Skip to main content

Grigore Cartianu, emisiune la un nou post TV regional. Azi a cerut, dar nu a luat licența. Patronul e cel care a înregistrat la OSIM marca #REZIST

 
Grigore Cartianu, emisiune la un nou post TV regional. Azi a cerut, dar nu a luat licența. Patronul e cel care a înregistrat la OSIM marca #REZIST

UPDATE. Postul a obținut 5 voturi pentru, condiții în care nu a obținut licența.

Publicitate

CNA. Jurnalistul Grigore Cartianu ar urma să modereze o emisiune la un post TV regional din județul Argeș. Noul canal se numește „Profi 24 TV” și se va difuza în HD la nivel regional. A cerut astăzi licența în ședința Consiliului Național al Audiovizualului. A aluat 5 voturi pentru și nu a obținut-o.

Emisiunea lui Cartianu se numește „Verde-n față” și se vede în online.

Cine este patronul televiziunii?

Iulian Uță este proprietarul ziarului Profit. În 2017 a înregistrat la OSIM marca #REZIST, după cum scria Adevărul în urmă cu trei ani.

Totodată, Uță a publicat pe site o informație în 2016 cum că Regele Mihai ar fi murit. Informația a fost dezmințită de Casa Regală, potrivit sursei menționate.

Uță vrea să lanseze noua televiziune alături de soția sa, Alina Uță. Amândoi dețin câte 50% din acțiuni. El a fost prezent în ședința CNA și și-a motivat alegerea, dar unii membri ai Consiliului nu au fost încântați de noul proiect. De asemenea, se estimează că televiziunea își va începe emisia pe 15 noiembrie.

Membru CNA: „Una e să aveți un ziar, pentru că nu va trage nimeni la răspundere, și una este să aveți o televiziune”

Despre televiziunea regională s-a vorbit intens la CNA. Au fost multe dezbateri, iar membrii Consiliului au vrut să știe cât mai multe despre jurnalistul Uță, dar și despre abordarea sa în televiziune. Radu Herjeu și Ramona Sorescu au luat poziții în ceea ce privește noua televiziune.

Iulian Uță: „Activez în presa scrisă de 25 de ani, de aproape doi ani de zile am început investiția în această televiziune. Ca și cheltuieli, am zis că renunțăm la varianta de print pe care o ținem pe piață de 16 ani.

Am început cu o televiziune online, producem de doi ani emisiuni, îl avem și pe Grigore Cartianu care are și el o emisiune, dar și alte producții de calitate. Venim în fața publicului argeșean cu alt tip de emisiuni.

În maxim 1 an de zile sper să venim la dumnevoastră să cerem licență națională.”

Radu Herjeu, membru CNA: „Aș vrea să știu cum veți evita la televiziune situații de genul „Regele Mihai a murit de câteva luni...”. Bănuiesc că nu trebuie să dezvolt acest lucru. Cum veți evita astfel de situații la televiziune?”

Iulian Uță: „Materialul nu era o știre, era un editorial, după o discuție cu prietenul cel mai bun al prințului Nicolae. Nu am rămas pe ideea că a murit în 2016, eu am informația că da, atunci s-a întâmplat. Casa Regală nu a venit cu un comunicat, doar după ce am publicat editorialul meu.”

Radu Herjeu: „Mai faceți partidul #REZIST?”

Iulian Uță: „Nu, atunci a fost cu totul altceva. Activitatea din presă se rezumă la câteva chestii care s-au preluat la nivel național. Atunci a fost cu totul altceva, am participat la acel miting, a fost ideea unui spaniol și am evitat să fac valuri la televiziuni.

S-a făcut acea solicitare OSIM pentru că cineva se pregătea să facă acest lucru.”

Ramona Sorescu a spus la rândul ei: „Una e să aveți un ziar, pentru că nu va trage nimeni la răspundere pentru derapaje, și una este să aveți o televiziune. E foarte important să observați diferența și să citiți legislația. N-am vrea să ajungem în situația în care să vă dăm licența și să ne trezim că avem o altă televiziune cu care trebuie să ne înfruntăm, ca să înțeleagă anumite derapaje.”

După alte discuții, membrii CNA au votat și televiziunea jurnalistului Uță: 5 voturi pentru și 3 împotrivă. Cei care au votat împotrivă sunt: Monica Gubernat, Ramona Sorescu și Nicolaie Bălașa. Radu Herjeu și Gabriel Tufeanu au fost îndoiți de noua televiziune, dar totuși au fost de acord în cele din urmă.

Pentru a trece licența, trebuiau 6 voturi pentru.

De menționat, de asemenea, că jurnalistul Uță a precizat că are o înțelegere cu cablistul RCS-RDS pentru a introduce canalul la nivel regional.
 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu