Skip to main content

VIDEO. Primăria Sectorului 4, reclamă la Piața Progresul pe posturile de știri. Ce zice primarul Daniel Băluță? De ce era nevoie?

 
VIDEO. Primăria Sectorului 4, reclamă la Piața Progresul pe posturile de știri. Ce zice primarul Daniel Băluță? De ce era nevoie?

VIDEO. "Dacă vrei, dacă vrei, roșii, ceapă și ardei..." Tot așa se cântă pe toate posturile de știri, într-o reclamă pentru Piața Progresul, din Sectorul 4.

De ce ar avea nevoie o piață de sector de reclamă pe posturi cu acoperire națională, cum sunt Antena 3, România TV, Digi 24, B1 și Realitatea? Cât a costat? Cum vine această reclamă cu doar două luni înainte de Primărie? Ce a urmărit Primăria prin aceste spoturi?

Cum comentează primarul Daniel Băluță inserarea acestei campanii doar pe posturile de știri, într-o perioadă în care Libertatea a scris despre legături între polițiști locali și Clanul Sportivilor?

Publicitate

Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4, a răspuns întrebărilor Paginademedia.ro legate de campanie.

Pe scurt:

 • Piața Progresul este promovată pe România TV, Antena 3, B1, Digi 24 și Realitatea. De ce doar pe posturile de știri? "Am ales posturile de televiziune care au avut un preț competitiv". Alte posturi au dat prețuri mult prea mari
 • Spotul e parte a unei campanii în care va urma și Piața Sudului. Ambele campanii au un buget total de 38.000 de euro și presupun 240 de difuzări, la un preț mediu de 126 de euro pe spot.
 • "Campania a urmărit în primul rând Bucureștiul și zonele limitrofe. Problema este că Bucureștiul nu are televiziuni locale".
 • Două sunt obiectivele zice primarul: să vină lumea la piață și să atragă producători să-și vândă marfa.
 • La ce are nevoie cineva din Sibiu să vadă spotul? "Dacă în Suceava sau în Botoșani au un anume fel de produse, au niște cârnați mai speciali, sau la Sibiu (avem producători de acolo), îi încurajăm să își vândă produsele în aceste piețe".
 • "Nu, în niciun caz, nu e vorba de a-mi face personal reclamă. Este vorba de obiectivele primăriei sectorului 4", zice Primarul.

VIDEO. Înainte de interviul integral, spotul pentru Piața Progresul:

Daniel Băluță: Nu, în niciun caz, nu e vorba de a-mi face personal reclamă. Este vorba de obiectivele Primăriei sectorului 4

Paginademedia.ro: Ce a dorit Primăria cu această campanie?

Daniel Băluță: Primăria Sectorului 4 a realizat două obiective importante pentru comunitate, Piața Progresului și Piata Sudului. Sunt obiective tranzitate de zeci de mii de oameni pe zi.

Prin această campanie, am dorit să încurajăm un număr cât mai mare de locuritori din Sectorul 4, din București și din zonele limitrofe, să vină și sa-și facă aici cumpărăturile, pe de o parte, iar pe de altă parte, am dorit să încurajăm producătorii de legume, fructe și alte produse alimentare din zonele limitrofe Bucureștiului și nu numai să vină și să-și desfacă marfa în aceste locații.

Paginademedia.ro: E o zonă limitată geografic, la București. 

Daniel Băluță: Dacă în Suceava sau în Botoșani au un anume fel de produse, au niște cârnați mai speciali, sau la Sibiu (avem producători de acolo), îi încurajăm să își vândă produsele în aceste piețe..

Paginademedia.ro: Și de ce aveau nevoie de publicitate?

Daniel Băluță: Să vină lumea la piață, să avem un flux cât mai mare de cumpărători și un număr cât mai mare de comercianți.

Paginademedia.ro: Campania nu se putea face doar la nivel local?

Daniel Băluță: Campania a urmărit în primul rând Bucureștiul și zonele limitrofe. Problema este că Bucureștiul nu are televiziuni locale. Din acest motiv, ne-am adresat televiziunilor de profil.

