Skip to main content

Paşi către demiterea şefei TVR. O parte din Consiliul de Administraţie cere, oficial, demisia Doinei Gradea: „TVR nu îşi mai îndeplineşte misiunea publică”

 
Foto | Libertatea
Foto | Libertatea

Primii paşi pentru demiterea Doinei Gradea, şefa TVR. O parte a Consiliului de Administraţie al SRTv a solicitat oficial, printr-o scrisoare deschisă, demisia şefei TVR, anunţă sindicatul MediaSind într-un comunicat de presă.

Publicitate

Scrisoarea a venit la finalul unei şedinşe a CA-ului în care s-a analizat activitatea PDG-ului.

Cei care au semnat, până acum, documentul în care se cere demisia Doinei Gradea sunt, potrivit MediaSind:

  • Monica Ghiurco şi Karen Sebeşi - reprezentanţii salariaţilor
  • Cristian Petcu - reprezentantul PNL
  • Dan Lazea - reprezentantul USR
  • Sorin Ilieşiu - reprezentantul PSD

Se ia în calcul inclusiv sesizarea Parlamentului, instituţia care o poate demite efectiv pe Doina Gradea.

„Se ia în calcul trimiterea către Parlament a unei solicitări de demitere a Doinei Gradea, pentru activitate necorespunzatoare”, spun reprezentanţii sindicatului.

Ce i se reproşează şefei TVR? - Audienţa mică a TVR sau probleme de management

În scrisoarea deschisă a membrilor Consiliului de Administraţie, aceştia aduc câteva argument prin care-i solicită demisia şefei postului public. Printre acestea se numără:

- Situaţia deplorabilă în care se află TVR după mai mult de jumătate din mandatul dumneavoastră de Preşedinte Director General este cel mai bine reflectată de audienţele postului

- La o medie săptămânală de circa 2%, TVR nu îşi mai îndeplineşte misiunea publică pentru că riscă să devină irelevantă pentru public

- Aţi redus dramatic în ultimele luni programele TVR

- Singurele emisiuni păstrate pe post au fost cele realizate cu colaboratori, pentru care s-au făcut plăţi consistente, în vreme ce personalul propriu era ţinut acasă

- Aţi blocat încă de la început (vezi cazul Pătraru) orice încercare a noastră, a membrilor Consiliului de Administraţie, de a discuta şi adopta soluţii

Scrisoarea membrilor CA, pe larg

Stimată doamnă Gradea,

Subsemnaţii, membri ai Consiliului de Administraţie al TVR, vă solicităm demisia din funcţia de Preşedinte Director General al Societăţii Române de Televiziune.
Unii dintre noi v-au acordat votul, alţii nu, atunci când am ales ca unul dintre noi să ocupe
funcţia pe care o aveţi în acest moment. Chiar şi aceia dintre noi care v-au acordat credit la acel moment, consideră că a venit momentul să faceţi un pas în spate spre binele acestei instituţii.

Argumentele sunt numeroase şi sunt deja binecunoscute. Situaţia deplorabilă în care se află TVR după mai mult de jumătate din mandatul dumneavoastră de Preşedinte Director General este cel mai bine reflectată de audienţele postului. Practic, în acest moment, la o medie săptămânală de circa 2%, TVR nu îşi mai îndeplineşte misiunea publică pentru că riscă să devină irelevantă pentru public (o medie în prime time în MAI şi IUNIE de doar 0,8% Rtg, deci sub un punct de rating).

Un rezultat, de altfel previzibil, câtă vreme practic aţi redus dramatic în ultimele luni programele TVR. Singurele emisiuni păstrate pe post au fost cele realizate cu colaboratori, pentru care s-au făcut plăţi consistente, în vreme ce personalul propriu era ţinut acasă prin Decizia Presedintelui -Director General, îngrădindu-li-se realizatorilor din TVR dreptul la muncă. Dar căderea audienţelor a fost continuă de la începutul mandatului dumneavoastră de PDG - calitate în care, practic, decideţi grila TVR.

