Skip to main content

Digi 24, atenționată după un derapaj cu animale chinuite. Membru CNA: De ce trebuie să arătăm asemenea imagini?

 
Digi 24, atenționată după un derapaj cu animale chinuite. Membru CNA: De ce trebuie să arătăm asemenea imagini?
Captură Digi 24

CNA. O serie de imagini dure și o somație publică luată de Digi 24 de la Consiliului Național al Audiovizualului.

Publicitate

Motivul?

Postul de știri din grupul RCS-RDS a difuzat în data de 19 iulie în jurnalul de la 17:00 o știre cu imagini în care animalele erau chinuite. Mai exact, doi câini erau călcați de o mașină, iar Digi 24 nu ar fi blurat corespunzător aceste imagini.

„Câini călcați intenționat cu mașina”, „De ce românii își omoară câinii cu coasa” sau „Câine ucis cu ciocanul”, acestea sunt titlurile folosite de Digi 24 în acea știre.

Gabriel Tufeanu, membru CNA: „Este îngrozitor să difuzezi așa ceva”

Membrii CNA au avut păreri diferite în acest caz. Gabriel Tufeanu a fost cel mai vehement și a propus o amendă de 10.000 de lei, fiindcă această greșeală „se putea evita foarte ușor.”

„De ce trebuie să arătăm asemenea imagini? E ceva ce ne dorim la o televiziune? Chiar aveam pretenții de la Digi! Sunt extrem de dezamăgit. Nu știu ce să mai zic. Era necesar să vedem doi pui de căței zvârcolindu-se pe jos? Era o situație extrem de ușor de evitat.

Dacă de fiecare dată tratăm atât de minor fiecare abatere, atunci se vor repeta și noi vom face același lucru în continuare: discutăm, discutăm”, a comentat Tufeanu.

Pe de altă parte, Dorina Rusu a fost mai îngăduitoare cu Digi 24. A considerat știrea drept o greșeală și a propus doar o somație publică.

„Mă întreb cum ai putea să faci știrea ca să aibă un impact? Până la urmă e o inițiativă a Ministerului de Interne ca să oprească violența împotriva animalelor.

Cum să ilustrezi mai bine o știre? Știrea a fost dată doar o singură dată până la urmă. Singura greșeală este că nu au blurat corespunzător imaginile”, a spus Dorina Rusu.

Propunerea Dorinei Rusu pentru somație publică a trecut cu doar un singur vot împotrivă, cel al lui Gabriel Tufeanu.

 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

  • @kefa - nu e coincidenta. Pentru cei ce nu si-au dat seama; um24 e doar o trompeta. Stirile lor din ultima vreme sunt axate doar pe subiectul covid.
  • Am sesizat o coincidență. Poate e doar o coincidență dar cred că e notabilă. Digi24 se întreabă de ce-și omoară românii câinii cu coasa, apoi guvernul înființează Poliția Animalelor.
  • Serban,si ei se trezesc daca ii sesizează altii.Trebuia să faci si tu la fel si vezi se nu se sesizau,sau macar analiza
    Foarte rar analizează din proprie inițiativă,fără alte petiții de la oameni
  • Dar de Antena 1 cu observatorul lor care au difuzat acum câteva săptămâni la știrile de dimineață cum un bărbat s-a aruncat de la etaj pe o mașină de pe care căzut și a lăsat pe capotă o dâră de sânge, și pentru că se zbătea în timp ce doctorii încercau să-l sedeze, l-au mai rupt și jandarmii în bătaie?! Toate astea blurate la cel mai slab nivel, destul cât să nu i se vadă fața. Ai naibii membri CNA, li se aprinde fitilul când văd animale bătute dar închid ochii la propagandă, știri false și sinucideri după care și membrii 4chan are rămâne traumatizați.
  • Dar ca RTV minte efectiv...aici nu ne mai contrariem...sau ca la A3 se face propaganda politica pe fatza...CNA-ul ...e o adunatura de ***...nici o [email protected] covidoasa nu merita indivizii astia numiti eminamente politic. Da domne, asta analizeaza ei....ca realitatea nu e cenzurata. Scarbos! Este evident ca a fost o greseala editoriala...

Trimite un comentariu