Skip to main content

Răzvan Zamfir, la B1: „Vă linșez doamnă, cu amendă de la CNA”. A venit și amenda. Cât trebuie să plătească B1 TV pentru criza de nervi a moderatorului?

 
Răzvan Zamfir, la B1: „Vă linșez doamnă, cu amendă de la CNA”. A venit și amenda. Cât trebuie să plătească B1 TV pentru criza de nervi a moderatorului?
Foto | Facebook

CNA. Amenințări cu linșajul și o criză nervi, la postul B1 TV, au fost penalizate de Consiliul Național al Audiovizualului.

Publicitate

Postul de televiziune trebuie să plătească o amendă de 20.000 de lei pentru o „ieșire” a lui Răzvan Zamfir, într-o ediție Bună România (pe care o face alături de Radu Buzăianu). 

Vă linșez, cu amendă de la CNA (...) Sunteți nevasta unui infractor”, a fost felul în care s-a adresat acesta Anetei Gireada, primar într-o localitate din Botoșani. 

Emiunea avea ca subiect achizițiile făcute în pandemie în respectiva localitate. 

Discuțiile pe marginea subiectului s-au întins de-a lungul a două ședințe ale forului. Au fost făcute trei propuneri de amendare: 

  • Radu Herjeu - 20.000 de lei (cea care a și trecut). A fost votată de Orsolya Borsos, Radu Herjeu, Nicolae Bălașa, Ramona Sorescu și Monica Gubernat
  • Dorina Rusu - 10.000 de lei
  • Gabriel Tufeanu - 100.000 de lei

Cel mai vehement critic al emisiunii a fost Gabriel Tufeanu, care a propus amenda record de 100.000 de lei, dar care nu a trecut la vot. În final, pentru „consecvență”, Tufeanu nu a mai votat nicio altă propunere. 

Gabriel Tufeanu, despre derapajul lui Zamfir:

„Acest moment intră în topul mitocăniei. Extrem de agresiv. Dacă era acolo, o călca în picioare. Nu se poate încadra la ceea ce trebuie să fie un moderator.

Niciodată nu are cum să poarte titulatura de moderator. Nu și-a pierdut cumpătul, a sărit la bătaie”, a spus tranșant membrul CNA. 

La votul final, dat în ședința de astăzi, Tufeanu a susținut că celelalte propuneri de amendare sunt prea mici. 

Și ceilalți colegi din for s-au pus de acord că derapajul a fost unul grav.

Radu Herjeu a spus:

„E greșeală gravă. Asta nu e o scăpare, o înjurătură e o scăpare. Să ameninți pe cineva cu linșajul, ca moderator, e ceva wow.

Nu mi-aș dori ca genul acesta de derapaj să se transforme într-un precedent. Nu are ce să caute în spațiul audiovizual”, a punctat acesta. 

Cum s-a apărat postul, în fața CNA: „Răzvan Zamfir și-a cerut scuze”

La ședință a participat și un reprezentant al postului B1 TV. Poziția postului a fost următoarea:

„Subiectul este de interes public. În următoarea emisiune Răzvan Zamfir și-a cerut scuze și a recunoscut că a greșit.

Eu vreau să cred că această ieșire a fost o excepție.

Niciodată nu au fost greșeli grave în legătura cu emisiunea lor”, a menționat acesta. 

Legislație - Codul de reglementare a conţinutului audiovizual

Art. 64 - (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de
servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii:

a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii;

Art. 30 - Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine.

Art. 18 - (1) Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă:

a) violenţă fizică, psihică sau de limbaj, în mod repetat sau cu un grad mare de
intensitate sau gravitate;

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • E greu cateodata sa iti stapanesti nervii cand vezi cum vrea cineva sa te prosteasca in fata. Ca moderator, trebuie sa ai nervii tari, sa nu deschizi gura despre ***, unguri si alte subiecte care deranjeaza la domnu'CNA.
  • Un moderator,trebuie sa-si stapaneasca bine emotiile sa zic asa mai frumos si nu sa se dea la comentarii dure. Din pacate limbajul dur la adresa unor politicieni,este cam dur aproape la toate posturile de Tv.Dar sa speram ca vor invata si dansii sa fie mai a mediatori si nu atat de duri.Pentru ca telespectatorii asa invata si ei sa se defineasca in comentatori politici pe retelele de socializare si iese un talmes balmes...Urat lucru.

Trimite un comentariu