Skip to main content

Dan Puric atrage amenzi după ce a zis despre Colectiv. Oreste, pentru scenarii cu „planurile Budapestei”. Postul TV amendat: Realitatea

 
Dan Puric atrage amenzi după ce a zis despre Colectiv. Oreste, pentru scenarii cu „planurile Budapestei”. Postul TV amendat: Realitatea

Realitatea Plus a încasat o amendă de 5.000 de lei, de la Consiliul Naţional al Audiovizualului. În vizor au intrat două emisiuni: una a lui Oreste şi o ediţie specială de Paşte, cu Dan Puric.

Publicitate

În emisiunea lui Oreste Teodorescu s-au spus mai multe lucruri despre maghiari şi guvernul din Ungaria, iar în cea cu Dan Puric s-au făcut afirmaţii ca „haimanalele de la Colectiv” (care a stârnit critici din partea opiniei publice în perioada Paştelui).

Reprezentanţii postului Realitatea Plus au explicat că Puric „nu se referea la victimele de la Colectiv”, după cum au spus aceştia în faţa forului.

Amenda s-a îndreptat, în special, către emisiunea lui Oreste, după cum spus Radu Herjeu în şedinţa CNA.

A trecut cu unanimitate de voturi.

Ce s-a spus la Jocuri de Putere, cu Oreste Teodorescu:

- „Viktor Orban (Premierul Ungariei) are un amplu program de destabilizare a României”

- Se invocă un „parteneriat între Guvernul Maghiar şi UDMR, care denotă un mare dispreţ faţă de români”

- „În ultimii 100 de ani nici măcar o secundă diferitele guverne maghiare nu au încetat să bage băţul prin gar, să încerce să destabilizeze teritorial unitatea constituţională a României”

- „Noi nu avem o problemă cu comunitatea maghiară din România, ci ne punem un semn de întrebare în legătură cu UDMR”

Au fost şi burtiere ca:

-Dezvăluiri incendiare despre planurile Budapestei

-Bomba ticăie. Dezamorsaţi-o, cât mai e timp

-Cum combate România atacurile maghiare

-Ungaria, cu ochii pe Transilvania

-Epidemia de „Hungaro-virus” ameninţă regiunea

Momentul cu Dan Puric: „Nu se referea la victimele de la Colectiv”

Dan Puric a afirmat că a existat un complot international pentru închiderea bisericilor, despre „oculta”, care „a dat un ordin”. A afirmat că „haimanalele alea de Colectiv se pregăteau cu jos biserica, jos patriarhul”.

Moderatorul nu a intervenit în legătură cu cele spune de Puric şi nu a cerut lămuriri, după cum arată una dintre concluziile forului.

„Voi, ca moderatori, îl puteaţi întreba: Ce aţi vrut să spuneţi cu termenul haimanale de la Colectiv? Nu v-aţi referi la victime, nu?”, a punctat Radu Herjeu.

Reprezentanţii postului Realitatea Plus au încercat să motiveze afirmaţia lui Puric, legată de Colectiv. Aceştia au punctat că a fost vorba despre o „neînţelegere a celor spuse de Dan Puric”:

„Cred că sunt câteva lucruri pe care trebuie să ni le asumăm din start. Poate am avut o pizţie laxă faţă de invitat, dar trebuie să pune în context lucrurile. Eram undeva la ora 21:00 în acea seară, puţin înainte de Slujba Învierii.

Referitor la lcururile spuse de Dan Puric. Să ţinem cont că el este un personaj, are o savoare. Când se referă la ocultă are un farmec aparte, nu cred că poate fi consider fake-news. L-am lăsat să-şi spună poezia.

Cred că a supărat foarte mult afirmaţia legată de Colectiv. Aş vrea să precizez că Dan Puric nu se referă la persoanele care au avut de suferit la Colectiv. El se referă la acele personaje care ulterior evenimentelor de la Colectiv au făcut o manifestaţie în care au cerut, printer altele, şi demisia patriarhului.

Nemulţumirea lui Dan Puric pleca faptul că acele personaje nu înţeleseseră, la momentul respective, că înainte cu o zi de tragedie fususe o acţiune de donare de sânge la Paraclisul Catedralei Naţionale, campanie care a fost de folos şi victimelor”, a spus reprezentantul Realitatea Plus la CNA.

Legislaţie - Codul de reglementare a conţinutului audiovizual

Art. 64 - (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de
servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii:

a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii;

b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.

Art. 66 - În programele de ştiri şi dezbateri informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială sau culturală, trebuie asigurate imparţialitatea şi echilibrul şi să fie favorizată libera formare a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate
în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere publică

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • DODO DODO
  pe puric iarta-l doamne ca nu stie ce spune ! dar pe oreste nu-l obstructionati ca are oleaca de dreptate
 • Jugarel Jugarel
  Derbedeu ca postacul Mile
  Pe stirile cu audientele mai si umor de 2 parale ii e frica sa comentez
 • Mile Mile
  Derbedeu

Trimite un comentariu

sus