Grav este şi faptul că aţi blocat încă de la început (vezi cazul Pătraru) orice încercare a noastră, a membrilor Consiliului de Administraţie, de a discuta şi adopta soluţii, acoperindu-vă de explicaţii ale Departamentului juridic şi acuzându-ne de imixtiune în politica editorială a TVR. Aţi încercat permanent să reduceţi rolul Consiliului de Administraţie la o maşină de vot pentru plăţi curente, ca şi când sarcina noastră ar fi fost să urmărim factura la curent sau la gaz. În concluzie, purtaţi în întregime responsabilitatea situaţiei actuale a TVR, iar problemele de management din mandatul dumneavoastră sunt de notorietate.

Responsabilitatea noastră ca membri ai CA este să ne asigurăm că, mai ales în contextul actual generat de pandemia de Covid-19, în care societatea este afectată de adevărate campanii de fake-news, Televiziunea publică reprezintă o sursă credibilă de informaţii pentru cât mai mulţi cetăţeni.

Este aşadar momentul unui restart, iar subsemnaţii, membri ai Consiliului de Administraţie, vă cerem să puneţi binele instituţiei mai presus de binele personal, să vă înaintaţi demisia şi să permiteţi astfel alegerea unui alt Preşedinte Director General împreună cu care să putem lucra în această a doua parte a mandatului nostru.

Monica Ghiurco, Sorin Iliesiu, Dan Lazea, Cristian Petcu, Karen Sebesi

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    ati sters cuvintul ,,sluga,, dar asa se spune unuia care executa orbeste ordinele unui stapin
  • DODO DODO
    in sfirsit ! avem si o veste buna *** asta psd-ista trebuie sa plece rapid dar sa nu-l uite sa-l ia si pe cristache
  • Fan Club Monica Ghiurco Fan Club Monica Ghiurco
    Dna Monica Ghiurco s-ar uita mai bine în propria ogradă. Face o emisiune economica obosită cu invitați aleși pe sprânceană avand audientele praf, pt o leafa de 100 de milioane. Si hai sa fim seriosi că n-o impiedica nimeni sa nu rupă norii. Si bineinteles incalcand legea, ca n-are voie in calitate de membru CA sa faca emisiuni. Dar pt ca traim in Romania s-a inventat o derogare, ca suntem țara exceptiilor.
  • TVR TVR
    @Andrei, ce curaj tot ceri de la cei care au semant deja? Zi mai bine de ceialalti care si au negociat mari avantaje ca sa taca: salarii marite, contracte prelungite, tot ce au cerut... Zi de nevasta lui Topescu care e in CA din partea Presedintelui si degeaba, zi de ceilalti membri CA ca vad ca esti din interior...
  • Gigel Gigel
    Citi membri sint in total in CA?!
    Dati si numele celorlalti membri CA sa vedem cine nu semneaza si din partea carui partid!!!
  • Andrei Andrei
    Bun, dar sa vedem daca are curaj Karen si Monica sa ceara anchete serioase la teritoriale.. hai cu ancheta la TVR Cluj. Hai cu ancheta si la angajarile facute pe pile . Hai cu ancheta cum a ajuns Madalina Radulescu sa faca performanta sa angajeze toate pilele la Stiri. Hai cu corectitudinea. Are cineva curaj? Nu prea cred... trebuiau sa o faca de mult la Comisia de Cultura. Din pcate si acolo sunt niste parlamentari slabi. Gradea, deocamdata e puternica si stabila pe post pentru ca a fost lasata. Angajatii au tacut desi stiau mizeriile. Nu am vazut o greva serioasa .. sidicatele stiau... toti stiau si au permis Doinei sa faca tot ce si-a dorit. Patraru nu a tacut... si inca foarte putini. Insa indivizi ca Gradea , Couti si multi altii , au devenit un cancer pentru cea mai iubita institutie de presa cum era considerat odata TVR. Pana nu scapati de Madalina Radulescu , si multi altii care fac rau televiziunii publice pe bani grei , pana atunci lucrurile nu vor merge. Pana nu vine un om din TVR curat fara sa fie manjit poliitc la sefia institutiei .. o sa fie mereu asa.. Si aduceti inapoi oamenii buni care au fost alungati de sefii pusi in functie de Gradea... ca angajari au stiut face pe pile cat cuprinde.... Hai, o zi buna. Karen, Monica.. acum sa va vedem curajul..

Trimite un comentariu

sus