Skip to main content

COMUNICAT. De Ziua Educaţiei, Itsy Bitsy invită profesorii într-o „Călătorie de 100 de zile spre starea lor de bine”

 
COMUNICAT. De Ziua Educaţiei, Itsy Bitsy invită profesorii într-o „Călătorie de 100 de zile spre starea lor de bine”

COMUNICAT. Pe 5 octombrie, de Ziua Educaţiei, Itsy Bitsy lansează o emisiune de mindfulness dedicată cadrelor didactice, care vor să predea cu blândeţe şi compasiune.

Publicitate

Emisiunea „Călătoria de 100 de zile spre Starea de Bine!" este realizată de Simona Baciu, fondatoarea Programului Profesori Fericiţi pentru România şi Transylvania College Foundation, şi este inspirată de cartea "Profesorul din Tine", scrisă de Simona Baciu împreună cu Susan Shapiro.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Din 5 octombrie, emisiunea poate fi ascultată la Itsy Bitsy FM zilnic şi urmărită online, în format video, pe canalul de YouTube Itsy Bitsy.

Ziua Educaţiei ne găseşte anul acesta într-un context inedit, cu reguli noi de interacţiune şi de predare, cu şcoală online şi şcoală hibrid, cu scenarii care se pot schimba de la o zi la alta. Suntem forţaţi să ne adaptăm rapid la noi realităţi, iar acest lucru provoacă adesea stres şi anxietate atât elevilor şi părinţilor, cât şi cadrelor didactice.

Acum devine şi mai clar că educaţia înseamnă mai mult decât ceea ce se întâmplă într-o sală de clasă. Pe lângă educaţia formală, un rol tot mai important îl capătă educaţia informală şi autoeducaţia.

În astfel de momente, profesorii au nevoie să-şi redescopere vocaţia şi să-şi cultive, cu blândeţe şi compasiune, o starea de pace şi de tărie interioară, pentru a-i inspira pe elevii lor printr-o atitudine pozitivă şi empatică.

Simona Baciu este un deschizător de drumuri în educaţie. Speaker, trainer, scriitor şi mentor, Simona Baciu este fondator al programului Profesori Fericiţi pentru România şi al Transylvania College Foundation. Face parte din mai multe organizaţii naţionale şi internaţionale, este câştigătoare a Premiului pentru Întreaga Activitate acordat de British International Schools şi a fost decorată cu medalia Custodele Coroanei române, pentru contribuţia remarcabilă în educaţie.

„În lume sunt 1,9 miliarde de copii. Vieţile lor sunt modelate zilnic de profesori. Cum O Să Le Predai?", întreabă Simona Baciu, invitând profesorii la introspecţie.

În noua emisiune de la Itsy Bitsy, Simona Baciu îi ghidează pe profesori către o stare conştientă ancorată în prezent, şi îi ajută să-şi recunoască emoţiile, nevoile şi valorile prin intermediul unor tehnici simple de mindfulness, respiraţie conştientă, meditaţie si reflecţie.

Tehnicile şi exerciţiile propuse sunt inspirate de cartea "Profesorul din tine", scrisă de Simona Baciu împreună cu Susan Shapiro şi se bazează pe Filosofia A.R.A.T., urmând patru paşi: Atenţia către tine, Recunoaşterea gândurilor şi emoţiilor, Acţiunile şi Transformarea.

Cartea, apărută în 2019 în limba engleză, a fost publicată anul acesta şi în limba română sub forma unui ghid pentru profesorii care vor să predea cu blândeţe şi compasiune, dar şi pentru toţi cei care au în grijă copii sau doresc, pur şi simplu, să pornească într-o călătorie către autocunoaştere şi dezvoltarea conştiinţei de sine.

„Călătoria de 100 de zile spre Starea de Bine!", cu Simona Baciu, este o producţie Itsy Bitsy şi "Profesorul din Tine".

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus