Skip to main content

Interviu. Toni Grecu, proiect video la Mediafax: „Internetul este mai prietenos decât televiziunea. Sunt postări cu peste un milion de vizualizări”

 
Interviu. Toni Grecu, proiect video la Mediafax: „Internetul este mai prietenos decât televiziunea. Sunt postări cu peste un milion de vizualizări”

Interviu. Toni Grecu revine. Fostul Divertis are o emisiune de satiră online, pe platforma Mediafax. Se numește „Știrea Mea” și se poate urmări atât pe site, cât și pe rețelele sociale.

Publicitate

De ce a ales acest proiect fostul Divertis? De unde a pornit ideea?

„Toată lumea a făcut ceva pe net. M-am înscris și eu în trend”, spune Toni Grecu. „Inițial am făcut totul singur, în casă”, continuă el.

Emisiunea se bazează pe umor și ironie. „Puțin haz de necaz nu strică. Bine dozat, adică temperat”, mai continuă Toni.

De ce a ales să filmeze proiectul pentru Mediafax?

„Este un proiect bazat pe actualitate, pe știri. E un loc potrivit pentru acest gen de divertisment bazat pe news”, explică el.

Toni Grecu, interviu integral pentru Paginademedia.ro:

Paginademedia.ro: Ce te-a făcut să realizezi proiectul „Știrea Mea” la Mediafax? De ce ai ales să colaborezi pe partea de video?

Toni Grecu: „Ce m-a făcut? Carantina de astă primăvară. Toată lumea din domeniu a făcut ceva pe net. M-am înscris în trend. Dacă nu era situația asta specială nu m-aș fi apucat. Dar e interesant. Inițial am făcut totul singur, în casă. Apoi, după ridicarea carantinei, am început să filmez în studio.

Am ales Mediafax deoarece acest proiectul este bazat pe actualitate, pe știri. E un loc potrivit pentru acest divertisment bazat pe news.

În plus, după cum se vede, toate site-urile mari, serioase, își dezvoltă o latură de conținut video original, produs în propria curte. Eu fac online din 2016, în mod curent, fără întrerupere, dar în calitate de scenarist și producător, nu în calitate de protagonist.”

Paginademedia.ro: Ce mesaje vrei să transmiți prin intermediul producțiilor video?

Toni Grecu: „Mesajele sunt cele care se văd. Un pic de umor pe subiecte foarte serioase și uneori înfricoșătoare. Frica a cuprins lumea și probabil o va schimba pentru multă vreme de acum încolo. Puțin haz de necaz nu strică. Bine dozat, adică temperat.

Totul este bazat pe noua realitate care ne înconjoară. E o provocare și o oportunitate. Minoră, ce-i drept, dar e.”

Toni Grecu: „Internetul este mai prietenos decât televiziunea”

De câte ori apare rubrica video? Există un anumit program?

Toni Grecu: „În carantină a fost zilnică, până ne-am eliberat. Am reluat-o într-un ritm de una pe săptămână și acum sunt două postări pe săptămână. Marțea și vinerea, în principiu. Internetul este mai îngăduitor decât televiziunea din acest punct de vedere, mai relaxat.

Dacă e un eveniment bun și ideea e ună, se poate filma și difuza în orice zi, la orice oră. Cred că asta face diferența față de tv.

Internetul este mai prietenos și mai aproape de public decât televiziunea. Și de asta online-ul va detrona televizorul, dacă nu a și făcut-o deja. Mult mai multă lume vede ce fac eu în online, decât dacă acest program era difuzat la o televiziune, oricare dintre ele.

Sunt postări cu peste un milion de vizualizări pe facebook. Și, atenție, vorbim de o pagină de news, de divertisment, care găzduiește aceste short-uri.”

Paginademedia.ro: În viitor ți-ai propus să colaborezi cu Aleph Comedy?

Toni Grecu: „E un pic cam devreme să răspund la această întrebare. În primul rând trebuie să așteptăm lansarea aceste televiziuni și după aia vorbim.

Ar fi un lucru extrem de benefic pentru piața de divertisment tv o televiziune specializată, românească, care să folosească resursa locală în exclusivitate”.

Paginademedia.ro: Ce alte proiecte personale mai ai în perioada următoare?

Toni Grecu: „Mă feresc să îmi mai fac planuri de viitor mai lungi de 14 zile. Totul depinde de evoluția pandemiei. Îmi vine rău când spun asta, deoarece m-am săturat de această frază clișeu, însă nu am altă variantă mai bună.

Cel mai important este să fim sănătoși, în cel mai grav caz, să avem formă ușoară. Proiecte sunt, nu duc lipsă. Numai piața să nu se prăbușească de tot, și să nu mai fie vreun lockdown.”

 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu