Skip to main content

Un patron de presă dă în judecată jurnaliști. Tolontan și Libertatea, chemați la Tribunal de Radu Budeanu pentru dezvăluirile din dosarul Hidroelectrica

 
Un patron de presă dă în judecată jurnaliști. Tolontan și Libertatea, chemați la Tribunal de Radu Budeanu pentru dezvăluirile din dosarul Hidroelectrica
Foto | Economica.net

Un patron de presă dă în judecată ziariști. Radu Budeanu (patronul al publicațiilor Gândul, Cancan și ProSport) a dat în judecată publicația Libertatea (din grupul Ringier) și pe jurnaliștii Cătălin Tolontan și Mirela Neag, anunță aceștia într-un material. De altfel, nu sunt singurii jurnaliști chemați la tribunal de Budeanu. 

Care a fost greșeala comisă de Tolontan și echipa? 

Budeanu i-a dat în judecată pentru dezvăluirile pe care aceștia le-au făcut în Libertatea, despre dosarul Hidroelectrica în care el a primit doi ani de închisoare cu suspendare și în care și-a recunoscut faptele. 

Publicitate

Reamintim că patronul publicațiilor Cancan, Gândul și ProSport a recunoscut că a intermediat o mită de 3,8 milioane de euro către Elena Udrea, pentru ca politicianul să-i dea în continuare contracte guvernamentale prietenului său - Bogdan Buzăianu.

„Radu Budeanu e supărat că totul a devenit public și a dat în judecată, pe rând, reporterii și publicațiile care au relatat despre faptele sale”, spun jurnaliștii de la Libertatea. 

În cele două articole care l-au deranjat pe Budeanu, Libertatea a arătat printre altele, cu date din dosar, realațiile dintre Elena Udrea, Dan Andronic, omul de afaceri Bogdan Buzăianu și Budeanu.

Primul articol - „Viață de magnat în dosarul Udrea – Budeanu – Buzăianu. Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă, dar cenzurau presa și pe Mircea Cărtărescu!”

Al doilea articol - „Corupția din dosarul Hidroelectrica. Cum se făceau Blaga sau Flutur că nu știu nimic de banii aduși de Udrea la partid”

În dosar, Budeanu a vorbit și de afacerile de presă. De pildă, pe piața media el se prezenta drept patronul afacerilor de presă, dar procurorilor el le-a spus altceva:

„Precizez ca mi-am desfășurat activitatea în calitate de director la SC Revista Ciao SRL, Media Promovalores SRL, Cancan Media SRL, societăți în care asociați erau societăți de tip off-shore controlate de Buzaianu Bogdan Nicolae”, a recunoscut el într-o declarație din dosar, citată de libertatea.ro via ziare.com.

De altfel, în urma cu mulți ani, Paginademedia.ro a scris despre legăturile lui Buzăianu cu Cancan și Budeanu, iar mai multe detalii găsiți AICI

Budeanu are procese și cu Mircea Badea, Sorina Matei sau Tăpălaga

Jurnaliștii de la Libertatea nu sunt singurii chemați la tribunal de Budeanu. În ultimele luni, au mai fost dați în judecată și Sorina Matei (februarie), Dan Tăpălaga și Cristi Pantazi (aprilie), Alex Costache și Mircea Badea, mai relatează cei de la Libertatea. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Bogdan Buzaianu nu era dooar prietenul lui Radu Budeanu, ci este si nasul acestuia. E interesant de citit biografiile celor doi, mari genii intr-ale afacerilor. Se baga cineva?

Trimite un comentariu