Skip to main content

România TV, ”atenționată” de CNA pentru un derapaj împotriva unui jurnalist de la Realitatea Plus

 
România TV, ”atenționată” de CNA pentru un derapaj împotriva unui jurnalist de la Realitatea Plus
Captură România TV

CNA. România TV l-a atacat pe Bogdan Muzgoci, jurnalist Realitatea Plus, într-o știre în care subiect a fost, de fapt, Doru Muzgoci, tatăl lui Bogdan. Însuși Doru Muzgoci a făcut sesizare la CNA, iar membrii au discutat acest caz în ședința de astăzi, 17 noiembrie.

Publicitate

Știrea difuzată de România TV a fost pe 4 noiembrie, iar Paginademedia.ro a scris pe larg despre acest subiect AICI.

Ce a scris România TV despre ziaristul de la Realitatea Plus și ce a decis CNA, în continuare:

România TV l-a numit pe ziaristul de la Realitatea "propagandist", "controversat", "implicat în scandaluri", fără a aduce vreo dovadă pentru cele expuse. De asemenea, nu a fost precizată nicio sursă a informațiilor despre tatăl jurnalistului, la care ar fi "descins mascații".

Înainte de decizia CNA iată povestea acestei știri:

“Descinderi ale mascaților la un politician din Buzău”, începea știre de pe România TV, din această săptămână. Și continuă: “Este vorba de Doru Muzgoci, cercetat pentru că ar fi înregistrat fără drept o discuție avută de fostul viceprimar (din Nehoiu n. red) cu o altă persoană, care apoi a fost făcută publică."

Intră în scenă reporterul Iulia Blondea:

"Doru Muzgoci este tatăl propagandistului Bogdan Muzgoci" - este primul lucru pe care îl menționează reporterul România TV - "un jurnalist controversat care a fost implicat în numeroase scandaluri."

"Iată că acum tatăl său a ajuns în vizorul oamenilor legii."

Reporterul expune speța:

"Politicianul traseist din Buzău a avut un complice, care acum l-a denunțat. Complicele este cel care a înregistrat respective discuție.

Locuința lui Doru Muzgoci a fost vizată de ample descinderi, mascații au mers la locuința politicianului, au ridicat mai multe documente și fac cercetări în acest dosar în care Doru Muzgoci este acuzat."

Și încheie: "Vă reamintesc, Doru Muzgoci este tatăl jurnalistului Bogdan Muzgoci."

În urma unor discuții între membrii Consiliului pe tema acestei știri, România TV s-a ales cu o somație publică propusă de Radu Herjeu și care a fost votată în unanimitate.

Radu Herjeu, membru CNA:

„Ce ați avut cu fi-su? Ce vină are fi-su în povestea asta? De ce trebuia pomenit? Ce relevanță are că este tatăl unui jurnalist? Aș vrea să știu, e o curiozitate personală, pentru că de domnul Muzgoci n-am auzit foarte multe lucruri.

Vreau să știu cum domnul Muzgoci junior e propagandist, controversat, implicat în scandaluri? De ce e controversat și care sunt numeroase scandaluri în care a fost implicat? De ce trebuia menționat fiul acestui domn din Buzău?”

Roxana Niculescu, reprezentant România TV:

„Și fiul și tatăl sunt persoane publice. Numeroasele scandaluri, dacă am fi telespectatori ai Realității TV, am văzut în ce scandaluri s-a băgat jurnalistul Bogdan Muzgoci. N-aș fi vrut să spun, dar o spun.

Cred că pot aduce dovezi cum Bogdan a bătut în ultima perioadă, în ultimul an, de multe ori, la poarta România TV, inclusiv la mine, să se angajeze la noi. De ce? Nu pot spune că acum motivele pentru care voia să plece de la Realitatea.”

Radu Herjeu:

„Nu există absolut nicio implicare a fiului în acest episod. Nu există nicio legătură între Bogdan Muzgoci și această poveste.”

Bogdan Muzgoci: "Nu mi s-a cerut nicio poziție”

Bogdan Muzgoci lucrează la Realitatea Plus. Este invitat permanent al emisiunea Culisele statului paralel, făcută Anca Alexandrescu, fost consilier al lui Liviu Dragnea și al Vioricăi Dăncilă.

Jurnalistul vizat a spus, la momentul apariției materialului despre el, că știrea dată de România TV conține informații neadevărate și că atacul vine după materialele făcute de el despre procurorul Negulescu și despre Sebastian Ghiță.

Ce spunea Muzgoci:

  • Nu mi s-a cerut nicio poziție, nici mie, nici tatălui meu, deși era destul de simplu să fiu contactat
  • Tatăl meu a făcut o plângere la CNA și așteaptă și documente din partea anchetatorilor pentru a dovedi că totul a fost o manipulare. Dacă aceste vor veni cât de curând, îi va da și în judecată pe cei de la România TV. Voi face și eu o reclamație la CNA.
  • Tatăl meu reclamă faptul că i-a fost afectată imaginea publică. Familia noastră a avut de suferit, rudele ne-au sunat îngrijorate. La fel prietenii tatălui meu.
  • Într-adevăr, este o anchetă în acest sens, dar nu există probe că ar fi înregistrat pe cineva, pentru că persoana respectivă a crezut că ar fi înregistrată, dar nu era.
  • Pentru că nu a fost nicio înregistrare, nu avea cum să fie făcută publică.
  • Nu a existat o "descindere amplă cu mascați". Au venit acasă doi polițiști, care au cerut dispozitive electronice (telefon, stickuri, laptop) pentru a vedea dacă există o înregistrare. Nu exista.

 Ce spune Legislația:

Art. 64 - (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii:

b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.

 

CITEȘTE ȘIDERAPAJ. "Propagandist", "controversat", "implicat în scandaluri". România TV, atac fără dovezi la un jurnalist Realitatea și la tatăl acestuia

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu