Skip to main content

Silviu Mănăstire, mustrat pentru acuzații făcute de Robert Negoiță prefectului Capitalei. Membru CNA: „Constat că revenim la aceeași poveste”

 
Silviu Mănăstire, mustrat pentru acuzații făcute de Robert Negoiță prefectului Capitalei. Membru CNA: „Constat că revenim la aceeași poveste”
Captură B1 TV

CNA. Emisiunea lui Silviu Mănăstire a ajuns astăzi pe masa Consiliului, după ce Robert Negoiță, candidat la Primăria Sectorului 3 din București, a făcut acuzații într-o emisiune despre fostul prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu dar s-au adus în discuții și câteva nume implicate în „mafia imobiliară”.

Publicitate

Detalii, în continuare:

Emisiunile „Dosar de politician” de pe B1 TV, din 17 septembrie și 24 septembrie au fost analizate, după ce Maria Cocoru, o latifundiară de 85 de ani, a sesizat la CNA faptul că numele ei a apărut în cadrul celor două producții. În acel moment s-a vorbit de mafia imobiliară din București, iar acuzațiile i-au aparținut lui Robert Negoiță.

De asemenea, în cadrul emisiunii numele Mariei Cocoru a fost asociat cu un alt investitor din zona imobiliară, Petrică Băjenaru. Maria Cocoru a susținut în reclamație că nu l-ar fi cunoscut vreodată pe Băjenaru.

Silviu Mănăstire a fost prezent în ședința de astăzi. A spus, printre altele, că nu a primit niciun drept la replică și nu a avut cum să o contacteze pe Maria Cocoru. Radu Herjeu a intervenit și l-a contrazis, iar B1 s-a ales cu o somație publică, fiindcă în emsiuni s-au adus acuzații prefectului Capitalei.

Radu Herjeu, membru CNA: „Domnul Mănăstire nu a înțeles că nu trebuie să aștepte un drept la replică”

A avut loc un schimb de replici între Radu Herjeu și Silviu Mănăstire. Rezultatul a fost somația propusă și votată în unanimitate de ceilalți membri.

Silviu Mănăstire, prezent la CNA:

„Este un caz mai vechi, informațiile sunt mai vechi, povestea cu doamna Cocoru, cu domnul Băjenaru. N-am acționat ca papparazzi, sunt fotografii care sunt deja în spațiul public. Noi le-am prezentat, le-am reactualizat și la un moment dat am făcut materiale pe tema asta prin 2016, 2015, la fostul format al emisiunii și le-am readus în atenție în emisiunea cu Negoiță.

N-am primit niciun drept la replică, am primit de la colegii mei notificarea aceasta avocațională, prin avocat, pentru CNA.”

Răspunsul lui Radu Herjeu:

„Constat că revenim la aceeași poveste. Domnul Mănăstire aștepta un drept la replică. Domnul Mănăstire nu a înțeles nici acum că nu trebuie să aștepte un drept la replică, ci trebuia să solicite un punct de vedere. Sunt două lucruri diferite. În momentul în care Negoiță face astfel de afirmații, trebuia ca producătorul să îl sune pe doamna Cocoru sau pe nepotul doamnei Cocoru.

În momentul în care dumneavoastră discutați cu invitatul despre implicarea prefectului Capitalei într-un grup infracțional, care face retrocedări trebuia să îl aveți pe prefect la telefon. Hai că pe doamna Cocoru nu știați de unde să o luați, dar nici pe prefect?

În continuare dumneavoastră mergeți pe aceeași linie, în care s-a dovedit a fi greșită. Nu trebuie să vi se dea drept la replică, să i se solicite drept la replică, ci dumneavoastră sunteți obligat de Legislație să solicitați punct de vedere, atunci când în emisiunea dumneavoastră se fac acuzații de ordin penal sau moral.

În această emisiune două persoane au fost acuzate din punctul meu de vedere. Culmea, nu petentul, ci prefectul care ar face parte dintr-un grup infracțional în care s-a băgat cu retrocedări, asta l-a dat la o parte pe Negoiță vezi Doamne, și doamna Cocoru care este folosită de un grup infracțional.”

Ce spune Legislația:

Art. 40 - (1) În virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate trebuie contactate şi invitate să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere.

În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt.

 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Trimite un comentariu