COMUNICAT. Eveniment World Vision. Miniştrii Monica Anisie şi Raluca Turcan la cea mai mare conferinţă online despre educaţie. Cine sunt invitaţii

COMUNICAT. Fundaţia World Vision România aniversează 30 de ani de activitate organizând cea mai mare conferinţă despre educaţie desfăşurată integral online în ţara noastră, reprezentând astfel o premieră absolută pentru media locală.

Publicitate

Conferinţa va prilejui totodată lansarea studiului „Cursa celor 30 de ani de educaţie în România”, realizat de către World Vision special pentru această ocazie.

Evenimentul este organizat cu sprijinul EduPedu.ro (partener media) şi Edu Apps (partener tehnic) şi va putea fi urmărit în direct de către toţi cei interesaţi pe pagina de Facebook a World Vision România, miercuri 15 iulie, începând cu ora 09:00.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament.

Printre participanţi se numără nume sonore din mediul politic şi din domeniul educaţiei:

• Raluca Turcan, vicepremier al Guvernului României
  • Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării
  • Ligia Deca, consilier prezidenţial în cadrul Departamentului de Educaţie şi Cercetare al Administraţiei Prezidenţiale
  • Vlad Alexandrescu, profesor universitar şi senator USR
  • Petre Florin Manole, deputat, membru al Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială, Şerban Iosifescu, preşedintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar
  • Gelu Duminică, director executiv, Agenţia Împreună
  • Antonia Pup, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, precum şi alţi invitaţi
  • Mihaela Nabăr, director executiv al Fundaţiei World Vision România

Conferinţa are ca punct de plecare prezentarea rezultatelor studiului World Vision România - „Cursa celor 30 de ani de educaţie în România” - o amplă radiografie la zi a sistemului românesc de învăţământ, de la infrastructura şcolară, finanţare, performanţele elevilor, acces şi echitate, precum şi climatul şcolar şi siguranţa în şcoli.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision Internaţional şi este una dintre cele mai active fundaţii umanitare din ţară, derulând programe şi proiecte în domeniul educaţiei din mediul rural, al protecţiei şi drepturilor copilului şi al dezvoltării economice rurale.

În cele trei decenii de activitate în România, World Vision a investit, prin intermediul programelor sale de sprijin, peste 340 de milioane de dolari SUA, de care au beneficiat circa 560.000 de copii şi adulţi din 500 de comunităţi din 18 judeţe şi sectorul 5 al Capitalei.

În domeniul educaţiei, Fundaţia a reconstruit, renovat şi echipat 325 de şcoli şi grădiniţe din mediul rural, a donat rechizite pentru aproape 140.000 de copii, a echipat 196 de şcoli şi grădiniţe cu material didactic şi a donat materiale educaţionale pentru peste 14.000 de copii din şcoli şi grădiniţe.

De asemenea, peste 90.000 de copii au beneficiat de donaţii de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Programele educaţionale ale World Vision România au în vedere sprijinirea copiilor fără posibilităţi din comunităţile rurale să aibă acces la o educaţie de calitate, ca şi colegii lor de la oraş. Astfel, mai bine de 12.000 de copii au luat parte la programe de educaţie remedială şi peste 10.000 de copii au fost incluşi în programe de after school (în perioada 2011-2019).

Peste 5.000 de copii din familii vulnerabile au primit burse pentru a-şi continua educaţia la liceu, dintre care 260 au reuşit să absolve şi o facultate. Mai mult de 110.000 de copii au luat parte la activităţi extraşcolare, recreative, tabere, şcoli de vară şi excursii pentru a-i aduce mai aproape de şcoală şi 1.320 de cadre didactice şi personal auxiliar au beneficiat de programe de formare şi schimb de bune practici.

World Vision România împreună cu Fundaţia Vodafone se află în avangarda introducerii educaţiei digitale în şcolile din mediul rural, prin programul Şcoala din valiză, derulat în 22 de şcoli şi centre partenere.

Programul constă în dotarea şcolilor cu valize mobile Instant Clasroom, care conţin câte 25 de tablete pentru elevi, laptop, videoproiector, server mobil şi modem de internet mobil. În curând urmează a fi anunţate public rezultatele apelului de înscrieri în urma căruia alte 35 de şcoli vor intra în program.

De asemenea, Fundaţia militează în sprijinul învăţământului liceal agricol, o resursă preţioasă, dar ignorată, şi o cale pentru copiii de la ţară către o carieră ce poate aduce satisfacţii jateriale şi profesionale într-un domeniu important şi cu perspective de viitor.

La aniversarea a 30 de ani de existenţă, World Vision România face astfel un apel în sprijinul şcolii româneşti, în special a învăţământului rural. Astfel, Fundaţia a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a pregăti şcolile, elevii şi profesorii din mediul rural pentru redeschiderea şcolilor în toamnă.

Aproximativ 6.000 de copiii şi 100 de profesori din 80 de comunităţi nevoiaşe de la sate ar putea primi infrastructură digitală şi 27 de şcoli şi grădiniţe ar putea fi modernizate.

Persoanele care vor să-i sprijine pe copiii de la sate care vor să continue să înveţe, însă ar putea fi lăsaţi în urmă pentru că nu au resurse, pot să doneze fie prin SMS la 8864 cu textul SPERANŢĂ (cost 4 euro), fie direct pe site-ul campaniei - https://worldvision.ro/implica-te/proiecte-fundraising/daruieste-educatie/, unde se poate dona orice sumă.

În prezent, locul unde se nasc copiii le determină traseul profesional şi, în ultimă instanţă, întreg cursul vieţii. Şcoala, cel mai puţin dintre toate lucrurile de pe lume, nu trebuie să fie un factor de discriminare, aşa cum se întâmplă, din păcate, în prezent.

Şcolile de la ţară sunt subfinanţate, slab dotate, insalubre şi nesigure, şi astfel nu îşi pot îndeplini menirea de a oferi o educaţie la standarde acceptabile.

Copiii săraci de la ţară au nevoie de ajutorul nostru, pentru a avea şcoli sigure, curate şi cu toate dotările necesare, de la cărţi la laboratoare.

Dăruim educaţie pentru că educaţia este transformatoare, este cea care declanşează evoluţia unui popor”, este unul din principiile pe care le declară şi în care crede World Vision România. „Se spune că binele se face în linişte. Dar atunci când se şi află, Binele devine mai mult.”

Ce este secţiunea COMUNICATE:

Secţiunea COMUNICATE este un instrument de promovare eficientă a seviciilor oferite de firme din comunicare, mass-media, publicitate, din zonele conexe, dar şi din alte câmpuri de activitate.

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

• Ionuț Ionuț