Skip to main content

Gusti Roman, șeful onlineului Antena Group, pleacă după aproape 20 de ani în grupul Intact. Cine vine în loc?

 
Gusti Roman, șeful onlineului Antena Group, pleacă după aproape 20 de ani în grupul Intact. Cine vine în loc?

Plecare din grupul Intact. Gusti Roman, Head of Digital Antena Group a decis să prăsească grupul media cu care a lucrat aproape 20 de ani.

Publicitate

El a fost opt ani Head of Digital Antena Group și, înainte, director executiv la Convergent Media (Gazeta Sporturilor), din 2003 (atribuțiile erau preponderent pe online).

Contactat de Paginademedia.ro, Gusti Roman a declarat că este o plecare "de comun acord, amiabilă".

"Le mulțumesc pentru cei opt ani și le doresc mult succes în continuare. Sunt convins că las în urma mea o structură foarte bine pusă la punct, atât din punct de vedere tehnic, cât și editorial și financiar", a spus Gusti Roman.

Cât despre motive:

"Au fost opt ani frumoși, dar foarte grei și era momentul pentru o schimbare. Am nevoie de un moment de respiro."

Poziția lui Gusti va fi preluată de Paul Muntenescu, care a mai lucrat în trecut în Intact (7 ani la GSP), apoi la Pro TV (7 ani ca Digital Content Manager), iar acum vine de la Digi 24 (unde a fost Head of Digital).

Antena punctează în anunțul despre numirea lui Paul Muntenescu, că pleacă din Antena Group două nume de la digital: 

"Gusti Roman, Head of Digital Antena Group în ultimii 8 ani și Mirel Mircea, Data Management and Sales Manager au ales de comun acord cu Antena Group să înceteze colaborarea pentru a se ocupa de alte proiecte."

În cei opt ani la Antena Group, Gusti Roman a reconstruit departamentul digital Antena Group (înainte exista o divizie Intact Interactive).

Ce proiecte a făcut acest departament, printre altele:

"Antena Play este de, departe, proiectul pe care ne-am focusat cel mai mult", spune Gusti Roman. "Plus infrastructura tehnică, Antena Group având în mâna sa toate pârghiile de care depinde o structură digitală. Din punct de vedere al contentului, ne-am focusat să creăm verticale mari de public, căruia să îi distribuim conținuțul din TV."

Canale de youtube. "Antena Group a ajuns  cel mai mare publisher TV în zona de youtube și mâ mândresc cu asta: trei canale au peste un milion de subscriberi - iUmor, Next Star și Antena 1", declară Gusti Roman pentru Paginademedia.ro

Ecosistemul de aplicații mobile și proiecții online, ObservatorNews fiind ultimul lansat

"Le mulțumesc pentru colaborarea din acești acești ani și le doresc succes", mai spune Gusti Roman.

Ce va face în continuare:

Gusti Roman spune că câteva proiecte de care se va ocupa, dar "pot da detalii în câteva săptămâni".

Pe lângă activitatea din Intact, Gusti Roman a deținut, până în 2015, site-ul Bucătăraș.ro. "Și în prezent este cel mai mare site- culinar din România, cu 80-100 unici pe zi". A fost lansat în 2008, iar șapte ani mai târziu a fost vândut către Skin Media".

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Antena play are un player de toata jena. Daca prin minune, sa zicem ca iti faci abonament, si chiar urmaresti asa ceva...este imposibil sa asculti cu telefonul la brat sau in buzunar, ptr ca intra in full screen la cea mai mica trepidatie, si iti playaza in loop acea secunda pana iti bagi cracii in antena play. Ori chestia asta, denota sincer amatorism, si lipsa de feedback si cercetare de piata...
  • Multe laude pentru niște siteuri obosite care abunda în click-byte-uri. Când intri pe ele dai peste cocalari și știri rasuflate, showuri de doi bani și filme din anii '90 la a "n"-a reluare.
  • E clar că fost ceva scandal acolo. Nu este altă explicație ca în comunicat nu li se mulțumește celor care pleacă. Măcar asa, de ochii lumii.

Trimite un comentariu