Skip to main content

PLECARE. Corina Chiriac se desparte de Național TV, după 12 ani. Ce audiență avea? „Am nevoie de o pauză de resetare personală și profesională”

 
PLECARE. Corina Chiriac se desparte de Național TV, după 12 ani. Ce audiență avea? „Am nevoie de o pauză de resetare personală și profesională”
Foto | Facebook

PLECARE. După 12 ani, Corina Chiriac se desparte de postul Național TV, unde făcea emisiunea Opriți Timpul (emisiune care a avut opt ediții și în acest an, dar a fost suspendată din cauza pandemiei). 

Și-a anunțat plecarea pe contul de Facebook, unde a scris, printre altele, că: „Aceasta pauza de 2 luni mi-a adus o alta perspectivă de viață. Una mai liniștită”

Publicitate

Contactați de Paginademedia.ro, reprezentanții Național TV au declarat că:

„Emisiunea va continua cu sub un alt titlu și cu un nou prezentator, alături de Adrian Enache”, au spus aceștia fără da mai multe detalii despre înlocuitoarea Corinei Chiriac și nici despre noul nume al emisiunii. 

De asemenea, au mai spus că filmările pentru sezonul de toamnă vor fi făcute în această vară, pe fondul unui nou val de coronavirus anunțat de autorități. 

În aceeași postare, Corina Chiriac a mai spus:

„Am nevoie de o pauză de resetare personală și profesională (...) Am decis astfel să mă retrag din colaborarea cu Național TV.

Multumesc tuturor membrilor echipei și colegilor de breaslă pentru o fructuoasă colaborare de mai bine de 12 ani. A fost un privilegiu pentru mine să încercăm să "Ne-amintim Duminica" și să "Oprim Timpul" împreună”, a scris artista. 

Artista era realizatoarea emisiunii de duminică - Opriți Timpul (Să v-amintiți, duminica - până în 2014). 

Câți români se uitau la Corina Chiriac? Mulți, dar puțini tineri

În luna aprilie, Național TV a difuzat patru ediții Opriți timpul. Audiența a fost bună la nivel național, dar modestă pe publicul tânăr (dat fiind și specificul emisiunii).

Potrivit datelor de audiență, la emisiune s-au uitat, în fiecare minut, peste 280.000 de români, adică 1,6 rating național.

La orașe, show-ul era urmărit de aproape 140.000 de telespectatori pe minut (1,5 rating).

Cum emisiunea mergea pe amintiri și artiști în vogă acum mai mulți ani, publicul comercial a fost unul destul de modest: doar 10.000 de telespectatori între 18 și 49 de ani ava emisiunea.

Istoria emisiunii de duminică, cu Corina Chiriac la Național TV

Corina Chiriac a gazduit emisiunea de duminică timp de 12 ani, la Național TV. Inițial s-a numit „Sa v-amintiți, duminica! - până la sfârșitul lui iunie 2014.

Din septembrie 2014, și-a schimbat denumirea în „Opriți timpul”.

Din martie 2020 (sezonul 12), Corina Chiriac a prezentat emisiunea alături de Adrian Enache. Au fost filmate opt ediții, dar filmările au fost oprite de pandemie. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • Eu o astept sa mai cante slagarul ala in mare voga de pe vremea lu ceausescu: Magistrala Albastra! A plecat ca n-a suportat sa nu fie vioara intai. Enache o eclipsa pe unde o prindea.
 • "Iuli" Simona *** era în wekeend la ora 12 ,Silvia Ionita care prezinta acum la ora 19 poate va fi mutata în wekeend la ora 18
 • alo,madam/musiu Iuli,aici vorbim despre National TV si Corina Chiriac,Ce legatura are KKanal D,cu subiectul?Ce vrei sa demonstrezi,ca le stii pe toate? misca-ti intelighentia in alta parte..ai gresit adresa.
 • Surse: Andreea Berecleanu a semnat cu Kanal D pentru Stirile Kanal D/luni-vineri 19:00, iar Simona *** este mutată in weekend, Christian Sabbagh mutat de luni-joi ora 23:00, da, își fac program de stiri după ieșirea din primetime, din lipsa de programe
 • Printre puținele emisiuni absolut decente. Iar Corina, o doamnă dintotdeauna. Încă am recentă în minte prestația de anul trecut de la Cerbul de Aur, o lecție mai ales pentru artistele din noile generații.
 • Corina avea audiente bune, mai ales pe publicul național. Era o emisiune de genul celor care se făceau pe vremuri -oare acum de ce nu se mai fac - la TVR. Ba da, mai este un Fuego, dar cu o floare nu se face primăvară !
 • A fost o emisiune OK, asezata, clar nu pentru publicul comercial, dar din moment ce a rezistat pe post 12 ani, e clar ca isi scoatea banii din publicitate. Interesant de vazut cine va fi noul co-prezentator al emisiunii (apropo, sa fi fost asta motivul plecarii Corinei Chiriac de la National TV, aducerea unui co-prezentator?!) si cum va arata noul format. Una pesta alta, o emisiune OK, mult peste alte "oferte" din "piata".
 • Mereu cand treceam printre programe pe National era emisiunea ei, de multe ori credeam ca nu se mai produce de ceva ani si sunt doar redifuzari. O persoana ce a reusit timp de atatia ani sa tina publicul aproape de ea si e o mare performanta si trebuie felicitata pentru ceea ce a facut in fata micilor ecrane.
 • R audientele la asia le-a dat pana s-a terminat asa o sa dea si la rat pana se termina adica vineri si pe urma gata nu te mai agita atat,
 • Corina chiriac ar fi mai buna decat cristache sarmalache, la corina m as uita si eu, la sarmalache, nu pot... Poate se sesizeaza tvr.
 • Poate se sesizeaza cineva de la tvr si ii propune o colaborare. Ca e fix in target. Si notorietatea ei nu poate fi pusa la indoiala. De emisiunea aia de seara de dupa jurnal asa cum se face la toate televiziunile de stiri cu audiente mici cand scapam? Ca TVR e serviciu public, nu goarna de partid sau clona RTV. Audientele de seara spun ca publicul TVR nu e deloc interesat de Cristache&co.

Trimite un comentariu