Skip to main content

Românii încolonați ca sclavii în Germania, un fake penalizat de CNA. Cu somație! România TV a dat pe post imaginile

 
Românii încolonați ca sclavii în Germania, un fake penalizat de CNA. Cu somație! România TV a dat pe post imaginile
Captura din clipul prezentat de Antena3.ro

CNA. „Românii au ajuns la muncă în Germania, încolonați ca sclavii”, a scris pe burtieră postul România TV în urmă cu câteva săptămâni, alături de niște imagini vechi de patru ani și date ca fiind actuale. 

Subiectul a ajuns astăzi pe masa Consiliului Național al Audiovizualului, care a analizat subiectul. În final, s-a ajuns la concluzia că postul poate fi sancționat doar cu o somație (practic, un avertisment). 

Publicitate

Mai mult, somația a inclus și o emisiunii în care s-au făcut afirmații defăimătoare despre romi. Afirmațiile au fost făcute de Petre Roman, într-o emisiunea de la RTV:

„Datorită acestor bande de țigani, în Occident există o percepție rea despre România. Aceste bande țigani jefuiesc și comit acte de violență. România nu este în spațiul Schengen, pe fondul acestor percepții”, a spus acesta printre altele. 

Propunerea de somație a venit din partea lui Radu Herjeu și a fost votată toți ceilalți oameni din for, cu excepția unuia - Radu Călin Cristea, care a votat împotrivă. 

Imaginile vechi de patru ani, date și de Antena3.ro. Acolo au fost rectificate și asumate

Imaginile discutate astăzi la CNA, vechi de patru ani, au fost date și de site-ul Antena3.ro. Diferența a fost că Antena 3 a dat imaginile doar pe site, și-a asumat greșeala și a rectificat informația. 

„Totul s-a întâmplat în anul 2016, însă, în urma unei greșeli, pe care echipa Antena3.ro și-o asumă în totalitate, imaginile au fost prezentate ca fiind filmate în această dimineață” - Așa arăta rectificarea făcută de site-ul Antena3.ro. 

Știrea, dată la jumătatea lunii aprilie pe Antena3.ro, prezenta un filmuleț în care „mii de români” fuseseră angajați în Germania „în plină pandemie” și fără să respecte „distanțarea socială”.

Cel care a postat imaginile pe Facebook a dezmințit, atunci, de când datau acestea.

Este vorba despre Vasile Țiplea, profesor de geografie și șef de magazin la Ieud, județul Maramureș. Acesta din urmă a scris, într-o postare pe Facebook, când a filmat imaginile:

„Doresc să vin cu o explicație a unei postări care conține o filmare făcută de mine în anul 2016, atunci când eram împreună cu mulți consăteni la muncă sezonieră în agricultură, în Germania”, scrie acesta.

Radu Herjeu, în ședința de astăzi: „Imaginile sunt din 2016”

Radu Herjeu, membru CNA și cel care a propus somația, a discutat despre imaginile date de România TV pe post. Acesta a spus:

„Imaginile sunt din 2016 și spun asta pentru că și eu m-am lăsat păcălit cinci minute. M-am documentat și mi-am dat seama că sunt din 2016, din Germania. Au dat imaginile și cei de la Antena3.ro, care au și rectificat la scurt timp”, a spus acesta.

De asemenea, Cristina Pocora a completat:

„Nu există niciun dubiu că imaginile sunt vechi, a spus-o și purtătorul de cuvânt a Comitetului pentru Situații de Urgență Maramureș”, a spus aceasta și a citat și dintr-un document remis de instituția pe care o menționează.

Ce a zis reprezentanta România TV, în apărarea stației ? - „Tind să cred că sunt imagini actuale pentru că oamenii purtau mănuși”

România TV s-a apărat în discuțiile din ședința de astăzi a forului audiovizual. Roxana Niculescu, din partea stației de știri, a spus:

„Se vorbește despre o campanie împotriva lucrătorilor români din străinătate. Demersul nostru a fost să arătăm că la nevoie oamenii trebuie protejați. Nu știu să vă spun dacă imaginile sunt de cinci, șase sau de zece ani. Tind să cred că sunt actuale pentru că cei care apar poartă mănuși”, a spus aceasta.

Herjeu a intervenit: „În agricultură, la cules de ceapă, se poartă mănuși”, a punctat el. Reprezentana RTV a continuat:

„Indiferent de când ar fi problema se pune altfel: Cine ne garantează nouă că acum românii nu stau la fel la coadă”, a concluzionat Roxana Niculescu. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Hai sa le dam amenzi celor de la Pro cu Calinescu si Antena cu Vulpea - ca acolo se uita un numar mare de oameni, asa cum a punctat Herjeru cand a amendat Pro pentru Calinescu - si dam o somatie la rtv — cea mai de ... televiziune!
  • Două lucruri trebuie schimbate in țara asta si vom trăi mult mai bine. CNA si CCR. Atât. Dacă cine va fi la putere din toamnă înțelege asta, avem o sansa la o viata mai bună. Asta nu înseamnă că vinovații de azi nu trebuie să plătească. Si cred că nu dorm linistiti.
  • Pai cum sa dea altceva decat somatie postului propriu PSD-ului. Una dintre cele mai servile institutii.
  • Cred ca tot somatie ar primi si Antena 3 pentru o manipulare grosolana, pe care cei mai delicati o numesc "derapaj":
    https://pressone.ro/o-stire-regizata-la-suceava-s-a-transformat-la-antena-3-in-prigoana-religioasa?fbclid=IwAR2u8ZBycwRrViAHobuXS22zbESuE-yd3uIabbOJ3W-RCw6slzTmOHqtcxU
    CNA si PSD sa traiasca, de amenzi sa ne scuteasca! :)))
  • Oamenii purtau mănuși pentru că era frig. Se vede foarte clar cât de gros erau îmbrăcați. Așa că RUȘINICĂ!

Trimite un comentariu