Skip to main content

VIDEO. Primăria Sectorului 4, reclamă la Piaţa Progresul pe posturile de ştiri. Ce zice primarul Daniel Băluţă? De ce era nevoie?

 
VIDEO. Primăria Sectorului 4, reclamă la Piaţa Progresul pe posturile de ştiri. Ce zice primarul Daniel Băluţă? De ce era nevoie?

VIDEO. "Dacă vrei, dacă vrei, roşii, ceapă şi ardei..." Tot aşa se cântă pe toate posturile de ştiri, într-o reclamă pentru Piaţa Progresul, din Sectorul 4.

Publicitate

De ce ar avea nevoie o piaţă de sector de reclamă pe posturi cu acoperire naţională, cum sunt Antena 3, România TV, Digi 24, B1 şi Realitatea? Cât a costat? Cum vine această reclamă cu doar două luni înainte de Primărie? Ce a urmărit Primăria prin aceste spoturi?

Cum comentează primarul Daniel Băluţă inserarea acestei campanii doar pe posturile de ştiri, într-o perioadă în care Libertatea a scris despre legături între poliţişti locali şi Clanul Sportivilor?

Daniel Băluţă, Primarul Sectorului 4, a răspuns întrebărilor Paginademedia.ro legate de campanie.

Pe scurt:

  • Piaţa Progresul este promovată pe România TV, Antena 3, B1, Digi 24 şi Realitatea. De ce doar pe posturile de ştiri? "Am ales posturile de televiziune care au avut un preţ competitiv". Alte posturi au dat preţuri mult prea mari
  • Spotul e parte a unei campanii în care va urma şi Piaţa Sudului. Ambele campanii au un buget total de 38.000 de euro şi presupun 240 de difuzări, la un preţ mediu de 126 de euro pe spot.
  • "Campania a urmărit în primul rând Bucureştiul şi zonele limitrofe. Problema este că Bucureştiul nu are televiziuni locale".
  • Două sunt obiectivele zice primarul: să vină lumea la piaţă şi să atragă producători să-şi vândă marfa.
  • La ce are nevoie cineva din Sibiu să vadă spotul? "Dacă în Suceava sau în Botoşani au un anume fel de produse, au nişte cârnaţi mai speciali, sau la Sibiu (avem producători de acolo), îi încurajăm să îşi vândă produsele în aceste pieţe".
  • "Nu, în niciun caz, nu e vorba de a-mi face personal reclamă. Este vorba de obiectivele primăriei sectorului 4", zice Primarul.

VIDEO. Înainte de interviul integral, spotul pentru Piaţa Progresul:

Daniel Băluţă: Nu, în niciun caz, nu e vorba de a-mi face personal reclamă. Este vorba de obiectivele Primăriei sectorului 4

Paginademedia.ro: Ce a dorit Primăria cu această campanie?

Daniel Băluţă: Primăria Sectorului 4 a realizat două obiective importante pentru comunitate, Piaţa Progresului şi Piata Sudului. Sunt obiective tranzitate de zeci de mii de oameni pe zi.

Prin această campanie, am dorit să încurajăm un număr cât mai mare de locuritori din Sectorul 4, din Bucureşti şi din zonele limitrofe, să vină şi sa-şi facă aici cumpărăturile, pe de o parte, iar pe de altă parte, am dorit să încurajăm producătorii de legume, fructe şi alte produse alimentare din zonele limitrofe Bucureştiului şi nu numai să vină şi să-şi desfacă marfa în aceste locaţii.

Paginademedia.ro: E o zonă limitată geografic, la Bucureşti.

Daniel Băluţă: Dacă în Suceava sau în Botoşani au un anume fel de produse, au nişte cârnaţi mai speciali, sau la Sibiu (avem producători de acolo), îi încurajăm să îşi vândă produsele în aceste pieţe..

Paginademedia.ro: Şi de ce aveau nevoie de publicitate?

Daniel Băluţă: Să vină lumea la piaţă, să avem un flux cât mai mare de cumpărători şi un număr cât mai mare de comercianţi.

Paginademedia.ro: Campania nu se putea face doar la nivel local?

Daniel Băluţă: Campania a urmărit în primul rând Bucureştiul şi zonele limitrofe. Problema este că Bucureştiul nu are televiziuni locale. Din acest motiv, ne-am adresat televiziunilor de profil.

Paginademedia.ro: De ce la televiziunile de ştiri?

