Skip to main content

"Pandemia de coronavirus în SUA". Un documentar pe B1, la 10 zile de la premieră. Când va fi?

 
"Pandemia de coronavirus în SUA". Un documentar pe B1, la 10 zile de la premieră. Când va fi?
Sursa foto: pbs.org

Documentar difuzat de B1 TV la doar o săptămână de la lansarea producției. "Pandemia de coronavirus în Statele Unite" este titlul producției.

Publicitate

Filmul prezintă modul în care Statele Unite au reacționat în  fața amenințării coronavirusului și descrie principalele probleme cu care s-au confruntat americanii la nivel politic, economic, social, dar și la nivelul sistemului de sănătate.

Documentarul "Pandemia de coronavirus în Statele Unite" va fi la B1 TV mâine (vineri, 1 mai), de la ora 22.00.

Difuzarea din România vine la zece zile de la premiera de peste ocean, care a avut loc pe 21 aprilie, pe postul PBS.

Din documentar, care are itlul original "Coronavirus Pandemic, a tale of two Washingtons":

- Conflictul dintre guvernatorii mai multor state, guvernul federal și administrația Trump. Unele state au tras din timp un semnal de alarmă cu privire la o posibilă răspândire în masă și au cerut sprijin. În tot acest timp, administrația de la Casa Albă nu a acordat o mare atenție acestui subiect, cel puțin în primele luni ale anului.

- Reporterul special urmărește și povestea ”pacientului unu” din SUA, încă din luna ianuarie, modul în care acesta a ajuns la spital, cum a fost tratat în acele prime zile și cum s-a răspândit virusul în SUA pe parcursul lunilor ce au urmat.

- Documentarul prezintă problemele cu care s-a confruntat sistemul medical, lipsa de echipamente de protecție și aparatură, dar și modul în care autoritățile locale, dar și comunitățile s-au mobilizat pentru a face față pandemiei.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu