Skip to main content

VIDEO. Echipa lui Pătraru lansează o nouă emisiune. Online. Actorul Nicu Banea va fi la cârmă

 
VIDEO. Echipa lui Pătraru lansează o nouă emisiune. Online. Actorul Nicu Banea va fi la cârmă

VIDEO. Echipa lui Pătraru mai face o emisiune. Starea Nației lansează un nou proiect video săptămânal, Lumea lui Vali. Va fi o emisiune scurtă de divertisment, cu actorul Nicu Banea (din serialul Mangalița, de la Antena 1) la cârmă.

Primul episod este disponibil chiar de azi, pe canalul de YouTube Starea Nației Oficial. Un episod nou va fi publicat săptămânal. 

Publicitate

Producția parodiază formatul standard de documentar (mockumentary). 

Gazda emisiunii este Vali Vlahopol (interpretat de Nicu Banea), un amator cu pretenții de istoric erudit. El prezintă o mică enciclopedie, așa cum a văzut că se face în filmele documentare făcute de profesioniști, abordând subiecte din istorie, științe și literatură.

„Poate că Vali Vlahopol nu știe prea multe și nici nu înțelege corect lucrurile pe care le știe, dar e mereu gata să pună întrebările potrivite (De exemplu: Cât de mari erau chiriile pe vremea lui Mircea cel Bătrân dacă nici măcar voievodul nu-și permitea să stea în București, fiind nevoit să locuiască la Târgoviște?)”, spun reprezentanții proiectului. 

Traseul comic al lui Vali va fi presărat cu tot felul de informații și relatări din istorie sau din alte domenii, astfel încât emisiunea o să aibă și o latură educativă, pe lângă partea de divertisment.

Scenariul emisiunii e scris de Dan Panaet, iar de imagine se ocupă Adrian Pîrcălabu.

Lumea lui Vali nu este singurul proiect al echipei Starea Nației. Dragoș Pătraru mai face podcastul Vocea Nației, Starea Sănătății, Cafeneaua Nației, Starea Libertății (pe Libertatea), Starea Nației Special (duminica, de la 22:30) sau Protestul Etapei (Look TV). De asemenea, în perioada pandemiei a apărut și proiectul Starea Nației Live (online, de la ora 19:00). 

VIDEO. Lumea lui Vali: Dacii I Episodul 1

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Pentru acestia ce sar in sus cu "prostia" prin comentarii, ati auzit de satira? Dati un search pe google si veti vedea definitia, in cazul in care nu stiti. Exact asta face Nicu Banea! Si e foarte bun in ceea ce face. ;)
  • Nu văd sincer unde e prostia. Mie mi-a plăcut foarte mult acest gen de umor. Dacopații ar trebui să se calmeze un pic și să nu mai ia totul atât de personal.
  • Pentru cine nu stie,Nicu Banea,facea de mult acest gen de umor,ce pare pentru prosti.
    ***,sa il descoperiti!
  • S-ar putea să aveți dreptate cu prostia, mai ales că lăsați toate spațiile goale, numai bune de umplut cu inteligență, înainte de semnele de punctuație.
  • Nu exista destula prostie in Romania ? Mai apare si asta cu glumite pentru " inteligenti ". Mi se pare penibil scenariul la fel ca emisiunile lui Patraru .

Trimite un comentariu