Skip to main content

Fără „Cerbul de Aur” în acest an. Festivalul a fost anulat oficial, din cauza pandemiei de Covid

 
Fără „Cerbul de Aur” în acest an. Festivalul a fost anulat oficial, din cauza pandemiei de Covid
Foto | Paginademedia.ro

S-a anulat Cerbul de Aur - 2020. Decizia a fost luată de TVR (organizatorul festivalului) pe fondul pandemiei de coronavirus, anunță reprezentanții instituției. 

Ediția cu numărul 20 a Festivalului Internațional Cerbul de Aur ar fi trebuit să aibă între 20 și 23 august, în Piața Sfatului din Brașov.

Publicitate

Hotărârea a fost luată și în contextul în care autoritățile locale din Brașov anunțaseră public intenția de a anula mai multe evenimente, printre care și Festivalul Cerbul de Aur, menționează sursa citată.

TVR anunță o producție TV care să țină loc festivalului clasic. 

Tot azi, cele mai mari festivaluri ale verii - Neversea, Untold, Electric Castle sau Summer Well - au fost anulate oficial și amânate pentru 2021, scrie Digi24.ro

Doina Gradea (Șefa TVR), despre anularea Cerbului de Aur:

„Nu a fost o decizie luată cu ușurință, mai ales în contextul în care ediția din acest an ar fi fost una aniversară, a XX-a, și s-ar fi bucurat de o strălucire aparte. Însă, după discuții în cadrul TVR și cu partenerii locali, am ajuns la concluzia că nu ne dorim să facem compromisuri care să afecteze amploarea și imaginea evenimentului sau să genereze vreun risc la nivelul sănătății publice.

Vom marca, însă, acest moment din istoria Cerbului de Aur cu un eveniment de televiziune care, pe de-o parte, să atragă atenția publicului asupra istoriei atât de bogate a festivalului și, pe de altă parte, să promoveze muzica românească de calitate”, spune șefa TVR.

Festivalul s-ar putea ține anul viitor, după cum spune și primarul Brașovului:

„Ne dorim şi sperăm ca în 2021 să oferim braşovenilor şi întregului public din România cea de-a XX-a ediţie a Festivalului, cu o amploare şi o strălucire care să compenseze absenţa Cerbului din acest an”, spune George Scripcaru, Primarul Brașovului.

Cerbul de Aur a revenit în anul 2018, după nouă ani de pauză, cu o ediție dedicată Centenarului Marii Uniri. A debutat în anul 1968 şi a avut 19 ediţii.

De-a lungul anilor, a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amalia Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Patricia Kaas, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink sau Sheryl Crow. 

Citește și: 

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • macar nu se mai arunca bani aiurea pe un festival imbatranit... dar gaseste gradea pe ce sa mai arunce banii

Trimite un comentariu