Skip to main content

Bogdan Olteanu, fost şef al Camerei Deputaţilor, condamnat. Sentinţa are legătură cu numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei

 
Foto | Inquam Photos
Foto | Inquam Photos

Bogdan Olteanu, fost lider PNL în anii 2000 şi fost preşedinte al Camerei Deputaţilor (2006-2008), a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă, scrie G4media.ro.

Publicitate

Condamnarea a venit în dosarul în care Olteanu era acuzat că ar fi intervenit pe lângă Călin Popescu Tăriceanu (premier la acea vreme) să îl numească pe Liviu Mihaiu (Radio Guerilla) guvernator al Deltei Dunării în 2008.

Concret, Olteanu a fost trimis în judecată de DNA în 2016 pentru că, în perioada iulie-noiembrie 2008, a primit de la Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, mai spune sursa menţionată.

Decizia este definitivă.

Procurorii susţineau că Mihaiu a ajuns la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Suma de un milion de euro a ajuns la Olteanu în biroul său de la PNL, după ce a fost trimisă dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăţi înregistrate în Statele Unite.

Tribunalul Bucureşti îl condamnse pe Olteanu, în primă instanţă, la 7 ani de închisoare la sfârşitul lui 2019, dar acum a primit cinci ani. Decizia este definitivă şi a venit chiar de ziua fostului deputat.

Decizia instanţei via G4media:

„Solutia pe scurt: Decizia penală nr.1129/A din data de 29 Octombrie 2020 – În temeiul art.421 pct.2 lit.a din Codul de procedură penală, admite apelul declarat de inculpatul OLTEANU BOGDAN împotriva Sentinţei penale nr.1960 din data de 24 decembrie 2019, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, în Dosarul nr.20082/3/2017.

Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, în fond, rejudecând: Reduce pedeapsa principală aplicată inculpatului OLTEANU BOGDAN pentru infracţiunea de trafic de influenţă, prev. de art.291 alin.1 Cod penal rap. la art.6 din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art.5 Cod penal, de la 7 ani închisoare la 5 ani închisoare, menţinând pedepsele complementare şi accesorii aplicate aceluiaşi inculpat prin sentinţa apelată. În temeiul art.424 alin.3 Cod de procedură penală rap. la art.72 Cod penal, deduce din pedeapsa principală de 5 ani închisoare aplicată inculpatului perioada reţinerii, a arestării preventive şi a aretului la domiciliu, de la 29.07.2016 la 20.10.2016, inclusiv.

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. În temeiul art.275 alin.3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului. În temeiul art.275 alin.6 rap. la art.272 alin.1, 2 din Codul de procedură penală, onorariul parţial cuvenit avocatului din oficiu desemnat pentru inculpat, în cuantum de 220 lei, rămâne în sarcina statului, fiind suportat din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 29 octombrie 2020.”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    dar ala care l-a numit ( tericeanu ) nu pateste nimic ? a plecat urechea la olteanu asa ca il iubea pe el ?
  • vantul vantul
    Maximilian Luca - tu ai fumat ceva? Ala vector de imagine? Poate a lu vantu.
    Iar procesul incepe cand trebuie. Se strang dovezi si se pune dosarul la sertar. Cand trebuie apare si dosarul cu condamnarea.
  • Maximilian Luca Maximilian Luca
    Liviu Mihaiu a fost un vector de imagine al Deltei Dunării, un promotor al ei.
    Cred că numirea lui în această funcție a fost o idee bună, chiar inspirată, și nu cred că era nevoie de trafic de influență pentru ca dumnealui să acceadă în această funcție.

    Iar Bogdan Olteanu este în acest moment tot într-o funcție importantă, este viceguvernator al BNR și păstrează șanse pentru a accede la funcția de guvernator.
  • didi didi
    nepotul ghizelei vass ajunge la puscarie. de ce o fi durat atata procesul, naiba stie... procesul a inceput in 2016...

Trimite un comentariu

sus