Skip to main content

Un spot Catena, cu măști, pe masa CNA. Ce decizie s-a luat?

 
Un spot Catena, cu măști, pe masa CNA. Ce decizie s-a luat?

CNA a analizat, ieri, un spot cu măști de protecție, de la Catena. Forul audiovizual a decis ca reclama, difuzată în luna mai, să nu mai apară la televizor în forma de până acum.

Un singur cuvânt trebuie modificat pentru ca totul să fie în regulă.

Publicitate

Care este acesta și de ce? 

„Majoritatea măștilor comercializate nu sunt înregistrate ca dispozitive medicale”, anunță spotul TV. 

Problema, potrivit concluziilor CNA, este cuvântul „majoritatea”. Membrii forului au considerat că ar fi mai potrivită varianta „multe măști” sau „unele măști”.

Prin urmare, s-a decis „intrarea în legalitate” a reclamei.

Legislație - Codul audiovizual

Art. 93 (1) - Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale şi să nu utilizeze practici comerciale incorecte, înşelătoare sau agresive, aşa cum ele sunt definite de Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii şi armonizarea reglementărilor cu legislaţia europeană privind protecţia consumatorilor, cu modificările şi completările ulterioare.

VIDEO. Spotul de la Catena cu măști 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • @Serban poate foarte bine sa fie o femeie gravida, sau o fata minora violata, eu cel putin asta vad acolo, o Persoana un OM un suflet, care daca iei nalgesin dispare!
 • @Andreea În primul rând, aia nu e o femeie gravidă, e un bărbat supraponderal care reprezintă "durerea".
  În al doilea rând, reclama e extrem de enervantă, te face să-l urăști pe tipul ăla, dar nu încalcă nicio regulă care să o interzică.
 • @jk, nu stiu, dar e deranjant sa vezi o femeie gravida cum se pune peste un barbat si il sleieste de putere, la fel cum tot asa o femeie vine si ii bate in cap alteia ca are migrene, din reclama asta se intelege ca daca iei nalgesin femeia gravida nu mai este o povara, dupa care in reclama vine o pastila mare si striveste femeia gravida.. ce reclama e asta??
  https://www.youtube.com/watch?v=RRMtXtaRWic
 • Bogdan,doamne:))) ce te a facut sa crezi ca ma dau smecher
  Andreea, pai încalcă legislația audiovizuală cumva?Altfel nu cred ca ar fi vreun motiv
 • @jk Doar pentru ca nu comentezi frecvent (si asta o fac si eu) incerci sa te dai mare comentand la niste postari total inecesare de un comentariu... :/

Trimite un comentariu