Skip to main content

STUDIU DE CAZ. Cine şi ce titluri a pus? Click-bait cu Ianţu, după infectarea cu Covid-19. De la o ironie la întrebare „Câţi bani a luat pentru a spune că are Covid?”

 
STUDIU DE CAZ. Cine şi ce titluri a pus? Click-bait cu Ianţu, după infectarea cu Covid-19. De la o ironie la întrebare „Câţi bani a luat pentru a spune că are Covid?”

„A primit Virgil Ianţu bani să zică că are Covid?” Un scurt studiu de caz care arată cum un simplu comentariu ironic al lui Virgil Ianţu, pornit de la o întrebare a unui "sceptic" a declanşat o "întrecere" în titluri de click-bait pe online. Cine şi ce titluri a pus? Cine a fost cel mai "accurate" şi cine a exagerat?

Publicitate

Un studiu de caz cu surprize, în care un site cu imagine serioasă - Pro TV - a promovat materialul cu un titlu de clickbait, iar un site tabloid, Spy News, a avut un titlu demn de o publicaţie quality (fără nicio ironie aici!)

Aşadar, mai întâi faptele:

Un fan l-a întrebat pe Ianţu, pe Facebook, cât a primit să spună că are Coronavirus:

- „Mie: 60 de lei. Dar alţii au primit mai mult”, i-a răspuns Ianţu ironic.

A fost de ajuns să "arunce în aer" online-ul românesc.

O colecţie de titluri, din monitorizarea Paginademedia.ro:

Pro TV (într-o postare pe Facebook), Evz.ro şi site-ul Fabricatinromania.info au avut cele mai "de clickbait" abordări. Dacă alte publicaţii au fost mai temperate în legătură cu posibilitatea ca Ianţu să fi primit bani pentru a se da bolnav de Covid-19, cele trei site-uri au dat-o mai direct:

- Virgil Ianţu minte că are Covid-19? Prezentatorul a dezvăluit ce sumă a încasat pe „marea declaraţie” - A scris EVZ pe site

- Virgil Ianţu a dezvăluit câţi bani a primit pentru a spune că are coronavirus. Suma este una incredibilă: „Alţii au primit mai mult” - a scris Pro TV pe Facebook, cu un link către site-ul Perfecte.ro (site care a abordat într-o manieră corectă subiectul).

- Virgil Iantu a raspus: Cati bani a primit pentru a spune ca are coronavirus - a titrat şi Fabricat în România.

Alte site-uri precum Fanatik, CanCan şi WowBiz, ci fie au pus sub semnul întrebării posibilitatea, fie au notat în text polemica dintre Ianţu şi respectivul fan.

  • Fanatik - Virgil Ianţu a fost întrebat câţi bani a primit pentru a spune că are Covid-19. Răspunsul prezentatorului
  • SpyNews - Virgil Ianţu, răspuns ironic la adresa celor care l-au întrebat cu cât a fost plătit să spună că are coronavirus. Reacţia prezentatorului TV
  • WOWbiz - Ce a declarat Virgil Ianţu, după infectarea cu coronavirus. Primele declaraţii ale prezentatorului TV
  • Cancan - Cum a răspuns Virgil Ianţu când a fost întrebat câţi bani a primit pentru a spune că este infectat cu Covid-19
  • Perfecte - Virgil Ianţu, răspuns amuzant când a fost întrebat câţi bani a primit pentru a spune că are coronavirus

De notat site-ul tabloid SpyNews, care dezvăluit încă din titlu că Ianţu i-a răspuns ironic unui fan:

- "Virgil Ianţu, răspuns ironic la adresa celor care l-au întrebat cu cât a fost plătit să spună că are coronavirus! Reacţia prezentatorului tv" - Este titlul dat de SpyNews.

Un „doctor” cu 2,3 milioane de fani a share-uri clickbaitul

Un alt mecanism interesant este că promovarea pe anumite pagini de Facebook a titlului înşelător „Câţi bani a primit Ianţu pentru a spune că are Coronavirus?”.

Este vorba despre pagini cu câteva zeci de mii de urmăritori: WOW BZI, Flori Si Peisaje, Iarna pe Uliţă, Ciorăpeli, Din România - sunt doar câteva.

Dintre acesta una ne-a atras atenţia în mod special: Doctor Andrei Laslau - cu peste 2,3 milioane de fani, care se prezintă drept pagina „oficiala a celebrului doctor Andrei Laslau”, potrivit descrierii.

Profilul respectiv promovează materialul de pe site-ul Fabricatinromania.info (site pe care de altfel l-a mai promovat si cu alte ocazii): "Virgil Iantu a raspus: Cati bani a primit pentru a spune ca are coronavirus."

A primit 3.600 de reacţii, 1.300 de comentarii şi aproape 800 de distribuiri.

GALERIE FOTO. Virgil Ianţu, un răspuns ironic şi o ploaie de click-bait

  • Fanatik
  • Spynews
  • WowBiz
  • Evz
  • tacataca
  • cancan
  • perfecte
  • fabricatinromania.info
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dorolovici Dorolovici
    Deci fratica , pe care intereseaza de online? Si vezi ca aici pe site avem top trafic site-uri online. Si stirileprotv si protv sunt in top, nu mai visa pe aici...
  • jk jk
    Frate,la online m am referit ca s au dus in jos,nu peste tot!!
  • Dorolovici Dorolovici
    Pe cine intereseaza de online cap sec? Tu 24 de ore din 24 stai doar in online?
  • jk jk
    Man vorbeam de online,dar nu ai de unde sa stii :)
  • Dorolovici Dorolovici
    S-a dus asa in jos in capul tau sec , inca e in top audiente zi de zi , saptamana de saptamana , luna de luna.
  • jk jk
    Păcat de pro tv ca s-a dus asa in jos.
    Poate ca cu noi sefi se va remedia situatia
  • Specialistu Specialistu
    @Raul Bambu , "covid 91" e un nou virus ? (:(:(:

Trimite un comentariu

sus