Skip to main content

COMUNICAT. Peste 750 de cadre didactice au aflat cum pot face educaţie fără bullying!

 
COMUNICAT. Peste 750 de cadre didactice au aflat cum pot face educaţie fără bullying!

COMUNICAT. Peste 750 de cadre didactice au participat la videoconferinţa “Educaţie fără bullying în Sectorul 3, Bucureşti”, unde au aflat cum pot contribui la prevenirea bullying-ului în rândul copiilor.

Evenimentul s-a desfăşurat online, pe 24 octombrie, şi a fost urmărit de 764 de cadre didactice, dintre care 211 din Sectorul 3 al Capitalei.

Videoconferinţa a avut invitaţi ca speakeri o parte din specialiştii care au participat la crearea legii de prevenire a bullying-ului şi a normelor de implementare în instituţiile de învăţământ, care se aplică începând din acest an şcolar

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Profesorii au avut ocazia să îi întâlnească pe Nadia Tătaru - iniţiatoarea demersului strategic naţional de prevenire şi combatere a bullying-ului, Adina Codreş - consilier superior la Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii din cadrul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Aura Stănculescu - profesor consilier şcolar şi director al Centrului Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CMBRAE), Adriana Mitu - psiholog, Leon Magdan – Profesorul de Joacă şi pe Rareş Voicu - preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor.

Participanţii la eveniment au apreciat în mod special exerciţiile practice prezentate de specialiştii invitaţi şi au fost interesaţi să afle care sunt etapele de acţiune în cazul în care identifică un caz de bullying, cum pot relaţiona mai uşor cu părinţii copiilor implicaţi în cazuri de bullying, dar şi cum pot aplica metodele de prevenire a bullying-ului în sistemul şcolii online.

De asemenea, pentru a continua acest demers curajos în beneficiul tuturor copiilor, profesorii au primit materiale practice de lucru cu elevii, la clasă sau la grupă.

“Pentru a creşte un copil e nevoie de un sat întreg, iar asta nu doar în materie de cunoştiinţe şi abilităţi, ci şi pentru a-l învăţa comportamente. Am reuşit să ne aliniem la nivel naţional în materie de bullying în rândul copiilor, iar acum a venit momentul ca fiecare cadru didactic să fie implicat în procesul de implementare la nivel naţional, în fiecare unitate de învăţământ. Nu doar familia e importantă în modul în care copilul se formează, ci şi cadrele didactice care interacţionează cu el, începând chiar din primii ani.” - consideră Nadia Tătaru, preşedintele Asociaţiei Părinţilor Isteţi.

Specialiştilor invitaţi la eveniment li s-au alăturat câţiva influenceri pentru copiii şi tinerii de azi - Sore, Nicole Cherry şi Călin Goia. Ei au împărtăşit din experienţele de bullying pe care le-au trăit în copilărie şi au povestit despre soluţiile pe care le-au găsit pentru a depăşi acele momente dureroase. Ei au făcut apel la cadrele didactice să îi ajute pe copii prin depistarea precoce a violenţelor şi să intervină conform legii, pentru a minimiza consecinţele
negative şi a-i reintegra pe elevii afectaţi.

“Eu am fost victimă a bullying-ului în copilărie şi de aceea acum încerc să fiu cât mai aproape de cei trei copii ai mei, dorindu-mi ca aceştia să poată comunica astfel de probleme cu mine. Faţă de anii copilăriei mele, acum lucrurile s-au complicat, căci avem acum şi mediul online, unde cumva trebuie să îi protejăm pe copii.“ - a spus Călin Goia.

Nicole Cherry a povestit despre cum a fost victima bullying-ului în copilărie şi a recomandat ca cei mici să fie învăţaţi despre prevenirea bullying-ului cu ajutorul cântecelor şi poveştilor.

Sore a subliniat, la rândul ei, rolul profesorilor în protejarea copiilor şi în diminuarea comportamentelor de bullying, ea amintindu-şi despre cât de afectată era când profesorii scoteau în faţa clasei pe oricine greşea şi îl făcea de râs. Consecinţa era că acei copii ruşinaţi deveneau apoi agresori sau victime ale bullying-ului colegilor.

Orice persoană interesată să se implice în prevenirea şi combaterea bullying-ului se poate înscrie pe platforma www.educatiefarabullying.ro, pentru a afla noutăţi şi informaţii despre viitoarele evenimente dedicate profesorilor şi părinţilor pe tema bullying-ului.

Noua lege de prevenire a bullying-ului şi normele de implementare în instituţiile de învăţământ, care se aplică începând din acest an şcolar, oferă pârghii clare pentru ca mediul şcolar, fizic sau virtual să fie sigur şi plăcut atât pentru copii, cât şi pentru profesori, pentru că învăţarea şi performanţa copiilor pot avea loc doar într-un mediu plăcut şi securizant.

Campania «Educaţie fără bullying în Sectorul 3, Bucureşti» a fost organizată de Asociaţia Părinţilor Isteţi în parteneriat cu Itsy Bitsy FM şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, cu finanţarea Primăriei Sector 3 Bucureşti din fonduri nerambursabile, de la
bugetul local.

Asociaţia Părinţilor Isteţi militează de peste trei ani pentru prevenirea şi combaterea bullying-ului, fiind co-iniţiator al campaniei strategice naţionale de prevenire a bullying-ului, împreună cu Itsy Bitsy FM.

De asemenea, Asociaţia Părinţilor Isteţi face parte din echipa care a elaborat Normele metodologice de implementare a legii de prevenire a bullying-ului şi lucrează în continuare la ghidurile de implementare a acestor norme în toate instituţiile de educaţie preuniversitară din România.

Asociaţia a organizat până acum campania socială «Bullying-ul începe acasă şi se continuă la şcoală» (2017) şi campaniile de prevenire a bullying-ului adresate cadrelor didactice Grădiniţe fără Bullying (2017) şi Şcoli fără Bullying (2018), proiecte finanţate de Primăria Sector 3 Bucureşti cu fonduri nerambursabile de la bugetul local.

GALERIE FOTO

  • Adina Codres
  • Aura Stanculescu
  • Nadia Tataru si Adriana Mitu

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus