Skip to main content

WeSport. Lucian Lipovan, fost Pro TV, și-a lansat un site în pandemie. Colegi de la Digi sau GSP scriu în publicația online

 
WeSport. Lucian Lipovan, fost Pro TV, și-a lansat un site în pandemie. Colegi de la Digi sau GSP scriu în publicația online

Lucian Lipovan (fost jurnalist Pro TV și Sport.ro) și-a lansat un site de sport în plină pandemie: WeSport.ro este publicația online a lui Lipovan. Site-ul iese și "pe piață", după ce a semnat pentru administrarea publicității cu regia Thinkdigital, condusă de Dragoș Stanca. 

Publicitate

Cum a pornit proiectul lui Lipovan și ce jurnaliști semnează materiale pe platformă, în continuare:

Din echipa site-ului fac parte opt angajați. Pe lângă Lipovan, fondator al publicației, sunt Mihai Mateaș (fost GSP și DigiSport), Greta Goran (ex Pro TV, gret.ro), Alex Popescu și Ionuț Tătaru (ex DigiSport).

Totodată, semnează, în calitatea de colaboratori, și Mihai Mironică (realizator Sport.ro), Dan Filoti, Vali Moraru, Radu Paraschivescu, Oana Dușmănescu, Vali Șchiopu, Alin Fornade, Alin Buzărin, Ionuț Tătaru, Alex Popescu, Levente Balint, Marius Huțu, Dan Ștefănescu, Adrian Soare sau Gabriel Ilcu.

Platforma wesport.ro a fost lansată chiar înainte de starea de urgență, în luna martie, dar pandemia și oprirea evenimentelor sportive au amânat o lansare "oficială".

Site-ul are un trafic de de peste 100.000 de unici pe lună, arată datele furnizate de Thinkdigital. 

WeSport.ro și două direcții: content și comunitate

Pe lângă știrile și articolele care apar pe site, proiectul mai are și alte secțiuni: 

  • „Fotbal Vintage” cu Alin Buzărin
  • „Un-Doi” cu Vali Moraru și Radu Paraschivescu
  • „Campioni la Scris” - rubrică în care foști și actuali sportivi își scriu, chiar ei, povestea.

În urmă cu doi ani, Lipovan a fondat și agenția de content marketing We love Sport

„După lansarea agenției de content marketing We Love Sport acum 2 ani, WeSport.ro s-a lansat în luna martie a anului acesta, chiar înainte de starea de urgență, când tot sportul s-a oprit. Avem convingerea că încă se poate scrie și vorbi despre sport și altfel, pe o piață altfel foarte aglomerată.

Pentru noi sportul este în primul rând pasiune.

Avem 100% independență editorială, dar și independență de click-bait și goană după trafic, dată de faptul că aici lucrează o echipă extraordinară care susține și site-ul din activități de creare de conținut digital și video pentru mai mulți clienți

Modelul nostru este axat pe calitate, nu pe cantitate și așa va rămâne”, spune Lucian Lipovan, fondator al WeSport.ro.

Echipa realizează și proiectul VomReveni.ro, gândit ca un proiect special de susținere a evenimentelor și afacerilor afectate de pandemie.

Carte de vizită - Lucian Lipovan

Lucian Lipovan a plecat de la conducerea diviziei de digital a Pro TV, unde era Head of Digital Content și realizator la Pro X, în primăvara lui 2018. 

Lipovan a colaborat cu Pro TV din 2010 pe zona de sport, la fostul Sport.ro. Din august 2016 el a devenit content manager la site-ul Stirileprotv.ro, iar din martie 2017 a preluat funcția de Head of Digital Content Entertainment & News.

CITEȘTE ȘI:

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Sigur, daca cineva ar analiza putin articolul si-ar da seama ca e o ineptie sa spui despre un site care are doua luni de la lansare ca poate avea 100.000 de unici. Practic, anunti ca s-a lansat ceva (noi, publicul, abia acum stim de existenta lui) ce deja are succes. Sa faci 100.000 de unici, in Romania, cu povesti, fara click-bait, e cam straniu. In plus, la o analiza simpla pe site-uri de specialitate putem vedea ca site-ul mai sus mentionat nu are niciun fel de cross cu vreo publicatie mare (care ar putea sa-i genereze trafic), iar pe Facebook au 10k de urmaritori.

    Dar o fi si acesta un stil tipic al domnului Stanca de a-si vinde produsele publicitarilor, ***

    Pagina de Media, din nou ti-ai dat cu firma-n cap.

Trimite un comentariu