Skip to main content

Murad candidează la Constanța, familia Murad își cumpără televiziune. Un post pe litoral. Șef: directorul de la Phoenicia

 
Murad candidează la Constanța, familia Murad își cumpără televiziune. Un post pe litoral. Șef: directorul de la Phoenicia
Foto | Pro TV. Mohammad Murad și-a anunțat intenția de a candida la Primăria Constanța

Familia Murad intră (iar) pe piața de televiziune din România. A preluat pachetul majoritar de acțiuni dintr-o televiziune de pe litoral. CNA a aprobat astăzi modificarea de acționariat a postului regional Litoral TV. 

Televiziunea care acopera județele Constanța, Tulcea și Ialomița a trecut de la Ramona Mureș (care deținea 100% din acționariat) la firma Brands Duel SRL. 

Publicitate

Firma care a preluat acționariatul majoritar la Litoral TV este deținută de o altă firmă controlată de Hassan Murad (Business Solutions) și de Buianu Leonard Claudiu - director general al lanțului hotelier Phoenicia (deținut tot de familia Murad).

Cererea de licență vine după ce Mohammad Murad și-a anunțat, recent, intenția de a candida la Primăria Constanța. "Dacă domnul Murad va candida probabil că televiziunea se va implica. Nu suntem nici noi naivi", a spus un membru CNA - Gabriel Tufeanu. 

Care a fost răspunsul reprezentanților familiei Murad, în continuare:

Cel puțin la început, de proiectul litoral TV se va ocupa directorul general al lanțului Phoenicia, Claudiu Buianu, după cum a declarat chiar el în fața CNA.

Mohammad Murad a mai fost implicat în trecut în media, în postul TV Money Channel.

Concret, acționariatul Litoral TV (după votul CNA) va arată astfel:

  • Mureș Geanina Ramona - 10%
  • SC Brands Duel SRL - 90%

Acționariatul SC Brands Duel:

- SC United Business Solutions - 99,92%

- Buianu Leonard Claudiu - 0,08%

Acționariatul SC United Business Solutions

- Morad EP Hassan Haidar Batoul (Liban) - 98,5%

- Văsii Alexandru - 1,5%

Sefa CNA: Domnul Murad și-a anunțat candidatura la Primăria Constanța

În discuțiile de astăzi, Monica Gubernat (șefa CNA) a amintit și de faptul că Mohammad Murad și-a anunțat, recent, candidatura la Primăria Constanța.

Dialogul, în continuare: 

- Dorina Rusu: Da. Sper că nu veți face tot timpul reclamă la Phoenicia

- Monica Gubernat: Înțeleg că domnul Murad vrea să candideze la Primăria Constanța

- Buianu Leonard Claudiu: Lăsati-l pe domnul Murad cu intențiile de candidatură. Avem alte proiecte care ne mănâncă timpul, nu avem timp de campanii electorale. 

- Radu Herjeu: Domnul Murad și-a anunțat candidaura ca independent la Primăria Constanței. Sperăm ca noii proprietari să fie foarte atenți în campania electorală. S-ar putea ca unii dintre angajați, din execes de zel față de patronul cel mai de sus, s-ar putea să fie tentați să greșească că să îi intre în grații. Conducerea postului trebuie să fie atentă. 

- Dorina Rusu: Sper să nu fie o televiziune achiziționată înainte de campania electorală ca să îi facă campanie domnului Murad, dacă o să candideze. 

- Buianu Leonard Claudiu: În articolul din Adevărul, domnul Murad spune că e posibil să candideze. 

- Radu Herjeu: Nu. Spune „voi candida sigur”, în respectivul articol. 

- Gabriel Tufeanu: Dacă domnul Murad va candida probabil că televiziunea se va implica. Nu suntem nici noi naivi. În schimb, dacă respecta legislația nu este nicio problemă. 

Fostul proprietar: Nu voi mai avea timp să mă ocup de proiect

Ramona Mureș, fostul acționar majoritar, și-a explicat decizia de retragere din proiectul TV. Printre altele, aceasta a spus că „nu va mai avea timp să se ocupe de proiect”.

Ramona Mureș, fost acționar Litoral TV: Eu încerc să mă retrag ușor, ușor către vestul țării. O să fiu departe de Constanța. Nu voi mai avea timp să mă ocup. Vreau să vină cineva cu idei noi, chiar și financiar și ce ține de programe. Să fie poate chiar o rebranduire.

Se fac opt ani de când e postul. Poate e nevoie de ceva nou.

Vom încerca să promovăm turismul din țară

Claudiu Buianu a explicat, în fața forului, care sunt intențiile noului acționariat cu privire la stația Litoral TV. 

Buianu Leonard Claudiu, reprezentant al noului acționariat: Nu intenționăm o rebranduire. Pe lângă calitatea de administrator Brands Duel, firma care dorește să preia majoritatea acțiunilor din televiziune, sunt și director general la Phoenicia Hotel. Intenția noastră este să facem din această televiziune, cu care am colaborat pe partea de promovare în trecut, o televiziune cu și despre turismul românesc.

Astea ne sunt intențiile.

Dorina Rusu: Îi schimbați profilul?

Buianu Leonard Claudiu: O să rămână generalist, dar vom încerca să avem emisiune care să promoveze turismul din țară.

Radu Herjeu: Înțeleg că domnul Buianu va conduce televiziunea? Cine va conduce televiziunea? Cine va face politica editoarială?

Buianu Leonard Claudiu: Lucrăm la organigramă. În primă fază mă voi ocupa eu de proiect, dar voi desemna un director general pentru că nu pot să-mi dedic 100% din timp televizunii. Momentan vom păstra actuala echipă a televiziunii.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • nea murad a fost un apropiat a gasti mazare constantinescu strutinschi baluta C ind a inflorit afacerile lui astia erau stapinii judetului Nu puteai bate un cui in constanta daca nu pupai ghiulul Deci pluteste un nor negru de afaceri necurate

Trimite un comentariu