Skip to main content

DERAPAJ. „Patriarhul României, ameninţat cu execuţia” sau „Atentat eşuat la Patriarhul Daniel” - Antena 3 şi Evz, două titluri de click-bait

 
DERAPAJ. „Patriarhul României, ameninţat cu execuţia” sau „Atentat eşuat la Patriarhul Daniel” - Antena 3 şi Evz, două titluri de click-bait

FOTO. Antena 3 şi Evenimentul zilei au dat titluri bombastice în scandalul momentului legat de Patriarhul României. Mai întâi Antena 3 a abordat subiectul, apoi şi Evz.

Publicitate

Aseară, în emisiunea lui Mihai Gâdea - Sinteza Zilei, s-a folosit următoarea burtieră:

„Patriarhul României, ameninţat cu execuţia”, după cum s-a văzut pe post minute bune.

Ulterior, Evz a preluat un pasaj din emisiunea Antenei 3, unde intrase prin telefon patronul Evz - Dan Andronic, cu o abordare asemănătoare: „Atentat eşuat la Patriarhul Daniel”.

Ce atentat eşuat? Cu ce execuţie a fost ameninţat Patriarhul?

În realitate nu era vorba nici de un „atentat” propriu-zis, nici de o „execuţie” propriu-zisă.

Reamintim că, în ultimele zile, s-a viralizat un fragment dintr-o predică a Patriarhului Daniel, cu o ocazia pelerinajului la moaştele Sf. Dimitrie Cel Nou din Bucureşti, care s-a desfăşurat cu restricţii din cauza pandemiei. Patriarhul a zis, printre altele:

„Autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte ale sfântului, motivând că în aceeaşi zi, în clădirea de alături (Palatul Patriarhiei n.r.), unde era sediul Marii Adunări Naţionale, ar avea loc o şedinţă importantă.

Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost 'răsplătită', în sensul că, peste câteva luni, regimul comunist a căzut, iar în clădirea de alături, care a devenit Palatul Patriarhiei, în 27 octombrie, în anul 2007, chiar de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, a fost înfiinţat Centrul de presă Basilica al Patriarhiei Române, care, prin radio şi televiziune, transmite de la Catedrala Patriarhală în fiecare zi slujba Sfintei Liturghii şi slujba Vecerniei spre bucuria credincioşilor ortodocşi din ţară şi din Diaspora română", a spus PF Daniel potrivit Digi24.

Discursul lui Mihai Gâdea, din emisiunea de aseară, a pornit de la un articol publicat de Newsweek România, despre care Gâdea spune că „este apropiată guvernului liberal”. Concret, cei de la Newsweek vorbesc despre faptul că „este posibil ca dosarul de Securitate al Patriarhului Daniel să nu fi fost ars în 1989”, aşa cum se vehicula.

Realizatorul Antena 3 a subliniat că Newsweek nu a adus şi probe pentru ce a scris. Publicaţia condusă de Sabin Orcan îl citează pe Mădălin Hodor, cercetător al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

Despre Hodor, Gâdea spune că a mai făcut astfel de „odioşenii”.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dragos Dragos
    B.A.M., captura foto arata ca subiectul a fost abordat si de Antena 3, deci acolo nu e click-bait, ci dezinformare grosolana, dar de, popii intre ei se apara, chiar cu pretul unei dezinformari.
  • B.A.M B.A.M
    Clik-bait-ul nu e un derapaj, ci o strategie de marketing! (Aviz amatorilor)

Trimite un comentariu

sus