Skip to main content

Clipul cu Roxen care fumează, semnalat de Paginademedia, pe masa CNA. Ce s-a decis?

 
Clipul cu Roxen care fumează, semnalat de Paginademedia, pe masa CNA. Ce s-a decis?

CNA. Un clip muzical cu Roxen care fumează a ajuns pe masa Consiliului Naţional al Audiovizualului. Paginademedia.ro a scris despre acest clip încă din luna august.

Publicitate

Ce posturi TV au rulat clipul muzical cu Roxen?

Din monitorizările Paginademedia.ro, Kiss TV (parte a grupului grecesc Antenna Group), Zu TV (parte a Intact), U TV şi Music Channel (ambele deţinute de RCS) au difuzat acest clip.

Clipul „Ce-ţi cântă dragostea” de la Roxen a fost analizat după autosesizarea Monicăi Gubernat, preşedintele CNA. S-a discutat în şedinţă chiar intrarea în legalitate a clipului, dar s-a luat, după vot, o altă decizie.

În urma şedinţei de astăzi, 10 septembrie, s-a decis ca acest clip să ruleze în continuare pe TV. Însă el trebuie cenzurat în timpul zilei şi poate fi difuzat şi necenzurat după ora 20:00, pentru a respecta legea.

Gabriel Tufeanu a propus scrisoare de atenţionare pentru posturile TV. Toţi membrii CNA au votat această propunere.

Ce s-a văzut în clipul muzical?

Roxen, solista care ar fi trebuit să reprezinte România la Eurovision, este surprisă într-un clip video în timp ce ţine ţigara în mână, i se aprinde şi apoi fumează. Totul, în prim-plan, cu cadre clare.

Clipul a fost rulat, în prima fază, cenzurat, cu actul fumatului blurat. Însă a rulat ulterior „la liber”.

Ce spune Legea audiovizualului:

Art. 39 - (1) Este interzisă difuzarea, în cadrul serviciilor de programe de televiziune şi de radiodifuziune, de programe care pot afecta grav dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor, în special programele care conţin pornografie sau violenţă nejustificată.

(2) Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective.

(3) Difuzarea într-o formă necodată sau fără alte măsuri tehnice de restricţionare a accesului a programelor prevăzute la alin. (2) se poate face numai după prezentarea unei atenţionări acustice sau grafice, pe toată durata programului asigurându-se prezenţa unui simbol vizual de avertizare.

Art. 391*) - În cadrul serviciilor media audiovizuale la cerere, programele care ar putea afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor pot fi puse la dispoziţie numai dacă se asigură măsuri de restricţionare a accesului, astfel ca minorii să nu poată vedea ori auzi, în mod normal, programele respective.

Un articol din Codul de reglementare în audiovizual:

(1) Este interzisă difuzarea în intervalul orar 6,00 - 20,00 de programe audiovizuale de studio sau realizate în direct în care se fumează, se consumă băuturi alcoolice ori se prezintă acte de comportament obscen

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alex gr alex gr
    va semnalez ca hit music emite cu licenta expirata de zile bune!! licenta nu trebuia sa expire pe 27 septembrie? ati putea face o investigatie? multumesc.

    https://cna.ro/IMG/pdf/Licente_audiovizuale_pentru_difuzarea_serviciilor_de_programeTV_SITE.pdf
  • jk jk
    Eu zic ca asta e cea mai corecta decizie,si de inteles
  • mark mark
    e puțin important spre irelevant titlul piesei, ci că, cu tot efortul de promovare (a se citi băgare pe gât) nestârnind interes pe măsura investiției în ea, casa de discuri a decis să stârnească controverse, doar doar își va îmbunătăți ROI-ul...
  • Eus Eus
    Melodia se numește "Ce-ți cântă dragostea", nu "Așa-i dragostea". UTV a fost singurul post care a difuzat videoclipul cu acele secvențe blurate.
  • Razvan Razvan
    Melodia nu se numește "așa-i dragostea" ci "Ce-ți cântă dragostea"

Trimite un comentariu

sus