Skip to main content

VIDEO. La cinci ani de la Colectiv. Poveștile a trei supraviețuitori, într-un documentar la TVR

 
VIDEO. La cinci ani de la Colectiv. Poveștile a trei supraviețuitori, într-un documentar la TVR

La cinci ani de la Colectiv. TVR 1 aduce un documentar care spune poveștile a trei supraviețuitori din Colectiv, tragedie care a marcat România în urmă cu cinci ani. 

„Omul care dăruiește oglinzi”, un film ce spune poveștile a trei tineri răniți în clubul Colectiv și a căror viață s-a transformat după întâlnirea cu medicul Felix Popescu, se vede vineri, 30 octombrie, de la ora 23:10.

Publicitate

Oana, Adina și Alex au ieșit din coșmarul Colectiv cu sechele grave și lipsa parțială a părului. Felix Popescu a fost cel care a încercat imposibilul și a reușit, pentru prima dată în lume, un implant de păr pe grefă de piele.

El a tratat peste 30 de tineri răniți în Colectiv și a realizat 100 de sesiuni chirurgicale pro bono, pentru ca aceștia să redevină ce au fost. 

Producția a fost realizată de Alina Amza.

„Documentarea și realizarea filmului au durat un an și două luni, iar poveștile Oanei, Adinei și cea a lui Alex m-au încărcat peste măsură. În primul rând, ei nu mai aveau încredere în jurnaliști, pentru că, timp de cinci ani, le-au fost adresate o serie de întrebări incomode din dorința de a impresiona publicul cu orice preț.

Am avut nevoie de mult timp până am construit o relație cu cei trei tineri; pe Alex l-am așteptat șase luni pentru a se convinge că poate discuta deschis cu mine și pentru a mă cunoaște dincolo de profesie”, povestește realizatoarea documentarului.

FOTO

 

VIDEO. Omul care dăruiește oglinzi

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Ca de obicei, Tvr își dă cu stîngul in dreptul. Își sabotează lucrurile bune. Programează la ora 23 un documentar ce ar fi trebuit difuzat în prime time. Încă un semn al genialitatii cuplului de aur Doina Gradea-Eduard Dirvariu.

Trimite un comentariu