Skip to main content

COMUNICAT. „Mulan”, urmatoarea productie live-action Disney: scene de luptă realiste, arme autentice şi costume minuţios realizate

 
COMUNICAT. „Mulan”, urmatoarea productie live-action Disney: scene de luptă realiste, arme autentice şi costume minuţios realizate

COMUNICAT. Filmul de acţiune „Mulan”, o aventură a unei curajoase tinere care se deghizează în bărbat să poată fi primită în armata care luptă pentru dreptate, este întocmai ca o tapiserie chinezească: realizat în cele mai mici detalii autentice, cu grijă pentru detalii şi istorie.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Iată şi detaliile de producţie care îl fac cu totul special:

•Pentru a realiza scenele de luptă producătorii au apelat la echipe specializate de cascadori din China, Kazahstan, Mongolia, Noua Zeelandă şi Australia. Respectivele scene au inclus mai mulţi actori principali, o mulţime de 100 de figuranţi şi o sumedenie de cai.

•Cincizeci de călăreţi din Kazahstan şi Mongolia au performat super cascadorii în şa, unii dintre ei putând chiar să călărească cu spatele şi, în acelaşi timp, să tragă săgeţi cu arcul. Prezenţa oamenilor şi cailor în scenele de luptă conferă autenticitate din plin imaginilor.

•În total, 90 de cai au fost folosiţi în film, inclusiv calul folosit ca rezervă pentru armăsarul lui Mulan, Black Wind. Iar pregătirea cailor pentru filmări a durat câteva luni.

•Sabia care apare în film este realizată în stilul Wushu, un gen de sabie foarte dificil de manevrat.

•Filmările au avut loc în peste 20 de locuri în China, inclusiv în provinciile Hubei, în aşa-numitele Nisipuri care cântă din deşetul Mingsha din provincia Xinjiang, Parcul Naţional Geologic Zhangye Danxia, satul Mazar în Dunhuang, Jiuquan în provincia Gansu şi, fireşte, studiourile din provincia Zhejiang din estul Chinei.

•Aproape 4.000 de arme au fost făcute pentru film, fiind folosite diferite materiale ca aluminiu, uretan, etc.

•Armura şi heraldica pentru “Mulan” au mai inclus scuturi de infanterie, suliţe, săgeţi, arcuri, săbii Jian cu dublu tăiş, sabia lată Dao şi pumnalul Kapinga pe care le mânuieşte Bori Khan, alături de înfricoşătoarele pumnale ale lui Xianniang.

•Imaginile cu animale alese pentru heraldică au fost inspirate in istoria dinastiei Tang. Armura comandantului Tung, casca, cureaua, de exemplu, sunt decorate cu imagini cu broaşte ţestoase. Iar hainele de luptă (cum ar fi tunica verde) ale împăratului cuprind imagini cu dragoni şi nori.

•Crearea costumelor s-a făcut la un inalt nivel: peste 40 de oameni au croit hainele timp de trei luni. Costumele includ: 1104 accesorii de purtat pe cap, 250 de pălării produse în China, 1114 ţinute complete pentru figuranţi, 590 pentru Oraşul Imperial, 100 pentru scenele din satul Tulou. Acestora li se adaugă 281 de seturi de armuri chinezeşti, 730 pentru rourani şi trei-cinci costume făcute pentru fiecare dintre cei 50 de actori.

VIDEO. Mulan

SINOPSIS

Acţiunea din super producţia “Mulan” merge pe urmele lui Hua Mulan, fiica unui bătrân luptător, care se deghizează în bărbat şi îi ia locul tatălui său în armata gata de luptă, cu ajutorul dragonului de încredere al familiei, Mushu.

Regizat de Niki Caro, “Mulan” este distribuit în România de Forum Film România şi are premiera în cinematografe în data de 25 septembrie.

Despre Forum Film România

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Bulgaria, Ungaria, Slovacia şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani.

În ultimii ani, pe lângă Disney, compania distribuie şi titluri ale studiourilor MGM, FilmNation, Relativity, Studio Canal şi alţi independenţi. Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme

Cineforum.ro | Facebook | Instagram

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus