Skip to main content

„Obișnuia să fure portofele, biciclete, motorete sau poșete”. Realitatea Plus, amendă pentru ce a zis despre Marian Oprișan

 
„Obișnuia să fure portofele, biciclete, motorete sau poșete”. Realitatea Plus, amendă pentru ce a zis despre Marian Oprișan
Foto | Inquam Photos

Amendă pentru postul Realitatea Plus. Laurențiu Botin, venit recent la Realitatea, a atras o amendă de 5.000 de lei pentru postul stația de știri.

Sancțiunea a vizat emisiunea „100% Tu decizi” (o rubrică în cadrul jurnalelor de 14:00, 17:00 și 20:00), pe care Botin o prezintă. În respectiva producție realizatorul a făcut mai multe acuzații, fără să aducă dovezi, la adresa lui Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea și liderul organizației PSD Vrancea. 

De asemenea, Realitatea Plus nu avut nici poziția lui Oprișan. 

Publicitate

Ce a zis Botin despre Oprișan? Redăm, pe scurt, din emisiune:

  • Junele „Portofel” sau „Șuțu”, așa cum îl poreclise anturajul său interlop de dinainte de 1989, când, după cum povestesc greii lumii underground din orașul de pe Milcov, obișnuia să fure portofele, biciclete, motorete sau poșete.
  • Marian Oprișan a cochetat și cu fosta Securitate, fiind racolat cu numele de cod „Renato”
  • Oprișan deține o fortăreață la kilometrul 25 din comuna Bolotești, pe Drumul Național Focșani-Otjula, fortăreață trecută pe numele mamei sale, Lucia Gherarde, o umilă pensionară de la fosta „Confecția Focșani”, racolată și ea de Securitate înainte de '89 pe când era portar; portarul fabricii.

Laurențiu Botin, în fața CNA:

„Este o pastilă de trei minute în care nu se poate da drepta la replică, însă se dă drept la replică în cele 120 de minute de emisiune de sâmbătă seara.

Domnul Oprișan a fost sunat întreaga săptămână. Ne-a promis că va intra și că va comenta fiecare acuzație. Ultima promisiune a fost cu 10 minute înainte de emisiune.

Apoi i-a dat Ancăi Alexandrescu un mesaj în care i-a spus că avocații l-au sfătuit să nu mai intre în direct”, a punctat realizatorul TV. 

Legislație - Codul audivizual 

Art. 40 - (3) Orice material înregistrat în care se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale trebuie să conţină şi opinia acesteia. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt.

Art. 64 - b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Laurentiu Botin e un invartit care pacaleste patronii de televiziuni. Se vrea un fel de Silviu Manastire - dar ala macar avea vocea aia grava care dadea clar senzatia de vinovatie a celui despre care comenta la Dosar de Politician. Evident, toate pastilele erau si sunt calomnii ieftine, gasite pe net, clasate de instante. "Subiectul" e balacarit taman in campanii sau pre-campanii de alegeri, cand e nevoie mai mare. Ori se simte si cotizeaza, ori i se scade pragul electoral. Inventia a fost a geostrategului Cozmin Gușă, acum e "patronatâ" de Maricel Păcuraru. Botin e doar o marionetă, la fel ca Manastire.
  • 5000 de lei pentru asa ceva??? Când eu va zic că principalul vinovat pentru ce apare la TV este chiar cel care ar trebui să vegheze. Adică CNA!

Trimite un comentariu