Skip to main content

CNA. Marica marchează! Amenzi pentru posturile care au dat filmul cu el prins la hotel cu soția altui bărbat. Pro TV, printre ele

 
CNA. Marica marchează! Amenzi pentru posturile care au dat filmul cu el prins la hotel cu soția altui bărbat. Pro TV, printre ele
Foto | GSP.ro

CNA. Ciprian Marica „marchează” și împotriva televiziunilor. Amenzi și somații pentru posturile care au dat filmulețul cu Marica, prins cu soția altui bărbat într-o cameră de hotel. Patru posturi de televiziune – Pro TV, Realitatea Plus, B1 TV și România TV – au primit sacțiuni pentru că au dat pe filmulețul pe post.

Pro TV și Realitatea Plus au încasat amenzi, câte 5.000 de lei fiecare, în timp ce B1 TV și România TV au luat câte o somație.

Publicitate

Reclamația a venit chiar din partea lui Ciprian Marica, care acuză stațiile că i-au încălcat dreptul viață privată.

În cazul Pro TV, s-a luat în calcul audiența mare, momentul fiind inclus în jurnalul de la ora 19:00. La Realitatea Plus s-a ținut cont de numărul mare al difuzărilor (de șase ori s-a văzut momentul).

Alexandru Kocsis, membru CNA:

La Pro TV mi s-a părut cea mai deplasată prezentare, cu acea intervenție a lui Rică Răducanu care spune, la ora 19:00, că și el dacă ar fi fost mai tânăr ar fi făcut la fel. Mi se par niște comentarii de prost gust, puse la ora 19:00, cu niște oameni care sunt foști sportivi, deci nu mai au legătură cu sportul”, a punctat acesta. 

De notat că s-au monitorizat zece posturi de televiziune, însă doar patru au dat filmulețul cu Marica. Este vorba despre B1 TV (singurul post cu o singură difuzare), România TV, Pro TV și Realitatea Plus (care a avut cele mai multe difuzări pe subiect).

În cazul Realitatea Plus a mai existat și o propunere de somație, dar în final a trecut amenda.

Reamintim că Ciprian Marica, fostul atacant al echipei naționale, s-a aflat în centrul unui scandal după ce, la finalul lunii aprilie, a fost făcută publică o filmare compromițătoare cu el și cu soția unui om de afaceri din Cluj. 

Discuțiile de la CNA: „Trebuie să dăm un semnal televiziunilor cu privire la protejarea vieții private”

Discuțiile din ședința forului s-au învârtit în jurul unui singur aspect: Filmulețul dat de televiziuni ținea de viața privată a lui Ciprian Marica. 

Monica Gubernat, șefa CNA: 

„Nu este persoană publică. Nu mi se pare relevant. Nu e ales, nu ne decide soarta. Trebuie să dăm un semnal televiziunilor cu privire la protejarea vieții private”, a spus Gubernat

Dorina Rusu, membru CNA:

„Nu mi se pare că e în regulă, nu e ministru. Puteau da pe Facebook”, a completat și Dorina Rusu.

Legislație - Codul audiovizual

Art. 30 - Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine. 

Art. 33 - (3) Este interzisă difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje audiovizuale care constituie imixtiuni în viaţa privată şi de familie a persoanei, fără acordul acesteia.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Cum era aia cu prima abatere somatie?Sau se aplica doar uneori?Nu ca contest amenda Pro si Realitatea.Sau poate au avut in trecut...

Trimite un comentariu