Skip to main content

Digi 24, atenţionată după un derapaj cu animale chinuite. Membru CNA: De ce trebuie să arătăm asemenea imagini?

 
Captură Digi 24
Captură Digi 24

CNA. O serie de imagini dure şi o somaţie publică luată de Digi 24 de la Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Publicitate

Motivul?

Postul de ştiri din grupul RCS-RDS a difuzat în data de 19 iulie în jurnalul de la 17:00 o ştire cu imagini în care animalele erau chinuite. Mai exact, doi câini erau călcaţi de o maşină, iar Digi 24 nu ar fi blurat corespunzător aceste imagini.

„Câini călcaţi intenţionat cu maşina”, „De ce românii îşi omoară câinii cu coasa” sau „Câine ucis cu ciocanul”, acestea sunt titlurile folosite de Digi 24 în acea ştire.

Gabriel Tufeanu, membru CNA: „Este îngrozitor să difuzezi aşa ceva”

Membrii CNA au avut păreri diferite în acest caz. Gabriel Tufeanu a fost cel mai vehement şi a propus o amendă de 10.000 de lei, fiindcă această greşeală „se putea evita foarte uşor.”

„De ce trebuie să arătăm asemenea imagini? E ceva ce ne dorim la o televiziune? Chiar aveam pretenţii de la Digi! Sunt extrem de dezamăgit. Nu ştiu ce să mai zic. Era necesar să vedem doi pui de căţei zvârcolindu-se pe jos? Era o situaţie extrem de uşor de evitat.

Dacă de fiecare dată tratăm atât de minor fiecare abatere, atunci se vor repeta şi noi vom face acelaşi lucru în continuare: discutăm, discutăm”, a comentat Tufeanu.

Pe de altă parte, Dorina Rusu a fost mai îngăduitoare cu Digi 24. A considerat ştirea drept o greşeală şi a propus doar o somaţie publică.

„Mă întreb cum ai putea să faci ştirea ca să aibă un impact? Până la urmă e o iniţiativă a Ministerului de Interne ca să oprească violenţa împotriva animalelor.

Cum să ilustrezi mai bine o ştire? Ştirea a fost dată doar o singură dată până la urmă. Singura greşeală este că nu au blurat corespunzător imaginile”, a spus Dorina Rusu.

Propunerea Dorinei Rusu pentru somaţie publică a trecut cu doar un singur vot împotrivă, cel al lui Gabriel Tufeanu.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • trile trile
    @kefa - nu e coincidenta. Pentru cei ce nu si-au dat seama; um24 e doar o trompeta. Stirile lor din ultima vreme sunt axate doar pe subiectul covid.
  • Kefa Kefa
    Am sesizat o coincidență. Poate e doar o coincidență dar cred că e notabilă. Digi24 se întreabă de ce-și omoară românii câinii cu coasa, apoi guvernul înființează Poliția Animalelor.
  • jk jk
    Serban,si ei se trezesc daca ii sesizează altii.Trebuia să faci si tu la fel si vezi se nu se sesizau,sau macar analiza
    Foarte rar analizează din proprie inițiativă,fără alte petiții de la oameni
  • Șerban Șerban
    Dar de Antena 1 cu observatorul lor care au difuzat acum câteva săptămâni la știrile de dimineață cum un bărbat s-a aruncat de la etaj pe o mașină de pe care căzut și a lăsat pe capotă o dâră de sânge, și pentru că se zbătea în timp ce doctorii încercau să-l sedeze, l-au mai rupt și jandarmii în bătaie?! Toate astea blurate la cel mai slab nivel, destul cât să nu i se vadă fața. Ai naibii membri CNA, li se aprinde fitilul când văd animale bătute dar închid ochii la propagandă, știri false și sinucideri după care și membrii 4chan are rămâne traumatizați.
  • Marian Marian
    Dar ca RTV minte efectiv...aici nu ne mai contrariem...sau ca la A3 se face propaganda politica pe fatza...CNA-ul ...e o adunatura de ***...nici o fel@gma covidoasa nu merita indivizii astia numiti eminamente politic. Da domne, asta analizeaza ei....ca realitatea nu e cenzurata. Scarbos! Este evident ca a fost o greseala editoriala...

Trimite un comentariu

sus