Skip to main content

COMUNICAT. De ce sunt atât de populare restaurantele cu produse fast food?

 
COMUNICAT. De ce sunt atât de populare restaurantele cu produse fast food?
Foto - www.piqsels.com

COMUNICAT. Cu siguranță că ai savurat, măcar o dată, un burger, un hotdogi sau alte preparate de tip fast-food. Fie au făcut deliciul ieșirilor în oraș cu prietenii, fie, le-ai comandat acasă, ca să meargă perfect cu filmul de vineri seara, văzut acasă, în familie. Iar, uneori, chiar a trebuit să aștepți puțin, chiar dacă le-ai luat de la un fast food, pentru că era foarte aglomerat.

Dar, de ce sunt atât de populare restaurantele cu produse fast-food, nu doar în România, ci în întreaga lume?

Publicitate

Află, din rândurile următoare, motivele pentru care aceste mâncăruri sunt dragoste la prima degustare pentru oameni de toate vârstele, de pe toate meridianele.

Nota Paginademedia.ro: În secțiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Rapiditatea în servire

Apariția restaurantelor fast-food este semnalată în America, la începutul secolului XIX, dar fenomenul a luat amploare în anii ‘50. Atunci a intervenit necesitatea de a servi rapid un număr cât mai mare de oameni, în marile orașe, la evenimentele publice, la popasurile de pe autostrăzi, practic... oriunde.

Motivele acestei transformări sunt schimbarea ritmului de viaţă şi a obiceiurilor locuitorilor din marile oraşe, creşterea puterii de cumpărare, apariţia unei clase de mijloc cu un grad înalt de mobilitate, dezvoltarea comerţului modern și, mai ales, extinderea marilor lanțuri de retail şi a mallurilor.

Faptul că poți comanda cina pe loc, fără efort, chiar de la tine din mașină, cum este în cazul restaurantelor fast food cu servire drive thru, sau posibilitatea să cumperi, în 2 minute, un meniu de trei feluri, plus băuturile aferente, toate acestea reprezintă argumente puternice pentru faima restaurantelor cu produse fast-food.

Dezvoltarea comunicării online a crescut și mai mult popularitatea mâncărurilor de tip fast-food. Acum, oricine poate comanda printr-un simplu click, iar specialitățile favorite sosesc la ușă.

De exemplu, Burger House livrează la domiciliu prin aplicația Food Panda, așa că burgeri americani super cunoscuți sunt disponibili oriunde, cu aceeași rapiditate.

Prețul redus al produselor

Meniurile și ofertele fast-food au prețuri mai mici decât preparatele de la restaurant sau decât mâncărurile pregătite acasă. Acest lucru este posibil datorită standardizării și aplicării unor metode de organizare a fluxurilor de producție și livrare care maximizează eficiența întregului lanț de activități.

În combinație cu rapiditatea în servire, acesta este un argument puternic pentru restaurantele cu produse de tip fast-food, pentru că omul modern este mereu pe fugă și, totodată, este supus unei constante presiuni financiare.

Prin urmare, aceste localuri sunt o soluție ieftină și la îndemână pentru micul dejun în drumul spre job, pentru pauza de prânz sau pentru o cină rapidă.

Aportul ridicat de calorii

Toate produsele de tip fast-food conțin ingrediente bogate în calorii, fie că este vorba despre carne, brânză, cașcaval sau ouă.

Organismul uman are nevoie de acest aport ridicat de calorii, ca să funcționeze în condiții de stres cotidian și să stocheze energie pentru eforturile prezente și viitoare.

Este în firea noastră să preferăm astfel de preparate calorice, drept reacție la nevoia naturală de supraviețuire. Așa că, o vizită rapidă la un restaurant cu produse fast food determină o senzație plăcută, de satisfacție și de împlinire.

Conținutul mare de zahăr

Multe dintre preparatele de tip fast-food, chiar și chiflele de la burgeri sau hotdogi, conțin zahăr, acest aliment care crește nivelul de dopamină. Când este eliberată în cantități mari în corp, dopamina oferă senzații de plăcere și recompensă, așa că fiecare dintre noi simte nevoia să repete experiența culinară care i-a creat acest sentiment.

Pe de altă parte, din cauza modului de viață dezordonat, nivelul glicemic este, deseori, scăzut, suntem apatici, obosiți, și apare nevoia de ceva dulce. Creierul are nevoie de un astfel de stimulent, iar produsele fast-food sunt cele mai potrivite: mereu la îndemână, cu gustul dorit, ușor de procurat.

Acum, după ce ai citit cele de mai sus, poate îți este clar de ce sunt atât de populare restaurantele cu produse fast food, locuri unde oricine găsește să mănânce ceva bun, repede și ieftin.

Ce este secțiunea COMUNICATE:

În secțiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât și free-lancerilor care doresc să își promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro

Comentarii

  • simplu ! la restaurant trebuie sa stii cum sa tii furculita si cutitul si ce sa faci cu ele ,cum sa stai decent la masa si alte restrictii in miscari iar la fast food maninci ca din troaca - e mult mai comod si corespunde omului actual

Trimite un comentariu