COMUNICAT. Eveniment World Vision. Miniștrii Monica Anisie și Raluca Turcan la cea mai mare conferință online despre educație. Cine sunt invitații

COMUNICAT. Fundația World Vision România aniversează 30 de ani de activitate organizând cea mai mare conferință despre educație desfășurată integral online în țara noastră, reprezentând astfel o premieră absolută pentru media locală.

Conferința va prilejui totodată lansarea studiului „Cursa celor 30 de ani de educație în România”, realizat de către World Vision special pentru această ocazie.

Publicitate

Evenimentul este organizat cu sprijinul EduPedu.ro (partener media) și Edu Apps (partener tehnic) și va putea fi urmărit în direct de către toți cei interesați pe pagina de Facebook a World Vision România, miercuri 15 iulie, începând cu ora 09:00.

Nota Paginademedia.ro: În secțiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament.

Printre participanți se numără nume sonore din mediul politic și din domeniul educației:

• Raluca Turcan, vicepremier al Guvernului României
  • Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării
  • Ligia Deca, consilier prezidențial în cadrul Departamentului de Educaţie şi Cercetare al Administraţiei Prezidenţiale
  • Vlad Alexandrescu, profesor universitar și senator USR
  • Petre Florin Manole, deputat, membru al Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială, Șerban Iosifescu, președintele Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar
  • Gelu Duminică, director executiv, Agenția Împreună
  • Antonia Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor, precum și alți invitați
  • Mihaela Nabăr, director executiv al Fundației World Vision România

Conferinţa are ca punct de plecare prezentarea rezultatelor studiului World Vision România - „Cursa celor 30 de ani de educație în România” - o amplă radiografie la zi a sistemului românesc de învățământ, de la infrastructura școlară, finanțare, performanțele elevilor, acces și echitate, precum și climatul școlar și siguranța în școli.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision Internaţional şi este una dintre cele mai active fundații umanitare din țară, derulând programe și proiecte în domeniul educației din mediul rural, al protecției și drepturilor copilului și al dezvoltării economice rurale.

În cele trei decenii de activitate în România, World Vision a investit, prin intermediul programelor sale de sprijin, peste 340 de milioane de dolari SUA, de care au beneficiat circa 560.000 de copii și adulți din 500 de comunități din 18 județe și sectorul 5 al Capitalei.

În domeniul educației, Fundația a reconstruit, renovat și echipat 325 de şcoli şi grădiniţe din mediul rural, a donat rechizite pentru aproape 140.000 de copii, a echipat 196 de şcoli şi grădiniţe cu material didactic şi a donat materiale educaţionale pentru peste 14.000 de copii din şcoli şi grădiniţe.

De asemenea, peste 90.000 de copii au beneficiat de donații de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Programele educaționale ale World Vision România au în vedere sprijinirea copiilor fără posibilităţi din comunitățile rurale să aibă acces la o educație de calitate, ca și colegii lor de la oraș. Astfel, mai bine de 12.000 de copii au luat parte la programe de educație remedială și peste 10.000 de copii au fost incluși în programe de after school (în perioada 2011-2019).

Peste 5.000 de copii din familii vulnerabile au primit burse pentru a-și continua educaţia la liceu, dintre care 260 au reușit să absolve și o facultate. Mai mult de 110.000 de copii au luat parte la activităţi extraşcolare, recreative, tabere, şcoli de vară şi excursii pentru a-i aduce mai aproape de școală și 1.320 de cadre didactice şi personal auxiliar au beneficiat de programe de formare și schimb de bune practici.

World Vision România împreună cu Fundația Vodafone se află în avangarda introducerii educației digitale în școlile din mediul rural, prin programul Școala din valiză, derulat în 22 de școli și centre partenere.

Programul constă în dotarea școlilor cu valize mobile Instant Clasroom, care conțin câte 25 de tablete pentru elevi, laptop, videoproiector, server mobil și modem de internet mobil. În curând urmează a fi anunțate public rezultatele apelului de înscrieri în urma căruia alte 35 de școli vor intra în program.

De asemenea, Fundația militează în sprijinul învățământului liceal agricol, o resursă prețioasă, dar ignorată, și o cale pentru copiii de la țară către o carieră ce poate aduce satisfacții jateriale și profesionale într-un domeniu important și cu perspective de viitor.

La aniversarea a 30 de ani de existență, World Vision România face astfel un apel în sprijinul școlii românești, în special a învățământului rural. Astfel, Fundaţia a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a pregăti şcolile, elevii şi profesorii din mediul rural pentru redeschiderea şcolilor în toamnă.

Aproximativ 6.000 de copiii şi 100 de profesori din 80 de comunităţi nevoiaşe de la sate ar putea primi infrastructură digitală şi 27 de şcoli şi grădiniţe ar putea fi modernizate.

Persoanele care vor să-i sprijine pe copiii de la sate care vor să continue să înveţe, însă ar putea fi lăsaţi în urmă pentru că nu au resurse, pot să doneze fie prin SMS la 8864 cu textul SPERANŢĂ (cost 4 euro), fie direct pe site-ul campaniei - https://worldvision.ro/implica-te/proiecte-fundraising/daruieste-educatie/, unde se poate dona orice sumă.

În prezent, locul unde se nasc copiii le determină traseul profesional și, în ultimă instanță, întreg cursul vieții. Școala, cel mai puțin dintre toate lucrurile de pe lume, nu trebuie să fie un factor de discriminare, așa cum se întâmplă, din păcate, în prezent.

Școlile de la țară sunt subfinanțate, slab dotate, insalubre și nesigure, și astfel nu își pot îndeplini menirea de a oferi o educație la standarde acceptabile.

Copiii săraci de la țară au nevoie de ajutorul nostru, pentru a avea școli sigure, curate și cu toate dotările necesare, de la cărți la laboratoare.

Dăruim educație pentru că educația este transformatoare, este cea care declanșează evoluția unui popor”, este unul din principiile pe care le declară și în care crede World Vision România. „Se spune că binele se face în liniște. Dar atunci când se și află, Binele devine mai mult.”

Ce este secțiunea COMUNICATE:

Secțiunea COMUNICATE este un instrument de promovare eficientă a seviciilor oferite de firme din comunicare, mass-media, publicitate, din zonele conexe, dar și din alte câmpuri de activitate.

În secțiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât și free-lancerilor care doresc să își promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro

Comentarii

• Astea două nu sunt capabile împreună să rezolve o ecuație.Dar e ușor să te prefaci că te pricepi în ceea ce faci.***