Daniel Băluţă: Am ales posturile de televiziune care au avut un preţ competitiv, raportat la obiectivele noastre.

Paginamedia.ro: Adică?

Daniel Băluţă: Ne-am propus o campanie de 7-10 zile pentru fiecare piaţă (Piaţa Progresul şi Piaţa Sudului). Preţul total este de 38.000 de euro. Sunt 240 de difuzări în total (120 pentru o campanie, 120 pentru cealaltă) iar preţul mediu pe spot este de 162 de euro.

Unele posturi de televiziune au avut preţ pe spot de 6-7 ori mai mare, astfel încât nu am optat pentru ele. Este preţul pe care ni l-am putut permite.

Vreau să fac această precizare: aşa cum marea majoritate a proiectelor europene derulate din bani publici europeni au un buget pentru promovare, tot aşa am considerat aceste pieţe, cu o componentă socio-economică deosebită, au nevoie de promovare. Pentru ca cetăţenii din sectorul 4 să fie informaţi de ceea ce s-a făcut din banii lor.

Paginademedia.ro: Mulţi pot spune această campanie e aproape de campania electorală. Nu a dorit oare primarul să-şi facă puţină promovare?

Daniel Băluţă: Aceste spoturi promovează ce s-a făcut cu banii locuitorilor sectorului 4. Nu, în niciun caz, nu e vorba de a-mi face personal reclamă. Este vorba de obiectivele Primăriei sectorului 4.

Paginademedia.ro: E tot promovarea realizărilor.

Daniel Băluţă: Primăria are CIF, e un actor pe piaţa economică. Are de recuperat un TVA, trebuie să-şi recupereze cheltuielile, să aibă o activitate economică profitabilă. Din marketingul pe care îl facem, ne vin banii înapoi.

Paginademedia.ro: Primăria are şi o componentă politică.

Daniel Băluţă: Eu aici nu văd zona politică.

Paginademedia.ro: Un alt context ţine de materialele din ultimele luni ale Libertatea. Cum comentaţi întrebările legate de o intenţie de a apropia posturile de ştiri prin această campanie?

Daniel Băluţă: Nu vreau să fac un astel de comentariu.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • zarzarescu zarzarescu
    Voi astia care il laudati pe primare; e in zadar*** ca niste angatati isi lauda sefu. Dar probabil si voi la randul vostru va laudati la primar ca il sustineti. hahaha....tara de lautarosi!
  • Cristi Anghel Cristi Anghel
    Postacii apar la toate postările care au legătură cu Primăria Sectorului 4 și cu primarul PSD borduluță. Disperarea e mare, probabil e vorba de angajați ai primăriei, ai adp sau ai poliției locale, infiltrate toate de familiile membrilor clanului sportivilor. Posibil de la toamnă să rămână și fără joburi și fără contracte de pus borduri cu 1000 lei/bucata.
  • Daniela Postaca Daniela Postaca
    Dupa cum zicea si colegele mele de comentara primele, sa-i dea hal da sus multa sanatate lu' tovu' primar, cace ne faceam noi daca nu umplea sectoru de interlopi locali, garduri, borduri, panselute si arbusti?!?!
    Bine ca a re-refacut piata, ca piedone nu avea gusturi alese si nu a facut clipuri cu fete asa frumoase care danseaza cu pepenele'n brate. Va dati seama ca acu' vor da navala sibienii, moldovenii, maramuresenii.Doar ca nu se stie unde'or incapea de atatia producatori bronzati ...de munca campului!:)))
  • teodor teodor
    Au apărut postacii Primarului.
  • Bogdan Bogdan
    Hahaha. Deja au apărut postacii :)
  • Irina Gheorghe Irina Gheorghe
    La cum arata Piata Progresul era si nevoie de reclama. Foarte buna strategie de comunicare. Libertatea loveste in primar cu toate aberatiile si el sa nu arate ce a realizat in sector?
  • Florina Mardale Florina Mardale
    Abia astept sa vina producatorii cu branzeturile de Sibiu, maramuresenii cu bunatatile lor si tot asa. Sa vada si cei din provincie ce piata moderna avem in sector.
  • Celia Anghelescu Celia Anghelescu
    Bună strategie, să vină producătorii români să vândă fructe și legume românești, să nu mai fie tarabe pline de produse din Olanda sau Turcia.
  • Ruxandra Ruxandra
    Ba sa isi faca reclama. Ca a muncit sa iasa Piata Progresul asa cum arata acum: o bijuterie.

Trimite un comentariu

sus