Skip to main content

Un nou caz de Covid în TVR. "Nu are legătură cu cel de săptămâna trecută"

 
Foto | Inquam Photos
Foto | Inquam Photos

Televiziunea publică anunţă un nou caz de Coronavirus în instituţie. Încă un angajat al TVR a fost depistat pozitiv la testul Covid-19, anunţă reprezentanţii postului.

Publicitate

În acest context, postul public anunţă sporirea măsurilor de prevenţie: „dezinfecţii în spaţiile în care s-a aflat persoana respectivă şi în mai multe încăperi, plus asigurarea suplimentară a unor materiale de protecţie”.

De asemenea, lista contacţilor direcţi cu persoana depistată pozitiv a fost întocmită şi va fi inclusă în programarea pentru testare, spun reprezentanţii TVR.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, ar fi vorba de un angajat din zona carelor de transmisie ale TVR.

Reamintim că la finalul săptămânii, TVR a anunţat că un angajat a fost depistat pozitiv. Era vorba de un angajat de la departamentul ştiri, din zona tehnică.

TVR punctează că acest al doilea caz "acesta şi cel depistat pozitiv săptămâna trecută, sunt două cazuri fără legătură unul cu celălalt. Este doar o evoluţie normală în condiţiile unei transmisii comunitare extinse"

Anunţul TVR:

O persoană din Televiziunea Publică a fost depistată pozitiv la testul COVID-19

Conducerea TVR a dispus sporirea măsurilor în astfel de cazuri: dezinfecţii atât în spaţiile în care s-a aflat persoana respectivă cât şi în mai multe încăperi şi asigurarea suplimentară a unor materiale de protecţie.

Lista contacţilor direcţi cu persoana depistată pozitiv a fost întocmită şi va fi inclusă în programarea pentru testare.

Facem precizarea că acesta şi cel depistat pozitiv săptămâna trecută, sunt două cazuri fără legătură unul cu celălalt. Este doar o evoluţie normală în condiţiile unei transmisii comunitare extinse.

Regulile de protecţie ce trebuie respectate de angajaţii TVR sunt următoarele:

  • Purtaţi mască facială, având acoperite atât gura cât şi nasul. Masca se schimbă la 4 ore sau când se umezeşte;
  • Păstraţi o distanţă de cel puţin 1,5 - 2 metri între dumneavoastră şi ceilalţi colegi;
  • Nu staţi în grupuri mai mari de 3-4 persoane.
  • Nu vă atingeţi faţa, gura şi nasul cu mâinile neigienizate;
  • Respectaţi cu stricteţe igiena personală (spălatul pe mâini cu apă şi săpun, pentru cel puţin 20 de secunde);
  • Măsurarea temperaturii este obligatorie la intrarea în instituţie;
  • Anunţaţi telefonic Cabinetul Medical SRTv şi medicul de familie apariţia oricărui simptom de boală (creşterea temperaturii peste 37,3, frison, astenie, tuse uscată, pierderea bruscă a gustului şi mirosului);
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

Trimite un comentariu

sus