Skip to main content

COMUNICAT. Cum îl poți ajuta pe copil să aibă rezultate mai bune la școală

 
COMUNICAT. Cum îl poți ajuta pe copil să aibă rezultate mai bune la școală
Foto | Pexels

COMUNICAT. Părintele este cel mai important învățător pentru copilul său, iar implicarea lui în procesul de educație are un rol esențial. Psihologii precizează că în familiile în care părinții sunt interesați în mod activ de modul în care copilul se descurcă la școală, elevii au rezultate mult mai bune.

Publicitate

Prin urmare, nu este nevoie de meditații sau de cursuri suplimentare, ci de ajutor din partea familiei.

Nota Paginademedia.ro: În secțiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit. 

Nu este un efort prea mare, trebuie doar ca părinții să le dedice copiilor ceva mai mult timp, iar asta nu înseamnă să le rezolve ei temele. Iată ce trebuie să faci ca să fii alături de copilul tău.

Discută deschis cu dirigintele sau învățătorul

O comunicare sinceră și frecventă cu dirigintele și învățătorul este esențială, pentru că în acest fel poți afla cum se adaptează copilul tău la cerințele școlii și la colectiv. E posibil ca micuțul să-ți ascundă anumite probleme cu care se confruntă, dar care îi sunt cunoscute dirigintelui.

 

Comunicarea cu profesorul sau învățătorul nu înseamnă însă numai să participi la ședințele cu părinții. Câteva discuții față în față pot fi de mare ajutor, mai ales că în acest fel vei fi la curent și cu problemele care există la școală și care îl pot afecta și pe copilul tău.

Ajută copilul la teme

Unii copii nu se descurcă singuri cu temele sau au nevoie de ajutor la anumite materii, care li se par mai dificile. Dacă ai posibilitatea, fii alături de el și organizează într-un mod plăcut timpul dedicat temelor.

Copilul trebuie să aibă un birou confortabil și bine luminat, să-și facă temele într-un anumit interval orar, nu seara târziu. De asemenea, ar fi bine să nu aibă un televizor în cameră, pentru că ar putea fi tentat să neglijeze temele ca să urmărească serialul preferat.

Dacă îl poți ajuta cu rezolvarea temelor, este perfect, dar dacă nu, atunci apelează mai întâi la rude sau la prieteni, nu la un meditator. Laudă copilul pentru fiecare exercițiu pe care a reușit să-l rezolve și nu pune presiune pe el, pentru că nu trebuie să aibă rezultate perfecte chiar la toate materiile.

Încurajează-l să aibă un hobby

Un copil care își poate urma pasiunea este un copil fericit, iar rezultatele bune nu vor întârzia să apară, inclusiv pe plan școlar. Discută mereu cu copilul tău și află ce i-ar plăcea să facă în timpul liber, apoi înscrie-l la cursul sau atelierul respectiv.

Poate că este pasionat de muzică, desen sau sport, ori poate s-ar bucura să participe la un curs de teatru sau la un atelier de lectură.

Ajută-l să descopere plăcerea de a citi și cumpără-i cărțile care îl interesează! Găsești o gamă variată de cărți pe Librăriadelfin.ro, de unde poți comanda beletristică pentru toate gusturile și pentru orice vârstă.

Comunică mereu cu el

Cel mai important aspect în relația cu copilul tău este comunicarea sinceră, deschisă. Discută cu el zilnic și află care sunt provocările cu care se confruntă la școală, ce anume îl îngrijorează, de ce îi este teamă.

În acest fel, vei afla dacă este obosit sau stresat, dacă are probleme cu anumiți colegi sau cu unii profesori. Este foarte important să afli cât mai repede aceste lucruri, ca să poți acționa în consecință, pentru a-l ajuta.

Prin urmare, nu trebuie să angajezi meditatori dacă vrei ca micuțul tău să obțină rezultate mai bune la școală. Trebuie doar să fii alături de el, să-l ajuți și să-l încurajezi mereu și să comunici deschis cu el, indiferent care ar fi problemele cu care se confruntă.

 

Ce este secțiunea COMUNICATE:

În secțiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât și free-lancerilor care doresc să își promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro

Trimite un comentariu