Skip to main content

Tolontan: „Pe Antena 3 continuă reclamele Primăriei Capitalei, ca un necesar memento al unei epoci pe care nu trebuie să o uităm”

 
Tolontan: „Pe Antena 3 continuă reclamele Primăriei Capitalei, ca un necesar memento al unei epoci pe care nu trebuie să o uităm”

Alegerile acestea marchează și iritarea oamenilor față de politica de fake-news. Nu înseamnă că știrile false nu se vor mai citi. Dar rezultatele arată că, atunci când iau decizii pentru viața lor, cetățenii sunt mai atenți la ce informații li se pun în față”, scrie jurnalistul Cătălin Tolontan într-o opinie post-alegeri

Coordonatorul editorial al publicațiilor Librtatea și GSP abordează un subiect intens dezbătut în acest an: banii dați de primării (mai ales cele din București) către televiziuni, site-uri și ziare sub pretextul unor campanii pentru „realizările” respectivelor instituții.

Publicitate

De aici vine și una dintre concluziile importante ale lui Tolontan:

„Lucrurile s-au întors împotriva celor care se pretind formatori de opinie, dar nu sunt, în multe ocazii, decât niște postaci ai diverșilor politicieni.

Gâdea (Antena 3), Dana Budeanu (Știri pe surse, A3), Chirieac (DC News, A3, RTV) și Silviu Mănăstire (B1 TV, PSnews) sunt câțiva dintre cei care au pus în circulație cele mai aberante minciuni”, spune el. 

El subliniază: 

Noile administrații au o datorie față de cetățeni: să asigure transparența banilor cheltuiți cu media și care au otrăvit sfera publică în acești ani.

De asemenea, mai adăugă:

„Deocamdată, programate din timp pentru marea victorie și imposibil de scos de pe o zi pe alta, pe Antena 3 continuă reclamele Primăriei Capitalei, ca un necesar memento al unei epoci pe care nu trebuie să o uităm.

Tolontan și jurnaliștii de investigație, victimele unei intoxicări via Silviu Mănăstire

În editorialul său, Tolontan vorbește despre manipulările împrăștiate în ultima vreme de realizatorii TV. Chiar el și echipa de investigații de la Libertatea au fost victimele unei astfel de manipulări. 

Cel care a propagat în spațiul public acuzațiile a fost Silviu Mănăstire, realizator TV și cel care controlează site-ul PSnews. 

„Acuzații incendiare la adresa lui Cătălin Tolontan. A prestat și el pentru interlopi, așa cum din păcate a făcut și Nicușor Dan”, a declarat Mănăstire cu puține zile înaintea alegerilor.

N-a scăpat nici Dana Budeanu, care a fost o aprigă susținătoare a Gabrielei Firea, cea care a fost în ultimii patru ani Primar General al Bucureștiului:

„58% din afișările plătite ale Primăriei Bucureștiului pe net au mers la siteul unde apare Dana Budeanu”, punctează Tolo.

Este vorba despre Știripesurse.ro, site-ul care a făcut reclamă la curse Tarom care nu mai existau. În finalul textului, Tolontan semnalează și un clickbait de zile mari via DCNews (site controlat de Bogdan Chireac):

„Curg mesajele la Casa Regală. Regina Elisabeta, în culmea FERICIRII. E ÎNSĂRCINATĂ”, titrează publicația. 


Vezi textul, pe Liberatea


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Cosmin Buica, la ProTV sunt mai multe voci: pe langa cea a lui Bebe Cotimanis care a fot primul voice over (inca mai sunt cateva promo-uri cu vocea lui) La scurt timp a venit ca voice over si actorul Valentin Teodosiu (mai mult pe promo la filme), apoi George Vintila (actualul voice over pentru emisiuni). Un alt voice over a fost Luca Cambesteanu (Digi FM) pe Stirile ProTV....si mai sunt si altii.
  • De-a lungul anilor, au fost 2 voci la Pro Tv: a lui Bebe Cotimanis (acum este noua "voce" de la Prima TV), si a acestui domn, care acum e la Aleph News. Acum la Pro, este vocea lui George Vintila, fost realizator de emisiuni la PRO FM.
  • https://psnews.ro/jurnalistul-silviu-manastire-razboi-total-cu-tolontan-a-sifonat-bani-din-cipru-din-firmele-offshore-ale-lui-dan-voiculescu-441029/
  • Mi se pare, sau vocea Aleph News din acest promo seamana cu vocea Pro TV?
    https://www.facebook.com/111683990314101/videos/351055382906090

Trimite un comentariu