Skip to main content

Final de drum. Decât o Revistă iese din Şcoala9, proiectul BRD. Ce se întâmplă în continuare? Merge BRD mai departe fără DoR?

 
Final de drum. Decât o Revistă iese din Şcoala9, proiectul BRD. Ce se întâmplă în continuare? Merge BRD mai departe fără DoR?

Final de colaborare. Jurnaliştii publicaţiei Decât o Revistă nu se vor mai ocupa şi de proiectul de educaţie Şcoala9, pornit în parteneriat cu BRD. Publicaţia Şcoala9, lansată în 2018, va continua să existe, cu o altă echipă de jurnalişti la cârmă.

Publicitate

Cristian Lupşa, editorul DoR, e explicat pentru Paginademedia.ro ce anume se schimbă cu această despărţire, dar şi ce vor face în continuare jurnaliştii care se ocupau de Şcoala9:

„Proiectul nu se termină, va rămâne în continuare la BRD, dar nu ştiu cum îl vor continua ei. Putem spune că se schimbă administratorul”, a spun Lupşa.

De conţinutul Şcoala 9 se ocupau cinci jurnalişti DoR, iar editor era jurnalista Maria Bercea. Oamenii nu vor pleca şi vor continua să documenteze subiecte pentru Decât o Revistă, după cum a subliniat Cristian Lupşa.

Cosmina Frîncu, de la BRD, a vorbit despre viitorul proiectului, într-o scurtă declaraţie pentru Paginademedia.ro:

„Ne dorim să continuăm proiectul sub o altă formă. Încercăm să găsim o altă echipă de jurnalişti care să preia Şcoala9, însă nu e nimic clar în momentul de faţă. O să anunţăm când va fi cazul, momentam criza de coronavirus a puţin lucrurile peste cap”, a spus aceasta.

Când şi de ce s-a produs ruptura? - „Suntem într-un proces de reorganizare”

Decizia de a pune capăt proiectului Şcoala9 a venit înainte de criza cauzată de pandemie şi a fost pusă pe seama unei reorganizări interne, după cum spune Lupşa. Acesta a adăugat:

„Hotărârea a venit mai mult din partea noastră, înainte de criza coronavirus. Am simţit că trebuie să ne concentrăm toţi pe un singur produs şi într-o singură direcţie. Ce vreau să spun e că DoR şi Şcoala9 funcţionau într-un alt ritm, pe site-uri diferite şi chiar şi în redacţii diferite. Proiectul era sub umbrela DoR, dar oamenii lucru total diferit.

Acum ne-am mutat toţi într-un singur loc şi vrem să dezvoltăm mult Decât o Revistă. Vom avea şi o rubrică de educaţie pe site, pentru că oamenii care au lucrat în ultimii doi ani pe educaţie la Şcoala9 ar vrea să meargă în aceeaşi direcţie.

Suntem într-un proces amplu de reorganizare şi încercăm să ne mutăm pe un sistem în care să punem mai mult accent pe partea de digital, mai exact site-ul dor.ro”, a punctat coordonatorul Decât o Revistă.

În total, în echipa Decât o Revistă sunt 23 de reporteri şi jurnalişti.

„Noi cu BRD sperăm să mai colaborăm sub alte forme pe viitor. A fost un partener care niciodată nu a intervenit pe conţinutul nostru editorial”, a mai adăugat Lupşa.

Încheierea colaborării DoR-BRD, pe proiectul Şcoala9, a fost anunţată şi într-o postare de Facebook în această dimineaţă

Cum funcţionează publicaţiile BRD: Şcoala9, Şcena9 şi Mindcraft Stories

BRD deţine, în total, trei platforme de conţinut: Şcoala9, Şcena9 şi Mindcraft Stories. Banca deţine brandul, finanţează proiectele, dar le dă spre execuţie şi administrare care anumiţi parteneri.

Şcoala 9 a fost până acum la DoR, Scena9 este administrat de Fundaţia9 fondată de BRD, iar Mindcraft Stories de Fundaţia Friends For Friends.

Şcoala9, proiect lansat în 2018

Proiectul Şcoala9 a fost lansat în anul 2018. Primul redactor-şef al proiectului a fost Georgiana Ilie, care este şi acum în echipa DoR. Ulterior, ştafeta a fost preluată de Maria Bercea.

A pornit ca o „platformă de învăţământ alternativ”, după cum anunţau atunci reprezentanţii proiectului.

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus