Skip to main content

COMUNICAT. #NoiiMutanţi reuşesc să recucerească marile ecrane din 18 septembrie

 
COMUNICAT. #NoiiMutanţi reuşesc să recucerească marile ecrane din 18 septembrie

COMUNICAT. Twentieth Century Studios în parteneriat cu Marvel Entertainment lansează cel mai nou şi mult aşteptat film din colecţia X-Men, intitulat “Noii Mutanţi” (The New Mutants), ce poate fi vizionat în cinematografe începând cu 18 septembrie. Filmul aduce în discuţie subiecte controversate şi probleme adolescentine prea puţin înţelese.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Renumitul regizor Josh Boone ecranizează o poveste emoţionantă despre 5 adolescenţi cu superputeri închişi într-un spital de psihiatrie, un loc unde au loc tot felul de evenimente neobişnuite.

Noile abilităţi ale tinerilor, dar şi prietenia lor este pusă la încercare, în timp ce se chinuie să rămână în viaţă. La început, protagoniştii sunt nişte adolescenţi confuzi şi fragili, însă până la sfârşit, devin nişte adevăraţi mutanţi, conştienţi şi stăpâni pe puterile pe care le deţin.

Filmul „Noii Mutanţi” se diferenţiază de anterioarele filme X-Men prin prezentarea nouă şi modernă a problemelor adolescentine.

Astfel, filmul abordează teme controversate precum lipsa de încredere în sine, sexualitatea dar şi traumele copilăriei. Ca şi cum adolescenţa nu este destul de complicată în sine, cele cinci personaje trebuie să îşi gestioneze şi abilităţile speciale pe care nu le au sub control.

VIDEO. Trailer - The New Mutants

Din distribuţie fac parte actori cunoscuţi pentru nominalizările lor la premiile Emmy, dar şi tineri debutanţi. Printre aceştia sunt actorii Maisie Williams (Rahne Sinclair), Anya Taylor-Joy (Illyana Rasputin), Charlie Heaton (Sam Guthrie), Alice Braga (Dr. Cecilia Reyes), Henry Zaga (Roberto da Costa) and Blu Hunt (Dani Moonstar), care spun prima poveste horror din seria X-Men.

Josh Boone a declarat: “ne-am gândit să facem o poveste horror, care să portretizeze adevărata experienţă horror cu care se confruntă un adolescent în căutarea de sine”. Regizorul susţine că acest gen de filme reprezintă o evadare, un mod de a gestiona anxietăţile, la care de obicei nu vrei să te gândeşti când stai întins în pat şi te uiţi la tavan.

De la scenariu la ecran

Josh Boone şi partenerul său de scris Knate Lee erau obsedaţi de universul Marvel în copilărie. Aceştia scriau şi ilustrau propriiile benzi desenate în garaj şi le vindeau prietenilor şi familiei. Boone înţelege mai bine ca oricine greutăţile adolescenţei şi de aceea a decis că este important să spună această poveste, cu care s-a identificat.

Pasionat înca de mic de genul horror precum “Apocalipsa” (The Stand) sau “Strălucirea” (The Shinning) ale lui Stephen King, “Coşmar pe Elm Street 3: Luptătorii Viselor” (A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors) sau “Scara lui Iacob” (Jacob’s Ladder), acesta a fost descurajat puternic în aceste porniri “întunecate” de părinţii lui creştin-evanghelici.

Firul narativ pentru povestea Noii Mutanţi a debutat în banda desenată cu nr.4 din universul Marvel în anul 1982, care introducea o gaşcă nouă de puşti care aveau puţine legături cu mutanţii de la şcoala profesorului Xavier.

În poveste, se crede că mutanţii iniţiali nu mai erau în viaţă şi de aceea este adusă această nouă generaţie de mutanţi, ale căror puteri sunt mai degrabă concentrate pe psihic, iar trecutul lor este mult mai controversat. “Noii Mutanţi” reprezintă prima încercare de schimbare a abordării în universul Marvel.

Filmul este inspirat de seria de benzi desenate Noii Mutanţi, mai specific, de colecţia de “Ursul Demon” (Demon Bear), care urmăreşte povestea unei adolescente nativ americane, pe nume Dani Moonstar, ce încearcă să îşi învingă demonii interiori.

O poveste emoţionantă despre înfrângerea greutăţilor din trecut pentru a putea face faţă viitorului, filmul “Noii Mutanţi” este de sine stătător şi poate fi înţeles în lipsa cunoştiinţelor specifice a filmelor anterioare.

Personajele din Noii Mutanţi

Pentru alegerea celor cinci mutanţi în jurul cărora evoluează povestea, regizorul a căutat nişte personaje credibile şi ancorate în realitate. Astfel, toţi mutanţii aleşi au suferit anumite traume, precum moartea unei persoane dragi sau distrugerea vieţii cuiva.

Pentru autenticitate, personajele se confruntă cu situaţiile teribile din viaţa lor, dar şi cu probleme adolescentine de tipul îndrăgostirii şi sexualităţii complexe.

Actriţa Blu Hunt, care joacă rolul lui Dani Moonstar, a fost aleasă pentru rădăcinile ei nativ americane, fiind originar din tribul Cheyenne. Aceasta joacă rolul lui Dani, singura supravieţuitoare a unei tragedii care distruge tot tribul din care făcea parte.

