Skip to main content

VIDEO. Selly și falsul accident: "Am regizat toată porcăria asta pentru ca voi să vedeți că nimic nu poate fi 100% de încredere"

 
VIDEO. Selly și falsul accident: "Am regizat toată porcăria asta pentru ca voi să vedeți că nimic nu poate fi 100% de încredere"

VIDEO. „V-ați întreba de ce mi-aș regiza propriul accident. Am făcut-o ca să va demonstrez câte de ușor este să dezinformezi. Am vrut să vă arat că nu tot ce vedeți la televizor este adevărat”, o spune vlogger-ul Selly la începutul unui clip antologic. 

Publicitate

Jurnalismul ar trebui să însemne punerea de întrebări incomode, ar trebui să însemne investigații serioase, ar trebui să însemne căutarea adevărului. Din păcate, în 2020, jurnalismul a ajuns să însemne divertisment”, punctează el.

Sunt vorbe care vin în contextul în care Selly a "fabricat" un material despre un fals accident, care a ajuns la România TV și apoi, la toată presa. Fără ca vreun jurnalist să îi dea vreu telefon!

Ce spune Andrei Șelaru despre presa din România și cum a reușit să păcălească marile televiziuni și site-uri românești cu un clip făcut în două zile?

Sunt tone de fake-news care apar. Majoritatea nu sunt inofensive, ci rău intenționate

Câteva dintre ideile pe care le-a spus Selly, în clipul de astăzi, cu privire la starea presei din România: 

- V-ați întreba de ce mi-aș regiza propriul accident. Am făcut-o ca să va demonstrez câte de ușor este să dezinformezi. Am vrut să vă arat că nu tot ce vedeți la televizor este adevărat.

- Toată filmarea asta este 100% fake. Toata mașina este un model 3D și totul a fost regizat de mine. Totul a fost o glumă. Am falsificat clipul în două zile, cu ajutorul câtorva prieteni.

- Asta-i nivelul în presa din românia. Doar să vă gândiți la bunicii voștri care stau lipiți de televizoare și cred ce e acolo, că doar „e la televizor”.

- Am regizat toată porcăria asta pentru ca voi să vedeți că nimic nu poate fi 100% de încredere.

- Fiecare informație pe care o vedeți trebuie verificată din cinci-șase surse.

- Sunt tone de fake-news care apar și majoritatea nu sunt inofensive, cum a fost astă cu mine, ci rău intenționate.

- Senzaționalul nu se întâmplă așa de capul lui, senzaționalul îl faci. Mai bine minți, nu contează consecințele.

- Dacă nu se găsește nicio știre bună nu e problemă, o inventează.

CITEȘTE ȘI: Altădată să verificați! Selly, farsă pentru România TV, după ce postul a dat un fake despre el! Toată presa a preluat falsul accident al vloggerului

VIDEO. Selly - Adevărul despre filmarea cu accidentul meu

Pe scurt, despre caz:

Selly a fabricat un material din care părea că are un „nou accident”, filmul a ajuns la România TV (de la un „telespectator”), iar postul TV a mușcat „momeala”: a dat clipul pe post. Fără o minimă verificare.

De ce a făcut vloggerul asta? Totul a pornit de la România TV. După ce postul a difuzat materiale cu burtiere deplasate și informații neverificare despre el, la începutul lunii august, acesta s-a hotărât să le dea o lecție. Cum au arătat burtierele România TV, de atunci? Doar câteva: 

- „Filmarea momentului în care Selly trage cu pistolul”
- „Prezentator TV, împușcat de milionarul Selly”
- „Selly, dus la detectorul de minciuni”

„Mi-au speriat familia pentru un punct de rating”, explică el. 

Lecția a venit ieri: Toată presa a „mușcat-o” și a dat mai departe știrea despre „accident”. NIMENI nu a verificat! NIMENI nu m-a sunat nici până acum, spune chiar Selly într-un clip publicat astăzi. 

„Mă gândeam că poate o să sune la poliție să verifice, mă gândeam că poate nu o să pună botul, mă gândeam că poate, totuși, trebuie să verifice o informație, nu? Nu! Nu a verificat nimeni.”

Tot el dă și o „definiție” a jurnalismului și a ce ar trebui să însemne acesta: 

Jurnalismul ar trebui să însemne punerea de întrebări incomode, ar trebui să însemne investigații serioase, ar trebui să însemne căutarea adevărului. Din păcate, în 2020, jurnalismul a ajuns să însemne divertisment”, punctează el. 


CITEȘTE ȘI: Altădată să verificați! Selly, farsă pentru România TV, după ce postul a dat un fake despre el! Toată presa a preluat falsul accident al vloggerului


 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • stim cu totii cum este media la noi ! tu doar ne-ai trezit din amorteala Nu e vorba de tine ca ins ci de practica presei Multi se agata de persoana ta dar nu vad mesajul tau
  • Ca de obicei, Selly spune in 20 de minute ceva ce oricum este cvasicunoscut si poti afla si de la un sofer de taxi in 3 minute si mai primesti si o lectie de viata bonus. Dar Selly are 500.000 vizualizari si ia o caruta de bani pe asta...

Trimite un comentariu