Skip to main content

COMUNICAT. Cum contribuie jocurile educative la dezvoltarea armonioasă a copiilor?

 
COMUNICAT. Cum contribuie jocurile educative la dezvoltarea armonioasă a copiilor?
Foto | Pexels

COMUNICAT. Învățarea prin joc și joacă are un rol esențial în dezvoltarea armonioasă a copiilor, potrivit studiilor efectuate până în zilele noastre. Astfel, educația non-formală vine în completarea firească și chiar necesară a educației formale.

Nota Paginademedia.ro: În secțiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Publicitate

Tocmai pentru că jocurile educative sunt atât de importante în viața copiilor, atenția care este acordată diversificării acestora este una deosebită.

Astăzi, gama de jocuri educative este cât se poate de generoasă, astfel că există, printre altele, jocuri educative menite să-i ajute pe copii să deprindă noțiuni din matematică, jocuri educative care au rolul de a le dezvolta logica, dar și jocuri educative care au ca scop dezvoltarea imaginației.

Mai mult decât atât, unele jocuri educative ajută chiar și la creșterea IQ-ului.

Cum acționează, totuși, jocurile educative asupra copiilor? În rândurile următoare vom prezenta 5 beneficii esențiale ale jocurilor educative în viața copiilor, pentru a înțelege mai bine de ce sunt acestea atât de importante în dezvoltarea puilor de oameni.

Jocurile educative ajută la creșterea IQ-ului

Jocurile educative sunt concepute în așa fel încât să îmbunătățească abilități precum: coordonarea ochi-mâini, capacitatea de memorare, abilitățile de identificare.

Iată și un exemplu care demonstrează cum jocurile educative contribuie la coordonarea dintre ochi și mâini: jocurile care presupun construirea unor turnuri alcătuite din piese realizate din lemn îi determină pe copii să fie atenți la fiecare mișcare pe care o fac, astfel încât să nu dărâme construcția.

Jocurile educative dezvoltă abilitățile sociale

Cele mai populare jocuri educative care contribuie la dezvoltarea abilităților sociale sunt jocurile de societate, cunoscute mai degrabă ca boardgames.

Acestea presupun interacțiunea copilului cu alți copii sau chiar cu alți adulți, ceea ce îl ajută să-și dezvolte calități precum răbdarea, politețea, cooperarea - practic, acele calități care îi vor fi de mare ajutor în diferite situații cu care se va întâlni în viața de zi cu zi, și nu doar în universul jocurilor.

Jocurile educative îmbunătățesc capacitatea de concentrare

Copiii sunt, fără doar și poate, un munte de energie și de nerăbdare și adoră să încerce mereu lucruri noi. Chiar dacă sunt prinși într-o anumită activitate, aceștia pot fi foarte ușor distrași de alte lucruri sau activități ce li se par mai antrenante în momentul respectiv.

Jocurile educative sunt gândite în așa fel încât să mențină și să antreneze atenția și concentrarea copiilor, calități care se vor dovedi foarte utile inclusiv în activitatea școlară.

Jocurile educative dezvoltă creativitatea

Fie că vorbim despre despre jocuri educative care se bazează pe inventarea poveștilor, fie că vorbim despre jocuri creative care presupun găsirea soluțiilor pentru diferite probleme, acestea presupun activarea laturii creative - în moduri mai mult sau mai puțin diferite.

Printre jocurile educative menite să dezvolte creativitatea putem aminti jocurile de rol și jocurile de născocit povești.

Jocurile educative ajută la îmbogățirea culturii generale

Există o mulțime de jocuri educative care cuprind noțiuni din domenii precum matematică, fizică, biologie. Astfel, copiii își lărgesc orizontul cunoașterii, înțeleg mai bine sau își reactualizează informațiile pe care le-au descoperit la grădiniță sau la școală.

Astfel de jocuri educative sunt un bun exemplu pentru modul în care educația non-formală vine în completarea educației formale și, mai mult decât atât, o transformă într-un proces mai antrenant, mai dinamic, mai distractiv.

Mai mult decât atât, jocurile educative:

  • ajută la dezvoltarea personală a copiilor
  • sunt o activitate prin care cei mici se pot relaxa
  • contribuie la o mai bună gestionare a emoțiilor
  • dezvoltă abilitățile de îndemânare

Prin urmare, ai toate motivele de a-i dărui copilului tău primul joc educativ. Odată ce va fi prins de această activitate, cu siguranță își va dori să-și mărească noua colecție de jocuri educative.

Nu uita că pe Deajoaca.ro găsești o mulțime de jocuri educative.

Ce este secțiunea COMUNICATE:

În secțiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât și free-lancerilor care doresc să își promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro

Trimite un comentariu