Internarea ei la spitalul de psihiatrie, prezintă elementul perturbator care porneşte conflictul, atunci când coşmarurile ei prind viaţă şi îi afectează pe ceilalţi rezidenţi.

Josh Boone spune că personajul lui Rahne Sinclair a fost creat cu actriţa Maisie Williams (cunoscută pentru rolul ei ca Aria din Urzeala Tronurilor) în minte. Mica şi religioasa scoţiancă are puterea de a se transforma într-un lup (Wolfsbane).

Aceasta se luptă cu o vinovăţie puternică la adresa puterilor ei, care consideră că o fac nedemnă în ochii lui Dumnezeu, dar şi cu sentimentele ei pentru Dani, o persoană de acelaşi sex.

Illyana Rasputin/ Magik este persoanjul care este de cel mai mult timp internat la Milbury, fiind şi cea care se confruntă cu cele mai puternice traume. Aceasta există la limita între bine şi rău, inocenţă şi corupţie, având reale dificultăţi de a avea încredere în oameni. Ea şi-a creat un loc imaginar numită Limbo, unde să se simtă în siguranţă.

Sam Guthrie, jucat de actorul Charlie Heaton, cunoscut pentru rolul său din serialul Stranger Things, este un băiat din Kentucky cu un trecut întunecat. Cannonball (Ghiuleaua) este alter ego-ul său, pentru abilitatea sa de a se mişca la viteze foarte mari.

Sam Guthrie a fost nevoit să renunţe la şcoală şi să îşi ajute familia lucrând într-o mină şi se simte responsabil pentru cauzarea accidentală a morţii a mai multor muncitori din mina în care lucra.

Jucându-l pe Robert da Costa, mutantul brazilian numit şi Sunspot (Pată de Soare) pentru abilităţiile sale solare, este jucat de actorul brazilian Henry Zaga, din serialul Cele 13 Motive (“13 Reasons Why”).

Acest personaj este trimis la psihiatrie de părinţii lui bogaţi cu scopul de a îl vindeca de aceste puteri. Sunspot este măcinat şi de lipsa de iubire a părinţilor lui, dar mai ales de o traumă personală din trecut. Deşi şarmant şi arătos, acesta trăieşte cu frica de a vorbi despre sau a îşi folosi puterile de mutant.

Despre producţie

Filmarea pentru această producţie a fost finalizată în anul 2017 în şi în jurul oraşului Boston. Povestea implică un anumit grad de claustrofobie, având în vedere că acţiunea se petrece aproape integral într-un spital de psihiatrie.

Pentru a reda acest sentiment, regizorul a ales ca locaţie de filmare un spital abandonat din Noua Anglie. Cei implicaţi în filmare îşi aduc aminte că atunci când au ajuns la locaţie, tencuiala se desprindea de pe perete, erau dărâmături peste tot şi locul părea a fi bântuit. Spitalul este un personaj în sine.

Efecte vizuale

Ursul demon (Demon Bear) din benzile desenate originale este simbolic pentru chinurile cu care se confruntă personajul Dani Moonstar, în încercarea ei de a îşi accepta rădăcinile nativ americane şi a gestiona pierderea inocenţei specifice copilăriei. Cu fiecare coşmar a lui Dani, bestia este din ce in ce mai mare până când ajunge să existe în realitate.

Echipa de filmare, în frunte cu Peter Deming, explică cât de complicat este să filmezi un urs de peste 10 metri, care nu se află de fapt pe platou. Când filmau, în loc de un urs enorm, actorii trebuiau să reacţioneze la o structură metalică subţire cu ochi strălucitori, care avea dimensiuni foarte mici.

Multe secvenţe din amintirile personajelor au fost create după filmare, exclusiv pe calculator, la fel ca şi dragonul companion pe nume Lockheed.

Un alt spaţiu impresionant din punct de vedere al efectelor vizuale este un loc pe care Josh Boone îl numeşte Lumea de Dincolo (Netherworld). Acesta este locul viselor, unde Dani Moonstar se confruntă cu coşmarurile ei, iar pentru filmarea acestei lumi s-a folosit un suport de peste 54 de metri pictat manual de artistul Graham Menage.

Sinopsis

Patru adolescenţi mutanţi sunt izolaţi în spitalul Milbury de psihiatrie. Aceştia sunt monitorizaţi de Dr. Cecilia Reyes, care crede că mutanţii sunt un pericol atât pentru ei cât şi pentru societate şi încearcă să îi înveţe să îşi inhibe puterile supranaturale. Când nou venita Danielle “Dani” Moonstar este internată în spital, evenimente nefireşti încep să aibă loc. Pacienţii sunt invadaţi de halucinaţii, iar atât abilităţile lor de mutanţi, cât şi prietenia lor le este pusă la încercare, în lupta pentru supravieţuire.

Filmul “New Mutants” este distribuit în România de Forum Film România şi are premiera în cinematografe în data de 18 septembrie, în format 2D subtitrat.

Despre Forum Film România

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney, Disney Pixar, Marvel, şi şi LucasFilm si de curand si pe cele produse de 20th Century Studios si Searchlight Pictures.

În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Bulgaria, Ungaria, şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Marvel, compania distribuie şi titluri ale studiourilor MGM, FilmNation, Relativity şi alţi independenţi. Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.

Pentru mai multe detalii despre cele mai noi producţii distribuite de Forum Film România, accesaţi:

www.cineforum.ro

Facebook CineForum

Instagram Cineforumromania

YouTube - CineforumRomania

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus