Skip to main content

Alegeri locale 2020. Rezultatele în timp real la vot, pe platforma „Rezultate Vot”

 
Alegeri locale 2020. Rezultatele în timp real la vot, pe platforma „Rezultate Vot”
Foto: Pexels

Organizația non-profit Code for Romania a lansat platforma „Rezultate Vot”, care va afișa prezența la alegerile locale din 27 septembrie.

Totodată, prin intermediul unor grafice se pot urmări și rezultatele în timp real, pe măsură ce vor fi comunicate de Biroul Electoral Central.

Publicitate

În premieră, în ziua alegerilor, platforma va oferi un flux live de comentarii și analize realizate de sociologi din marile centre universitare ale României.

Pe lângă posibilitatea de a vizualiza prezența / rezultatele în timp real, cei care doresc, vor putea prelua gratuit pe site-ul lor, folosind funcția embed, hărțile și graficele interactive unde datele se vor actualiza în timp real.

Aplicația Monitorizare Vot, realizată de Code for Romania, va fi utilizată de observatorii care vor monitoriza în timp real neregulile din secțiile de vot. Platforma Rezultate Vot va prelua în timp real inclusiv informații statistice care provin din utilizarea aplicației de monitorizare.

Vot România este aplicația prin care toți cei care vor să voteze la alegerile locale pot afla unde, cum și pe baza căror documente o pot face.

Vot Diaspora este soluția prin care alegătorii din diaspora se pot informa cu privire la participarea la alegerile parlamentare din decembrie, iar Monitorizare Vot este unealta digitală folosită de observatori pentru a putea transmite în timp real informații din secțiile de vot. 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu