Skip to main content

DERAPAJ. Digi 24, articol de interes public "susținut" de PNL. Dar marcajul? Unde e marcajul? Mic, la final

 
DERAPAJ. Digi 24, articol de interes public "susținut" de PNL. Dar marcajul? Unde e marcajul? Mic, la final

(Încă) un articol "susținut de PNL" și marcat necorespunzător de siteul de știri Digi24.ro. După ce în urmă cu două săptămâni, Digi 24 publica două materiale insuficient marcate ca "susținute" de PNL, astăzi a mai publicat un text.

Pe același "calapod": informații de interes public cu măsuri ale Guverului PNL, în materiale care par "ale redacție", dar, de fapt, sunt advertoriale.

Publicitate

Detalii, în continuare:

"Antreprenorii pot amâna plata utilităților și chiriilor cu ajutorul certificatului de situație de urgență. Care e procedura", este titlul articolului. Este o temă de interes public?

Materialul este amplu și detaliază, amănunțit, care sunt pașii pentru obținerea Certificatului de Situație de Urgență. Primele trei paragrafe punctează de câteva ori că tot procesul este online.

"Se eliberează exclusiv online și GRATUIT!", spune în articol ministrul Virgil Popescu. GRATUIT, cu majuscule.

Doar că, abia la finalul articolului, aflăm că materialul este, de fapt, un "Articol susținut de PNL".

În rest, niciun marcaj că textul este un advertorial: articolul pare unul ca oricare altul de pe site. În plus, deși este "susținut de PNL", apare în categoria Știri-Economie-Bani și afaceri.

Nu este prima dată când Digi 24 publică articole "susținute de PNL", dar punctează foarte subtil acest lucru.

În urmă cu două săptămâni, pe site au apărut, în aceeași formulă, alte două articole "susținute de PNL": un text despre "Măsurile Ministerului Educației" și ministrul Monica Anisie și unul despre "Mediul de afaceri păsuit de ANAF" și ministrul Florin Cîțu.

Articolul despre derapajul de atunci, pe Paginademedia.ro, aici.

Citește și: Reclame fără „P” la PNL, pe Digi24.ro. Două texte marcate subtil, despre Florin Cîțu și Monica Anisie

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Si in unele publicatii locale au aparut comunicate /articole de presă de genul ”A început eliberarea Certificatelor pentru Situație de Urgență, acordate online și gratuit firmelor anunță deputatul PNL ...” care nu sunt marcate in nici-un fel. Tupeu maxim !

Trimite un comentariu