Skip to main content

FOTO. Schimbare majoră la Observatorul Antenei. Vezi față în față grafica nouă și pe cea veche

 
FOTO. Schimbare majoră la Observatorul Antenei. Vezi față în față grafica nouă și pe cea veche

GALERIE FOTO. Schimbare radicală la nivel vizual pentru Observatorul Antenei 1. Întreaga grafică (inclusiv logo-ul) a fost modificată, începând cu ediția de Paște.

Publicitate

Paginademedia.ro vă prezintă, față în față, vechiul Observator cu noua varianta grafică.

Principalele modificări:

 • Culoarea dominantă este acum roșul (înainte era galbenul)
 • Parantezele pătrate sunt elementul distinctiv al noii grafici, personalizate după rubrică (roșii la știri, verzi la sport).
 • Logo-ul Observatorului este unul nou.
 • Fonturile întregii grafici sunt noi.
 • În partea de jos a imaginii au apărut icon-uri care trimit la online (facebook, site și noua secțiune Fii Observator). A fost schimbat și domeniul site-ului (dar și identitatea vizuală): de la Observator.TV la observatornews.ro
 • Alte schimbări: ora a fost separată de logo-ul Observatorului (înainte, era peste logo, în stânga imaginii, acum este în dreapta).

Noua identitate vizuală a fost dezvoltată de Antena 1 împreună cu compania britaniă Red Bee, care a lucrat pentru proiecte ca Discovery, Telemundo, BBC One, serialul The Crown, FC Barcelona, Top Gear, Dreamworks, UEFA sau Disney.

Ultima schimbare majoră a Observatorului a fost în urmă cu patru ani, când Antena a trecut la emisia HD.

GALERIE FOTO. Noul Observator și vechiul Observator, față în față (capturi și colaje făcute de Paginademedia.ro):

Citește și: GALERIE FOTO. Știrile Pro TV față în față cu Știrile Pro TV. Cea mai mare schimbare de grafică și studio din ultimii cinci ani

Citește și: GALERIE FOTO. Observatorul de prânz, imagini după relansarea în HD

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Noaptea trecută sau acum 2 nopti am butonat si am dat la știrile de noapte,în reluare
  După ce nu era scris reluare,dar asta "nefiind important",ora afișată era 00.05 cand in realitate era 2 si ceva
 • grafica cea noua este o copie dupa marele brand de asigurari din Canada. https://www.intact.ca/qc/en/personal-insurance.html
  https://www.pngkit.com/view/u2t4y3q8q8r5r5y3_intact-insurance-logo/
 • E grafică potrivita pentru un program de cancan , nu de stiri. Nu prezinta seriozitate deloc...la fel era si cu vechea grafică, parca erai pe antena stars nu a1. E prea incarcat ecranul si pe margini cu titlul scris pe mai multe randuri, pe fundal negru si cu parantezele acelea colorate
 • @ion, acele grafice de pe post sunt aprobate de conducerea Antena TV Group pentru postul Antena1, nu sunt aprobate direct de inginerii VFx din departament.
  Graficienii vin cu multe variante, dar conducerea alege ce sa puna pe post, si da, majoritatea sunt alese graficele care sa reprezinte "familie de vedete, multa culoare, spectaculos", nu un promo simplu, gen ProTV/Kanal D
 • Super-mega-kitsch.
  Sunt atat de slab calificati angajatii A1 ca dupa atati ani de Chefi la cutite in care au afisat numele concurentilor cu alb pe galben sau cu rosu pe negru, de nu se intelegea nimic, acum continua traditia in toata grafica postului.
  In plus, simbolurile si textul sunt prea mici pentru televizor. Ei se uita de la 30cm pe monitor si cred ca asa ma uit si eu acasa la tv. Jenant.
 • Mie-mi place noua schimbare grafica,ce mai hate popular pe-aici,este intr-adevar ca melodia noastra de suflet de 5 note de la Observator a disparut dar asa pare mai simplistic si mai bine in parerea mea.
 • De ce ai schimba grafica asa des? Parca acum ceva timp era o stire pe aici cu noua grafica de la Observator, nici nu sa invatat lumea cu aia ca au si schimbat-o. Nici eu nu stiu ce vor, nu se regasesc, schimba si prezentatorii, adauga rubrica sportiva intr-un timp mort pentru sport, adauga niste paranteze la grafica care nu stiu ce ar trebui sa insemne, niste modificari fara rost si doar ca sa fie cheltuiti niste bani, mai bine s-ar concentra pe ceea ce prezinta si sa aleaga mai bine prezentatorii.
 • ce viseaza Mile ca a fost antena lider toata ziua de paste?
  ia scoate alea 3 ore cu asiaticii sa vezi cum a1 pica pe 2
 • Cum naiba au fost de acord să trecă de la observator.tv la alt domeniu? Avea o sonoritate puternică.
 • Am uitat sa precizez ca la acea vreme (Octombrie 2016) a fost mare “bataie” pe grafica Observatorului — cine o face?

  Crizze visual:
  https://crizze.wordpress.com/2016/11/30/observator-multi-screen-interface/
 • Vechea grafica observator (aia de când au emis in HD) a fost facuta integral DOAR de echipa VFx din trust, cei de la RedBee și-au bătut joc de ei pe mii de euro!
  https://www.behance.net/gallery/46099921/News-TV-Rebrand
 • Mie imi place, atat genericul, cat si grafica! As fi vrut niste burtiere mai colorate ,asa cum era înainte, dar merge si asa! Mă enervează însa foarte foarte rău, chestiile alea care îngustează ecranul, cea de sus mai exact, deci pur si simplu ingusteaza ecranul, si taie putin si din imaginea prezentatorilor si a reporterilor. Trebuie neaparat sa faca ceva cu benzile alea! Ce-mi mai place ,este continutul stirilor, care este mai modern si mai placut! Si-am inceput sa o indragesc mai mult pe Sandra acum, prezinta chiar super!

Trimite un comentariu