Skip to main content

Fără „Cerbul de Aur” în acest an. Festivalul a fost anulat oficial, din cauza pandemiei de Covid

 
Foto | Paginademedia.ro
Foto | Paginademedia.ro

S-a anulat Cerbul de Aur - 2020. Decizia a fost luată de TVR (organizatorul festivalului) pe fondul pandemiei de coronavirus, anunţă reprezentanţii instituţiei.

Publicitate

Ediţia cu numărul 20 a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur ar fi trebuit să aibă între 20 şi 23 august, în Piaţa Sfatului din Braşov.

Hotărârea a fost luată şi în contextul în care autorităţile locale din Braşov anunţaseră public intenţia de a anula mai multe evenimente, printre care şi Festivalul Cerbul de Aur, menţionează sursa citată.

TVR anunţă o producţie TV care să ţină loc festivalului clasic.

Tot azi, cele mai mari festivaluri ale verii - Neversea, Untold, Electric Castle sau Summer Well - au fost anulate oficial şi amânate pentru 2021, scrie Digi24.ro

Doina Gradea (Şefa TVR), despre anularea Cerbului de Aur:

„Nu a fost o decizie luată cu uşurinţă, mai ales în contextul în care ediţia din acest an ar fi fost una aniversară, a XX-a, şi s-ar fi bucurat de o strălucire aparte. Însă, după discuţii în cadrul TVR şi cu partenerii locali, am ajuns la concluzia că nu ne dorim să facem compromisuri care să afecteze amploarea şi imaginea evenimentului sau să genereze vreun risc la nivelul sănătăţii publice.

Vom marca, însă, acest moment din istoria Cerbului de Aur cu un eveniment de televiziune care, pe de-o parte, să atragă atenţia publicului asupra istoriei atât de bogate a festivalului şi, pe de altă parte, să promoveze muzica românească de calitate”, spune şefa TVR.

Festivalul s-ar putea ţine anul viitor, după cum spune şi primarul Braşovului:

„Ne dorim şi sperăm ca în 2021 să oferim braşovenilor şi întregului public din România cea de-a XX-a ediţie a Festivalului, cu o amploare şi o strălucire care să compenseze absenţa Cerbului din acest an”, spune George Scripcaru, Primarul Braşovului.

Cerbul de Aur a revenit în anul 2018, după nouă ani de pauză, cu o ediţie dedicată Centenarului Marii Uniri. A debutat în anul 1968 şi a avut 19 ediţii.

De-a lungul anilor, a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amalia Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Patricia Kaas, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink sau Sheryl Crow.

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • adi adi
    macar nu se mai arunca bani aiurea pe un festival imbatranit... dar gaseste gradea pe ce sa mai arunce banii

Trimite un comentariu

sus