Skip to main content

COMUNICAT. Cum contribuie jocurile educative la dezvoltarea armonioasă a copiilor?

 
Foto | Pexels
Foto | Pexels

COMUNICAT. Învăţarea prin joc şi joacă are un rol esenţial în dezvoltarea armonioasă a copiilor, potrivit studiilor efectuate până în zilele noastre. Astfel, educaţia non-formală vine în completarea firească şi chiar necesară a educaţiei formale.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Tocmai pentru că jocurile educative sunt atât de importante în viaţa copiilor, atenţia care este acordată diversificării acestora este una deosebită.

Astăzi, gama de jocuri educative este cât se poate de generoasă, astfel că există, printre altele, jocuri educative menite să-i ajute pe copii să deprindă noţiuni din matematică, jocuri educative care au rolul de a le dezvolta logica, dar şi jocuri educative care au ca scop dezvoltarea imaginaţiei.

Mai mult decât atât, unele jocuri educative ajută chiar şi la creşterea IQ-ului.

Cum acţionează, totuşi, jocurile educative asupra copiilor? În rândurile următoare vom prezenta 5 beneficii esenţiale ale jocurilor educative în viaţa copiilor, pentru a înţelege mai bine de ce sunt acestea atât de importante în dezvoltarea puilor de oameni.

Jocurile educative ajută la creşterea IQ-ului

Jocurile educative sunt concepute în aşa fel încât să îmbunătăţească abilităţi precum: coordonarea ochi-mâini, capacitatea de memorare, abilităţile de identificare.

Iată şi un exemplu care demonstrează cum jocurile educative contribuie la coordonarea dintre ochi şi mâini: jocurile care presupun construirea unor turnuri alcătuite din piese realizate din lemn îi determină pe copii să fie atenţi la fiecare mişcare pe care o fac, astfel încât să nu dărâme construcţia.

Jocurile educative dezvoltă abilităţile sociale

Cele mai populare jocuri educative care contribuie la dezvoltarea abilităţilor sociale sunt jocurile de societate, cunoscute mai degrabă ca boardgames.

Acestea presupun interacţiunea copilului cu alţi copii sau chiar cu alţi adulţi, ceea ce îl ajută să-şi dezvolte calităţi precum răbdarea, politeţea, cooperarea - practic, acele calităţi care îi vor fi de mare ajutor în diferite situaţii cu care se va întâlni în viaţa de zi cu zi, şi nu doar în universul jocurilor.

Jocurile educative îmbunătăţesc capacitatea de concentrare

Copiii sunt, fără doar şi poate, un munte de energie şi de nerăbdare şi adoră să încerce mereu lucruri noi. Chiar dacă sunt prinşi într-o anumită activitate, aceştia pot fi foarte uşor distraşi de alte lucruri sau activităţi ce li se par mai antrenante în momentul respectiv.

Jocurile educative sunt gândite în aşa fel încât să menţină şi să antreneze atenţia şi concentrarea copiilor, calităţi care se vor dovedi foarte utile inclusiv în activitatea şcolară.

Jocurile educative dezvoltă creativitatea

Fie că vorbim despre despre jocuri educative care se bazează pe inventarea poveştilor, fie că vorbim despre jocuri creative care presupun găsirea soluţiilor pentru diferite probleme, acestea presupun activarea laturii creative - în moduri mai mult sau mai puţin diferite.

Printre jocurile educative menite să dezvolte creativitatea putem aminti jocurile de rol şi jocurile de născocit poveşti.

Jocurile educative ajută la îmbogăţirea culturii generale

Există o mulţime de jocuri educative care cuprind noţiuni din domenii precum matematică, fizică, biologie. Astfel, copiii îşi lărgesc orizontul cunoaşterii, înţeleg mai bine sau îşi reactualizează informaţiile pe care le-au descoperit la grădiniţă sau la şcoală.

Astfel de jocuri educative sunt un bun exemplu pentru modul în care educaţia non-formală vine în completarea educaţiei formale şi, mai mult decât atât, o transformă într-un proces mai antrenant, mai dinamic, mai distractiv.

Mai mult decât atât, jocurile educative:

  • ajută la dezvoltarea personală a copiilor
  • sunt o activitate prin care cei mici se pot relaxa
  • contribuie la o mai bună gestionare a emoţiilor
  • dezvoltă abilităţile de îndemânare

Prin urmare, ai toate motivele de a-i dărui copilului tău primul joc educativ. Odată ce va fi prins de această activitate, cu siguranţă îşi va dori să-şi mărească noua colecţie de jocuri educative.

Nu uita că pe Deajoaca.ro găseşti o mulţime de jocuri educative.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus