1.400."

Citeşte şi: Ringier suspendă revistele glossy de luna viitoare. Numerele de aprilie apar pe piaţă


Citeşte şi: Ziarul Financiar suspendă ediţia din print o perioadă, din cauza epidemiei de Coronavirus. Va avea doar o ediţie digitală

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Maximilian Luca Maximilian Luca
    Kaufland cred că voia mai demult să renunțe la varianta tipărită în favoarea aplicațiilor pentru mobil și a sitului propriu.
    Sper ca majoritatea celor care au colaborat cu Kaufland pentru distribuția ziarelor să fie încadrați ca lucrători comerciali (dacă doresc și au aptitudini pentru această sarcină).
  • Nu conteaza Nu conteaza
    Da....exact asta ne trebuia. Sa ne inghesuim sa cumparam ziarul.
  • Thor Thor
    Asta în timp ce în Italia, chiar în situația catastrofală prin care trece acum, una dintre puținele activități care nu s-au închis e tocmai distribuția de presă tipărită:

    https://video.sky.it/news/cronaca/coronavirus-i-giornalai-tra-i-pochi-negozi-rimasti-aperti/v582159.vid
  • geo geo
    Nu m-ar mira ca pandemia sa pună cruce printului.
  • Adi Adi
    Gsp mai apărea pe print? Habar nu aveam. Observ că site-ul e acum praf, când nu mai pot trăi doar din ce difuzează Telekom sport și Digi sport.

Trimite un comentariu

sus