Skip to main content

Bani pentru presă. Facebook dă trei milioane de dolari pentru jurnaliștii din Europa, în contextul pandemiei

 
Bani pentru presă. Facebook dă trei milioane de dolari pentru jurnaliștii din Europa, în contextul pandemiei
Foto | Pexels

Bani pentru jurnaliști. Facebook dă trei milioane de dolari pentru redacțiile și jurnaliști afectați de Coronavirus. Suma vine de la Facebook și va fi distribuită prin Centrul European de Jurnalism (EJC), o organizație non-profit care ajută publicațiile de pe continent. 

Organizația anunțată că va decide cine beneficiază de fonduri, în baza unor criterii stabilite de la început. Va administra bursele independent de Facebook, iar acestea nu depind de utilizarea instrumentelor și produselor Facebook, menționează de aseamenea. 

Publicitate

Pentru ce pot fi folosiți banii? Răspunsul este dat tot de EJC: 

Bursele pot fi folosite pentru inițiative precum:

- lansarea unui newsletter dedicat Covid-19

- renunțarea la abonamente pentru ca toți cititorii să aibă acces la conținut

- angajarea mai multor jurnaliști independenți sau pentru crearea unor grupuri pentru comunități

- raportarea de informații specifice unei anumite zone, evenimente online

Inițiativa face parte dintr-un proiect Facebook Journalism (FJP) și Centrul European de Jurnalism (EJC), denumit Fondul de Sprijin „European Journalism Covid-19 Support”, prin care își propun să îi susțină pe jurnaliștii din Europa să poate acoperi în continuare cele mai importante știri, într-o perioada în care toată lumea este afectată de Coronavirus. 

„Centrul European de Jurnalism va direcționa fondurile de urgență, cele $3 milioane pe care Facebook le investește, către organizațiile de presă mici și medii și către jurnaliștii care au cel mai mult nevoie de acestea, din țările cel mai afectate din Europa, pentru a le sprijini afacerile și pentru a-i susține în relatarea știrilor despre Covid-19 în comunitățile locale”, menționează aceeași sursă. 

Mai multe detalii despre cum se pot obține bani, pe site-ul Europeanjournalism.fund

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu