Skip to main content

COMUNICAT. Ce tipuri de proteze dentare exista si cum o alegi pe cea potrivita pentru nevoile tale?

 
COMUNICAT. Ce tipuri de proteze dentare exista si cum o alegi pe cea potrivita pentru nevoile tale?

COMUNICAT. Protezele dentare sunt dispozitive medicale care au rolul de a inlocui dintii pierduti. Acestea prezinta numeroase beneficii, fiind cunoscute in special pentru faptul ca imbunatatesc procesul de masticatie si ajuta la pronuntia mai buna a cuvintelor.

Publicitate

De asemenea, te ajuta sa ai din nou un zambet placut si sa-ti recapeti increderea in tine. Totusi, fiecare model se va potrivi altui pacient. Iata de ce optiuni dispui!

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament.

Proteze acrilice


Aceasta proteza este cea clasica! Baza sa va fi realizata din rasini acrilice, iar dintii din compozit. Dupa ce se va instala, s-ar putea sa apara o senzatie initiala de disconfort. Din fericire, senzatia neplacuta o sa dispara dupa cateva luni.

Fiind vorba de o proteza dentara totala, ea este recomandata pentru pacientii care au avut leziuni, infectii, accidente, parodontoza sau alte afectiuni medicale care au dus la pierderea tuturor dintilor.

Proteze cu capse

Modelele cu capse prezinta un sistem special de prindere. O parte a acestuia este fixata pe dinte, iar cealalta este atasata protezei. De exemplu, pot exista 4 capse pe maxilar si 2 pe mandibula.

Acestea sunt inele metalice care au in interior o garnitura si asigura stabilitatea pe arcada. Astfel de proteze se pot indeparta pentru igienizare. Deoarece sunt comode si nu se misca, cei care le folosesc se obisnuiesc rapid cu ele.

Proteze scheletate

Dupa cum sugereaza si denumirea, aceste proteze dentare contin un schelet metalic. Acesta se va intinde pe dintii ramasi, gingie, os si cerul gurii. Scopul este cel de a preveni imbolnavirea tesuturilor, depunerile de placa bacteriana si acumularea resturilor alimentare.

Desi contin aliaje metalice, acestea au dimensiunile reduse si nu se observa. Prin urmare, aspectul estetic va fi unul placut.

Proteze pe implanturi

Datorita implanturilor care ofera suport, protezele de acest tip vor crea senzatia ca dintii sunt fixati. In plus, acestea se bucura de o calitate superioara din punctul de vedere al rezistentei si de o stabilitate excelenta.

Acestea sunt potrivite, in special, pentru persoanele cu un grad ridicat de resorbtie osoasa. Protezele dentare trebuie purtate tot timpul din momentul realizarii tratamentului si se indeparteaza doar de catre medic prin desurubare.

Cum sa ai grija de proteza dentara?

Igiena orala pentru protezele fixe se realizeaza exact ca cea a dintilor normali. Prin urmare, proteza trebuie curatata de doua ori pe zi. De asemenea, se va folosi si ata dentara sau apa de gura pentru a indeparta resturile alimentare din spatiile inaccesibile.

Proteza dentara mobila se va curata cu solutii speciale, recomandate de catre medic. Cand nu va fi purtata, ea se va tine in apa. Masticatia in cazul acestui tip de proteze dentare va fi efectuata bilateral, iar mancarea va fi moale sau taiata subtire. Nu se vor folosi dintii din fata si nu este recomandat nici consumul alimentelor crocante sau a lichidelor fierbinti. Aceste indicatii trebuie urmate pentru ca proteza sa nu se deformeze si sa reziste in timp.

Cat costa o proteza dentara?

Pentru a determina un pret cat mai apropiat de realitate, se va tine cont de costul manoperei de la cabinet, tipul de proteza ales si materialele folosite. In general, modelele fixe si realizate din ceramica sau alte materiale asemanatoare prezinta mai multe beneficii si sunt mai scumpe.

Intra pe site-ul Dentalexcellence.ro si alege ce proteze dentare crezi ca ti se potrivesc, iar un specialist te va ajuta sa iei decizia finala!

Ce este secţiunea COMUNICATE:

Secţiunea COMUNICATE este un instrument de promovare eficientă a seviciilor oferite de firme din comunicare, mass-media, publicitate, din zonele conexe, dar şi din alte câmpuri de activitate.

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus