Skip to main content

Filmul Pe aripile vîntului, retras de o platformă HBO pentru că este rasist

 
Filmul Pe aripile vîntului, retras de o platformă HBO pentru că este rasist

Filmul "Pe aripile vântului" a fost retras de pe platforma HBO Max, în plină mişcare de protest contra rasismului şi a violenţelor Poliţiei care vizează persoanele de culoare în Statele Unite. De asemenea, comedia "Little Britain" a fost retrasă de pe BBC iPlayer, Netflix şi BritBox, scrie News.ro.

Publicitate

Lungmetrajul de patru ore, regizat de Victor Fleming şi lansat în 1939, este considerat de numeroşi profesori universitari drept cel mai ambiţios şi eficient instrument de revizionism sudist, notează sursa citată.

Pentru că "prezintă în special o versiune romantică a Sudului şi o viziune foarte edulcorată a sclaviei, cu servitori ca fiind mulţumiţi de statutul lor şi trataţi drept angajaţi obişnuiţi."

"Lungmetrajul este produsul epocii sale şi înfăţişează prejudecăţi rasiste care erau comune în societatea americană", a comentat, marţi, pentru AFP, un purtător de cuvânt al HBO Max pentru a explica retragerea lungmetrajului cu opt premii Oscar.

Pentru HBO Max, a menţine acest film în catalogul său "fără explicaţie şi fără a denunţa această reprezentare ar fi iresponsabil".

De asemenea, comedia "Mica Britanie/ Little Britain" a fost retrasă de pe BBC iPlayer, Netflix şi BritBox ca urmare a criticilor la adresa unor personaje.

BBC şi Britbox au renunţat luni la "Mica Britanie". Ambele platforme au spus că "timpurile s-au schimbat" de la prima difuzare. Ambele filme includ scene în care actorii înfăţişează personaje din medii etnice diferite.

Articolul integral, pe News.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • DODO DODO
  pai daca filmul asta e rasist atunci versurile lui eminescu de extremism vadit si nationalism ce sa mai spunem ? sa-l scoatem din literatura noastra ?
 • un privitor un privitor
  Ce-am zis? Reformulez: l-a batut pe blondu ala de l-a uscat.
 • un privitor un privitor
  Cred ca si filmele lui stallone ar trebui interzise. Pai l-a batut pe *** ala de l-a uscat. Asta e discriminare!
 • Trăim în 'Idiocracy' Trăim în 'Idiocracy'
  Dacă asta îi face fericiţi pe neo-bolşevicii haştagieni, perfect. Pasul următor ar fi să ceară să li se coloreze digital feţele lui Gable şi lui Leigh, dacă tot n-au avut respectivii bunul simţ să se nască negri.
 • Don Patron Don Patron
  Penibil, de parcă comentariile antenistului pe toate stirile rezolva ceva
 • Mile Mile
  Penibil, de parcă asta rezolva ceva

Trimite un comentariu

sus