Skip to main content

Ce mai faci pentru trafic și clickuri? Azi, Ciao și Gândul: „Trump, bătut în birou” și „Dramă în televiziune”, la o poză cu Busu, Neti și Lavinia Petrea

 
Ce mai faci pentru trafic și clickuri? Azi, Ciao și Gândul: „Trump, bătut în birou” și „Dramă în televiziune”, la o poză cu Busu, Neti și Lavinia Petrea

Din nou, despre click-bait. Astăzi, Ciao și Gândul. „ULTIMĂ ORĂ. Președintele, bătut în birou! În altercație au participat mai mulți oficiali de top”, scrie site-ul Ciao într-o postare pe Facebook, alături de două poze cu Donald Trump întins pe jos. 

Și nu este singurul exemplu de „titrare pentru click-uri”. Mai jos, un exemplu de titlu înșelător, dat pe Facebook-ul Gândul. O postare cu titlul: Dramă în televiziune. Medicii nu i-au mai dat nicio șansă. Asta alături de o poză în care apar Florin Busuioc, Lavinia Petrea și Neti Sandu. Ce voia să spună?

Publicitate

Detalii, în continuare. Să luăm cele două exemple pe rând.

Ciao, pe contul de Facebook. PreședinteleTrump apare întins pe spate, într-o poză și cu titlul "Președintele, bătut în birou! În altercație au participat mai mulți oficiali de top". Ca o notă, poza este una veche, de dinainte ca Trump să fie președinte (dar asta nu se spune).

Pe Facebook. Președintele a fost bătut. Situația se schimbă, pe site, când „bătaia” încasată de Trump nu mai e dată „la sigur” : „Ultima oră! Președintele Donald Trump ar fi fost bătut chiar în Biroul Oval! În altercație au participat mai mulți oficiali de top”, este titlul.

Ce regăsim apoi, în text? - Nici vorba de bătaie, ci doar „discuții aprinse” și „chiar o altercație”, după cum arată articolul chiar în prima propoziție. 

Nici nu se mai dau alte detalii legate de „bătaie”, în tot restul textului. În continuare, materialul vorbește despre Donald Trump care „ar fi cerut mai multe trupe militare pentru împrăștierea manifestanţilor anti-rasism, după decesul lui George Floyd”.

Mai mult, Ciao.ro prezintă și poziția Casei Albe pe subiect, preluată din New Yorker, care infirmă „altercația”, fără a da însă vreun link către materialul respecitv. 

Gândul, clickbait sinistru care trimite pe site-ul Ciao.ro: „Drama în televiziune. Medicii nu i-au mai dat nicio șansă”

Postarea despre presupusa bătaie încasată de Donald Trump, președintele SUA, nu este un caz izolat pe ciao. Pe pagina Facebook a publicației Gândul (din același trust cu Ciao) a fost postat un alt clickbait, mult mai sinistru, care ducea tot către Ciao.ro. 

O poză cu Florin Busuioc, Neti Sandu și Lavinia Petrea, cu titlul: DRAMA în televiziune. Medicii nu i-au mai dat nicio șansă

Ce știre este, de fapt, la sursa respectivei postări? Are vreo legătură cu Busu sau cu Neti?

Dăm click și aflăm: Pe site, titlul este: Drama neștiută a prezentatoarei de știri Lavinia Petrea: „Medicul mi-a spus că sarcina este oprită din evoluție”,

Știrea conține o preluare, de pe blogul Liviniei Petrea, în care aceasta povestește despre problemele pe care le-a avut cu cea de-a doua sarcină, dar pe care în final le-a depășit cu bine. 

FOTO

CITEȘTE ȘI: Un clickbait cu un fake news de zile mari: Cum l-a îmbolnăvit grav Ciao pe Benone Sinulescu

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Gandul si Ciao aceeasi mizerie! Incearca sa copieze si ei modelul Capital si fac orice pentru audienta. Inainte era Antena 3 care facea toate mizeriile de pe internet si televiziune, acum e amalgamul asta de site-uri care sunt toate la fel.
  • ce *** sunt astia de la ciao... noroc ca nu citesc decat aici despre ce mai scriu... as fi dezamagit de mine daca as da click pe asa mizerii...

Trimite un comentariu