Paginademedia.ro: De ce la televiziunile de știri?

Daniel Băluță: Am ales posturile de televiziune care au avut un preț competitiv, raportat la obiectivele noastre.

Paginamedia.ro: Adică?

Daniel Băluță: Ne-am propus o campanie de 7-10 zile pentru fiecare piață (Piața Progresul și Piața Sudului). Prețul total este de 38.000 de euro. Sunt 240 de difuzări în total (120 pentru o campanie, 120 pentru cealaltă) iar prețul mediu pe spot este de 162 de euro.

Unele posturi de televiziune au avut preț pe spot de 6-7 ori mai mare, astfel încât nu am optat pentru ele. Este prețul pe care ni l-am putut permite.

Vreau să fac această precizare: așa cum marea majoritate a proiectelor europene derulate din bani publici europeni au un buget pentru promovare, tot așa am considerat aceste piețe, cu o componentă socio-economică deosebită, au nevoie de promovare. Pentru ca cetățenii din sectorul 4 să fie informați de ceea ce s-a făcut din banii lor.

Paginademedia.ro: Mulți pot spune această campanie e aproape de campania electorală. Nu a dorit oare primarul să-și facă puțină promovare?

Daniel Băluță: Aceste spoturi promovează ce s-a făcut cu banii locuitorilor sectorului 4. Nu, în niciun caz, nu e vorba de a-mi face personal reclamă. Este vorba de obiectivele Primăriei sectorului 4.

Paginademedia.ro: E tot promovarea realizărilor.

Daniel Băluță: Primăria are CIF, e un actor pe piața economică. Are de recuperat un TVA, trebuie să-și recupereze cheltuielile, să aibă o activitate economică profitabilă. Din marketingul pe care îl facem, ne vin banii înapoi.

Paginademedia.ro: Primăria are și o componentă politică.

Daniel Băluță: Eu aici nu văd zona politică.

Paginademedia.ro: Un alt context ține de materialele din ultimele luni ale Libertatea. Cum comentați întrebările legate de o intenție de a apropia posturile de știri prin această campanie?

Daniel Băluță: Nu vreau să fac un astel de comentariu.
 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Voi astia care il laudati pe primare; e in zadar*** ca niste angatati isi lauda sefu. Dar probabil si voi la randul vostru va laudati la primar ca il sustineti. hahaha....tara de lautarosi!
 • Postacii apar la toate postările care au legătură cu Primăria Sectorului 4 și cu primarul PSD borduluță. Disperarea e mare, probabil e vorba de angajați ai primăriei, ai adp sau ai poliției locale, infiltrate toate de familiile membrilor clanului sportivilor. Posibil de la toamnă să rămână și fără joburi și fără contracte de pus borduri cu 1000 lei/bucata.
 • Dupa cum zicea si colegele mele de comentara primele, sa-i dea hal da sus multa sanatate lu' tovu' primar, cace ne faceam noi daca nu umplea sectoru de interlopi locali, garduri, borduri, panselute si arbusti?!?!
  Bine ca a re-refacut piata, ca piedone nu avea gusturi alese si nu a facut clipuri cu fete asa frumoase care danseaza cu pepenele'n brate. Va dati seama ca acu' vor da navala sibienii, moldovenii, maramuresenii.Doar ca nu se stie unde'or incapea de atatia producatori bronzati ...de munca campului!:)))
 • La cum arata Piata Progresul era si nevoie de reclama. Foarte buna strategie de comunicare. Libertatea loveste in primar cu toate aberatiile si el sa nu arate ce a realizat in sector?
 • Abia astept sa vina producatorii cu branzeturile de Sibiu, maramuresenii cu bunatatile lor si tot asa. Sa vada si cei din provincie ce piata moderna avem in sector.
 • Bună strategie, să vină producătorii români să vândă fructe și legume românești, să nu mai fie tarabe pline de produse din Olanda sau Turcia.

Trimite un comentariu