Skip to main content

COMUNICAT. Donaţii de carte. 300 de copii au primit în dar o nouă bibliotecă, din campania „Dăruieşte o lume de basm”

 
COMUNICAT. Donaţii de carte. 300 de copii au primit în dar o nouă bibliotecă, din campania „Dăruieşte o lume de basm”

COMUNICAT. Prima bibliotecă socială din anul 2020 din campania Dăruieşte o lume de basm a fost donată comunei Bogheşti, din judeţul Vrancea. Peste 300 de copii, părinţi şi bunici se bucură de lectură în biblioteca acestei comune, creând în jurul bibliotecii şi a muzeului etnografic din şcoala satului, o comunitate care apreciază şi valorile tradiţionale şi cartea ca şansă la o viaţă mai bună.

Publicitate

Echipele Asociaţiei KinetoBebe şi Asociaţiei EMOVERE au adunat din donaţii de la părinţi şi copii, de la companii generoase peste 1000 de volume pentru această primă bibliotecă socială donată în 2020.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

„Am aşteptat cu nerăbdare să putem face şi anul acesta biblioteci sociale pentru copiii care au nevoie de carte, de o lume de basm, mai mult ca niciodată.

Chiar dacă este mai greu să adunăm donaţii de carte în această perioadă, vom încuraja în continuare generozitatea oamenilor şi vom merge în acele locuri unde copiii se bucura încă de carte, ca alternativă de relaxare la internetul şi televizorul la care nu au acces atât de uşor”, declară Raluca Chişu, fondatoarea Asociaţiei Kineto Bebe.

În comuna Bogheşti, judeţul Vrancea donaţia de cărţi pentru copii şi adulţi a a ajuns şi datorită implicării profesorul Adrian Atarcicov de la Colegiul Naţional Unirea Focşani. Sutele de cărţi au fost primite cu entuziasm de bibliotecara Adriana Rusu, care le va organiza cu drag pentru copii, dar şi pentru adulţii din sat, care vin des să îi ceară cărţi pentru cei mici, părinţi, chiar şi pentru bunici.

Proiectul Dăruieşte o lume de basm este o iniţiativă lansată în decembrie 2018 de Asociaţia Kineto Bebe, Asociaţia EMOVERE cu susţinerea Itsy Bitsy FM şi 4Colours.

Cele 13 biblioteci realizate în 2019 s-au bazat pe donaţiile copiilor şi părinţilor care au adus cărţi în stare bună la cele centrele de colectare din Bucureşti.

Cu ajutorul lor au fost construite biblioteci la: şcoala de la Ştefăneştii de Jos, la secţia de pediatrie a Spitalului din Curtea de Arges, la Colegiului Gimnazial Basarab I şi la singurul Club de Lectură din acest oraş, la centrul Focus din Constanta, la Centru Generaţii coordonat de Fundaţia Regală Margareta a României, la Hero After School Clinceni şi acum la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului din Bucureşti, la Casa Buna din Ferentari.

Pentru a continua demersul de creare a bibliotecilor sociale şi în 2020, echipa campaniei Dăruieşte o lume de basm invită companiile, părinţii şi copiii să doneze cu generozitate cărţi de care nu mai au nevoie, în stare bună, în centrele de colectare KinetoBebe:

1. Centrul KinetoBebe Moşilor
Calea Moşilor nr. 158, Sector 2

2. Centrul KinetoBebe Nord
Intrarea Catedrei nr.2, Sector 1

3. Centrul KinetoBebe Sud
Şoseaua Olteniţei nr. 87-99, Sector 4

4. Opera Comica pentru Copii
Calea Giuleşti, Nr.16, sector 6

GALERIE FOTO

Ce este secţiunea COMUNICATE:

Secţiunea COMUNICATE este un instrument de promovare eficientă a seviciilor oferite de firme din comunicare, mass-media, publicitate, din zonele conexe, dar şi din alte câmpuri de activitate.

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Stefan Stefan
    Nu cred ca un copil s-ar bucura sa primeasca o carte numita "Judetele patriei" :))

Trimite un comentariu

sus